SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

13 Semne că sunteți mult mai inteligent decât credeți
1. Ai luat lecții de muzică

Numeroase studii arată că lectiile de muzica  si faptul ca ai invatat un instrument muzical ajută la dezvoltarea in copilăriei. Unul dintre aceste studii susține că doar o lună de lecții de muzică îi poate ajuta pe cei de 4-6 ani să-și îmbunătățească semnificativ notele și le face mai ușor de studiat. Deci ai cantat la vioara cand erai copil?

2. Ești cel mai mare frate din familie

O cercetare interesantă a sugerat că frații mai mari dintr-o familie au avantaje moderat mai mari, dar semnificative atunci când vine vorba de IQ în comparație cu frații și surorile lor mai mici. Acesta este motivul pentru care cei mai mari tind să fie puțin mai reușiti decât cel mai mic dintr-o familie.

3. Aveți un corp subțirel

În 2006, a fost efectuată o anchetă neobișnuită . Acesta a dezvăluit o legătură interesantă: cu cât talia unei persoane este mai mare, cu atât mai scăzute sunt abilitățile cognitive. Potrivit altor studii, copiii de 11 ani care primesc note mai mici la scoala sunt mai obisnuiti cu obezitate pana la varsta de 40 de ani. Exista o mare probabilitate ca studentii lor mai slabuti sa studieze mai bine, sa se straduiasca sa faca mai bine din punct de vedere educational .

4. Ați fost alăptat
Oamenii de știință din Marea Britanie și Noua Zeelandă au studiat aproximativ 3.000 de copii și au descoperit că cei care au fost alăptați ca bebeluși au primit aproape 7 puncte mai mult pe testele IQ decât cei care nu au fost. Dar acest lucru se aplica doar celor care aveau o anumita genă (aceasta gena este prezentă și la cei care nu au fost alăptați). Mecanismul exact care determină relația dintre această genă și alăptare este încă necunoscut.

5. Iubesti sa citesti de mic

Aveti amintiri legate de vreo carte din copilarie? Daca DA, sunteți foarte inteligenți, mai ales dacă dragostea ta pentru cărți a început când erați încă în scutece. În cursul unei cercetări , au fost studiate 2.000 de perechi de gemeni și s-a dovedit că acei sugari care au învățat să citească mai devreme au înregistrat mai multe progrese în cursul vieții. Autorii studiului consideră că citirea de la o vârstă fragedă îmbunătățește abilitățile verbale și non-verbale ale unei persoane.

6. Ești stângaci

Există câteva date care sugerează că există un număr mare de persoane stângace printre criminali. Experții nu au explicat încă acest fenomen. Pe de altă parte, cele mai recente cercetări indică faptul că oamenii stângaci sunt înclinați spre gândirea divergentă – un mod de gândire creativă care este folosit pentru a rezolva probleme și sarcini. Persoanele stângace sunt deseori mai inventive și știu să se descurce mai bine in situații dificile.

7. De multe ori vă faceți griji

Din ce în ce mai multe studii demonstrează că persoanele care adesea se îngrijorează despre lucruri ar putea fi mai inteligente decât cele care nu o fac. S-ar putea ca acest lucru să fie rezultatul faptului că întotdeauna se gândesc la eventualele consecințe ale acțiunilor lor și, prin urmare, încearcă să se asigure că totul se dovedește cât mai bine posibil.

8. Ești înalt
Cercetarea efectuată la Universitatea Princeton a arătat că copiii înalți studiază mai bine decât colegii lor, iar când ajung la maturitate, ei ajung să câștige mai mulți bani. Deci îndreptați-vă spatele – aveți ceva de care sa fiti mândri!

9. Esti amuzant

Se dovedește că  umorul și inteligența ridicată merg mana in mana.

10. Esti curios
Un profesor de psihologie de la o universitate din Londra a ajuns la concluzia că curiozitatea este o caracteristică importantă în rândul oamenilor inteligenți. Persoanele curioase posedă o formă de gândire mai rafinată și, pe termen lung, sunt interesate să descopere lucruri noi și să se dezvolte ca oameni.

11. Încerci să obtii perfecțiunea

Oamenii care sunt inteligenți sunt de obicei perfecționiști. Niciodată nu sunt cu adevărat mulțumiți de modul în care stau lucrurile. Dacă joacă un sport, vor petrece mai mult timp practicând pentru a fi cel mai bun jucător din echipă.Viața lor este o activitate constantă în desfășurare.

12. Ești o adevărată bufniță de noapte
Suna amuzant, dar se pare că oamenii care iubesc să stea pe timp de noapte au, în general, un intelect mai mare decât păsările timpurii. Abilitatea de a lucra și de a fi creativ noaptea, după cum se știe, nu ne-a fost dată prin natura noastră. Din acest motiv oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii inteligenți se culcă mai târziu, deoarece se străduiesc să-și extindă limitele abilităților.

13. Scrisul tău este neglijent

Tulburarea creativă este un concept care a fost stabilit cu mult timp în urmă, și există chiar și cercetări care susțin că aceasta servește ca un fel de „combustibil” pentru cei cu caracter creativ.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Născută în România, face istorie pentru Italia! Performanță de excepție la Campionatele Mondiale de Gimnastică Ritmică 645 motive pentru care avem nevoie de un Berbec in viata noastra 598

14 poze care ne dovedesc cat este de diferita viata in Japonia fata de restul lumii 242220 de fotografii incredibil de rare ale starurilor noastre preferate, înainte ca acestea să fie celebre 83112 descoperiri arheologice care au schimbat istoria 615Scobește o ceapă roșie și umple-o cu miere de albine: se lasă la macerat 8 ore 444525 de oameni care au fost surprinsi dormind in cele mai amuzante locuri 311625 de Exemple concrete despre ceea ce inseamna să fii mama 674Cel mai tare şef şi-a dus toţi angajaţii într-o vacanţă în Maldive doar ca să le mulţumească pentru munca depusă anul acesta. 220413 Fotografii ale unor vedete care s-au schimbat în moduri incredibile 424
SuperClipuri.com 2022