SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Scobește o ceapă roșie și umple-o cu miere de albine: se lasă la macerat 8 ore




Ai văzut-o pe bunica cum scobea ceapa și o umplea cu miere, apoi îți dădea câte o lingură pe zi din acest amestec? Te-ai gândit vreodată de ce a făcut asta? Ei bine, pentru că mixul e foarte benefic pentru sănătatea ta.
Siropul de ceapă este un leac băbesc folosit pentru gripă și tuse, deoarece are proprietăți antiseptice și antiinfecțioase. Este ușor de preparat și te scapă de simptomele neplăcute ale răcelii într-un timp foarte scurt, iar gustul este mult mai plăcut decât cel al produselor din farmacii.

În popor se spune că ceapa ține la distanta afecțiunile sezonului rece, ceea ce nu e de mirare, având în vedere conținutul ridicat de vitamina C, B6, B1, biotină și acid folic. În plus, ceapa este alimentul cel mai bogat în quercitină, un puternic antioxidant care face parte din familia bioflavonoidelor și are un efect antiinflamator.

Astfel, siropul de ceapă ajută la decongestionarea căilor nazale, reducând febra și ameliorând tusea seacă. În cazul în care ai o tuse productivă, este recomandat să nu încerci să o oprești, deoarece are și ea un rol important în vindecarea răcelii: scoate bacteriile din tine.

Cum preparăm siropul de ceapă?
Rețeta clasică și cea mai folosită este decoctul de ceapă, util în vindecarea tusei seci. Pentru 250 ml de apă se iau două cepe mici, de mărimea unui ou, curățate de rădăcini (dar nu de coajă – aceasta are substanțe benefice) și se adaugă în apă când aceasta ajunge în punctul de fierbere. Se lasă 10 sau 15 minute.

O alternativă la această rețetă este adăugarea de miere în timpul fierberii, însă doar pentru un gust mai plăcut, întrucât aceasta își pierde proprietățile la temperaturi mai mari de 40 de grade.

Pentru a te bucura și de calitățile antiinfecțioase ale mierii, adaug-o după ce fiertura de ceapă a ajuns la o temperatură la care poți să o bei. Gustul poate fi influențat și de adăugarea diferitelor ceaiuri sau a ghimbirului, un alt leac pentru răceală, cu proprietăți incontestabile. În cazul în care vrei să păstrezi mai mult timp decoctul din ceapă, poți să adaugi un conservant precum hreanul.

O altă variantă de sirop de ceapă este cea pentru copii (dar nu mai mici de 4 ani, din cauza conținutului de miere), mult mai plăcută la gust. Ai nevoie de o ceapă albă sau roșie, de un borcănel de miere organică sau de o ceașcă de zahăr granulat și de un borcănel în care să pui amestecul.

Taie ceapa în felii egale și pune prima felie la baza borcanului, turnând un strat de miere sau de zahăr deasupra.

Continuă să alternezi straturile până umpli recipientul și, când ai terminat, lasă siropul să se facă timp de 8-12 ore. Poți să adaugi scorțișoară și o linguriță de zeamă de lămâie, pentru a spori proprietățile antibacteriene ale siropului și pentru a-i da un gust mai plăcut.

Remediile naturiste, precum siropul de ceapă pentru tuse, au început să capete tot mai mult teren în ultimii ani.

Avea dreptate bunica cu leacurile ei băbești: sunt ușor de preparat, costă puțin și își fac efectul foarte repede, în vreme ce medicamentele sunt scumpe și au efecte secundare periculoase dacă sunt folosite pe termen lung.

Din fericire, Mama Natură ne-a pus la dispoziție nenumărate posibilități de vindecare de care ne putem bucura cu un efort minim!

Sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

25 de fotografii rare care ne arată minunile naturii 104



10 persoane care au reusit peste noapte sa isi schimbe radical viata si sa devina cunoscuti in toata lumea 237





5 Locuri misterioase din lume pe care nu vi se permite să le vizitați 2275



Poliția locală Brașov reinventează limba română. A scris într-o invitație „Wolzvagin” și „egzistă planșe foto” 1342



10 mutaţii genetice extrem de rare, care pun la îndoială tot ce stim despre natura umană 5475



60 de minute, pe această bicicletă, oferă energie timp de 24 de ore, casei tale 94



15 produse de înfrumusețare pe care le folosim astazi dar care au apărut cu 100 de ani în urmă 2433



14 lucruri despre viata din Japonia care ar putea duce in eroare orice strain 3960



Drumul european E85 este extrem de periculos ! O şosea de mare viteză ar salva multe vieţi: explicaţiile specialiştilor 141



20 de figuri istorice care ar cuceri în totalitate social media astăzi 774




SuperClipuri.com 2025