SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Era atat de sarac incat a mancat toata copilaria resturile lasate prin farfurii de colegii sai. Insa, cu ambitie si perseverenta, a ajuns cel mai bun magistrat din Romania!
Era atat de sarac incat a mancat toata copilaria resturile lasate prin farfurii de colegii sai. Insa, cu ambitie si perseverenta, a ajuns cel mai bun magistrat din Romania!

Elevul Marcel Nechita a fost cât pe ce să renunţe la şcoală, de două ori. Tatăl i-a spus că îi dă căruţă şi cal şi îl trimite la muncile câmpului. Astăzi, Nechita este magistrat, vicepreşedintele Judecătoriei Suceava şi nu a uitat greutăţile prin care a trecut.

Din salariul său, oferă lunar o bursă pentru patru elevi care sunt în aceeaşi situaţie prin care a trecut el, pentru a nu lăsa locurile goale în bănci. Suma totală ajunge până la 2.000 de lei, în fiecare lună.

În liceu, pentru că nu avea bani de cantină și internat, fostul elev rămânea să mănânce după ce toți ceilați colegi terminau și aduna resturile din farfurii. Astazi a devenit unul dintre cei mai buni magistrați din Bucovina!

Cine l-a salvat pe elevul Nechita?

Era în clasa a VIII-a, când diriginta l-a întrebat pe tatăl lui la ce liceu vrea să-l dea, iar acesta din urmă i-a spus că ajunge atâta şcoală pentru fiul său. Din lipsă de bani. La insistenţele dirigintei, Marcel Nechita a ajuns elev la Liceul Silvic Câmpulung Moldovenesc, însă după primul an a ajuns în aceeaşi situaţie, nu mai avea bani de internat şi de cantină, el fiind de loc dintr-o comună din judeţul Vaslui.

Atunci, salvarea a venit de la dirigintele său din acea vreme, profesorul de sport Viorel Totoescu, care a vorbit cu directorul liceului, i-a povestit de rezultatele şcolare a elevului Nechita şi a obţinut pentru acesta gratuitate la cazare şi masă.

„De obicei mâncam după ce luau masa ceilalți elevi, dacă mai rămânea ceva… Vă imaginaţi că experienţele astea s-au lipit de sufletul meu şi vreau să ajut alţi copii să nu mai ajungă în situaţia în care eram eu”, mărturiseşte Marcel Nechita. Magistratul îşi vizitează şi acum fostul diriginte, cu care a ţinut legătura în acest timp, cei doi devenind prieteni. Mai mult, magistratul ajută și alți copii nevoiași să își continue studiile.

sursa: cultural.bzi.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Acesti milionari nu cumpara iahturi si insule, dar salveaza mii de copii! 2947Prepară-ți apa de gură acasă. Îndepărtează placa și tartrul în numai 1 minut 2458

21 de oameni care au decis să trăiască după propriile lor reguli 59413 copii cu o frumusețe atipică care au apărut pe lume datorită legăturii dintre două naționalități diferite 2107Primele gemene din lume care au culori diferite ale pielii au crescut. Medicii spun ca exista o sansa la un milion ca acest lucru sa fie posibil! 498Medic neurochirurg: „Memoria copilului este încărcată inutil. Școala trebuie să placă, altfel creierul obosește și clachează” 42916 lucruri care sunt permise in toata lumea dar total interzise în Coreea de Nord 7198Antonia nu și-a putut stăpâni lacrimile 68Femeia în vârstă de 96 de ani a decis să-și vândă casa. Când personalul agenției imobiliare a venit să ia o fotografie și a intrat în casă – au înghețat! 6075Un bărbat a fost părăsit de iubită. La scurt timp, a câştigat 30 de mil. $ la loto 2219
SuperClipuri.com 2021