SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Niste elevi de liceu din Romania au inventat un EKG portabil si o aplicatie care scade numarul accidentelor pe calea ferata!!!
Mai mulți studenți de la o liceu IT din București au inventat mai multe aplicații utile. Într-o perioadă în care majoritatea adolescenților vizionează videoclipuri de pe YouTube sau pierd timp la Snapchat, cei cinci elevi români și-au folosit cunoștințele IT într-un mod util.

Potrivit digi24, Horia, Ricardo, Mihnea, Dimitrie și Bogdan și-au folosit cunoștințele de codificare pentru a crea aplicații care vor fi cel mai probabil necesare în viața noastră de zi cu zi. De exemplu, Bogdan Mihnea a inventat o aplicație care ar putea salva viața oamenilor.

Aplicația blochează toate frecvențele radio și toate aplicațiile de pe un smartphone atunci când o persoană se apropie de o trecere a căilor ferate. Acest lucru ar putea împiedica accidentele de tren și mașini. Bogdan sa inspirat pentru această aplicație de la ambulantele americane care utilizează aceeași tehnologie pentru a controla traficul. Aplicația avertizează șoferul prin trimiterea de mesaje cu 5 secunde înainte de a ajunge la bariera de tren.

O altă aplicație interesantă a fost inventată de Horia Zaharia, care a creat un KG portabil care trimite mesaje mobile în caz de atac de cord. Adolescentul se angajează voluntar pentru Crucea Roșie și aici a ajuns ideea de a inventa aplicația. Numele său este „Salvați o curea iubită”. Horia a remarcat că a văzut mulți oameni care nu știu sa ofere primul ajutor, așa că dorea să lase serviciile de urgență să știe cât mai repede posibil când cineva are un atac de cord. Aceasta înseamnă că aplicația transmite un mesaj de sms unei persoane desemnate. Horia dorește să dezvolte aplicația, astfel încât să poată trimite un mesaj mobil cu un anumit cod care să permită persoanei să știe dacă sunt predispuși la  asa ceva inainte sa se intample.

Mihnea Visoiu și Dimitrie Costache au inventat o aplicație neobișnuită care transformă o casă într-o casă inteligentă numită HomeKitSmart. O altă aplicație a fost inventată de Ricardo Olaru, care este în clasa a cincea. El a inventat o aplicație care va putea să transfere substanțe chimice periculoase din zonă, pentru a salva oamenii de la un incendiu.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Klaus Iohannis: Grădinițele, școlile, universitățile nu se vor mai redeschide în acest an școlar 45Măștile chirurgicale ar putea fi refolosite. Cum se dezinfectează corect 14

Ministra Sănătății: Avem medici și polițiști de frontieră infectați 14Oamenii de știință au demonstrat, prin probe clare, telepatia dintre oameni, în timpul somnului 23420 de Fotografii in care se întâmplă mai multe lucruri decât ar putea părea la prima vedere 5611Acest cantec iti va UNGE SUFLETUL !! Emilia Ghinescu - Cand plang ochii unei mame.. Vezi VIDEO 3152225 de Exemple concrete despre ceea ce inseamna să fii mama 674Ei sunt oamenii cu SUPERPUTERI surprinsi de camere. Ai zice ca glumim, dar numai priveste! 63978Împușcat mortal după ce a atacat un polițist cu o foarfecă 20Cada lui Dumnezeu!! Un loc unic in lume care nu a fost atins de schimbarile climatice in ultimii 7.500 de ani!! 1013
SuperClipuri.com 2022