SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

E demonstrat stiintific: al doilea copil este mai nazdravan decat primul
Personalitatea copiilor este influentata de mai multi factori, unul dintre acestia fiind ordinea sosirii pe lume. Astfel, potrivit unui studiu recent, al doilea copil al familiei are toate sansele sa fie mai nazdravan decat primul nascut.

Cercetarea spune ca exista mai multe sanse ca al doilea nascut sa fie mai obraznic decat primul copil. Potrivit unui studiu condus de Joseph Doyle, economist la Massachusetts Institute of Technology (MIT), se pare ca al doilea nascut (in special baietii) este mai predispus sa fie mai rebel decat primul nascut.

Oamenii de stiinta au examinat datele de la mii de familii din Danemarca si din Florida, SUA, concentrandu-se mai mult pe familiile cu doi copii in care cel de-al doilea nascut este baiat.

Ceea ce au descoperit oamenii de stiinta a fost faptul ca in familiile cu doi sau mai multi copii, cel de-al doilea nascut are sanse cuprinse intre 40 si 25% sa aiba probleme la scoala, spre deosebire de fratele sau de sora mai mare.

O posibila explicatie pentru aceste rezultate ale cercetarii efectuate de catre oamenii de stiinta americani este aceea ca stilurile parentale se pot schimba dupa nasterea celui de-al doilea copil. De exemplu, la primul copil parintii isi concentreza toata atentia asupra lui, in timp ce la aparitia celui de-al doilea, lucrurile se schimba, parintii devin un pic mai relaxati.

Astfel, parintii nu vor mai fi la del de stricti ca in cazul primului copil, pentru ca au capatat experienta mai multa.

De asemenea, cel de-al doilea nascut poate sa se afle adesea intr-o rivalitate cu primul nascut, pentru a capta atentia parintilor.

Fratele poate fi model pentru primul nascut

O alta posibila explicatie pentru faptul ca al doilea nascut are tendinta sa fie mai nazdravan este si aceea ca el nu va copia doar din comportamentele parintilor (comportamente mature, responsabile), ci si din comportamentul fratelui sau a surorii mai mari, comportamente care uneori nu sunt unele model: copiii fac pozne, ghidusii, nu se poarta mereu politicos.

Asa ca nu este de mirare sa il vezi pe cel mic cum il imita pe fratele cel mare care nu merge la culcare atunci cand ii spui sau cand nu isi pune jucariile la loc. Insa nu trebuie sa uitam ca el va copia de la fratele cel mare si comportamentele bune ale acestuia, nu doar poznele.

Cel de-al doilea copil poate sa aiba un comportament mai dificil si din dorinta de a le capta atentia parintilor lui, deoarece el pot considera ca fratele sau sora cea mare au parte de mai multa atentie.

Asadar, daca este sa nu luam dupa ceea ce spun studiile, cel de-al doilea copil poate sa fie mai rebel decat primul nascut, insa aceasta nu este o regula, caci fiecare familie este diferita.

Daca esti cel de-al doilea nascut, asta nu inseamna ca esti “condamnat” sa fii mai nazdravan, mai ales ca personalitatea este modelata de mai multi factori, nu doar de acest aspect. Conteaza si factori precum ereditatea, educatia primita nu numai de la parinti, ci de la bunici si din scoala, dar si factorul social.

sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de fotografii incredibil de rare ale starurilor noastre preferate, înainte ca acestea să fie celebre 828Acestea sunt cele mai frumoase sate din Romania. Frumusetea lor pare desprinsa din povesti 104

15 fotografii interesante care nu încetează să ne uimească 112310 funcții inteligente pentru smartphone pe care veți începe să le utilizați imediat 851Câini își iubesc stapanii si stiu sa arate acest lucru in diferite moduri 230Tu la ce ai renunța pentru lumea aia mai bună de după coronavirus: la vacanță, la fripturică, la ultimul tip de telefon? 2119 fotografii care te pot face să uiți de problemele de zi cu zi 53125 de tinute care care ne dau fiori doar cand le vedem 1113Aceasta fetita a fost umilita de profesor si n-a mai rezistat. Reactia ei face toti banii. BRAVO! 2404120 Citate puternice spuse de Keanu Reeves care pot deschide ochii lumii 347
SuperClipuri.com 2021