SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cimbrul – planta care face minuni în reumatism, înlăturând durerea și amorțeala
Cimbrul își are originile în Asia și pe țărmurile europene ale Mării Mediterane, fiind intens cultivat și în nordul Americii. Planta crește până la 50 de cm, iar frunzele sale sunt netede, în formă eliptică și au un miros specific, iar florile sale sunt mici și au o culoare albă sau roz pal.

Proprietățile ei aromatice erau cunoscute îndeosebi civilizațiilor antice – vechii egipteni foloseau cimbrul pentru îmbălsămarea faraonilor și, la fel ca și grecii sau etruscii, îl ardeau pe altarele zeilor. Egiptenii spuneau că dăruiește invulnerabilitate față de boli. Planta era apreciată pentru parfumul ei și de către romani, fiind nelipsită din produsele cosmetice sau din apa de baie. De asemenea, cimbrul a fost asociat cu actele de curaj până în Evul Mediu, când femeile le ofereau soldaților întorși de la luptă eșarfe cu albine brodate, peste care așezau crenguțe de cimbru.

Tot in Evul Mediu, cimbrul era mai degrabă un medicament de excepție, decât ca o mirodenie folosită la prepararea mâncării. În plus, uleiul eteric de cimbru devenise aproape un panaceu, fiind considerat un leac deosebit pentru combaterea epidemiilor care s-au abătut asupra omenirii: ciumă, holeră, tuberculoză, friguri galbene.

Pe lângă celelalte multe beneficii pentru sănătate, cimbrul are un puternic efect antireumatic

Fitoterapeuții îl recomandă și astăzi, cimbru fiind considerat un excelent expectorant și un remediu pentru bolnavii de reumatism. Este recomandat în tratamentul spasmelor, herpesului și convulsiilor. Remediile pe bază de cimbru oferă protecție cardiacă și au acțiune antiinflamatoare, antibacteriană și antivirală. Leacurile pe bază de cimbru acționează ca tonic nervos, ca antispasmodic și antireumatic, combate afecțiunile des întâlnite în perioada rece, precum viroza, bronșita sau sinuzită.

„Este antigripal, antiviral, pentru candide, pentru bronșite infecțioase, pentru tot ce tine de ciuperci. Vorbim despre o plantă antiseptică. Ne putem face ceai normal, putem lua uleiul de cimbru, facem inhalații pentru infecții respiratorii.”, potrivit Lidiei Fecioru.

Reumatismul este o afecțiune cauzată de fluxul sanguin deficitar și de creșterea concentrației de acid uric în sânge sau de artrită. Ceaiul de cimbru are acțiune diuretică și ajută la eliminarea prin urină a toxinelor, stimulând fluxul sanguin. Proprietățile sale diuretice îl fac un tratament excelent împotriva infecțiilor aparatului urinar și al vezicii urinare.

Cimbrul este dovedit a fi un real ajutor in lupta împotriva bacteriilor. Este probata capacitatea antibacteriana pe care o are cimbrul, atât cel proaspăt cât și cel uscat, dar și a uleiului esențial de cimbru. Ceea ce este remarcabil este ca principiile active din cimbru nu dezvolta rezistenta pe care o produc diferite tipuri de antibiotice.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Primul animal pe care îl vedeți aici dezvăluie ce fel de persoană sunteți 9559Superba piesa ! Acum 31 de ani aceasta melodie a facut milioane de oameni sa suspine. Va mai amintiti de ea ? - VIDEO 4278

Acest baietel a distrus cererea in casatorie a mamei sale. Familia sa are o poveste amuzanta de spus de-a lungul anilor. 749Un artist surprinde prin benzile sale desenate cele mai amuzante momente dintr-o relatie 4820 de lucruri care pot deruta pe cineva care pune piciorul în Asia pentru prima dată 3408 trucuri care te ajută să arăți perfect fără machiaj 90Campionul Uniunii Europene la șah este un român 384Uită de benzină sau motorină. Mașina care merge 5.000 km cu 2 L de APĂ – Invenția unui inginer român 185922 de fotografii care ne demonstrează timpul nu poate șterge dragostea adevărată 275Patru fratiori canta la acordeon in fata FAMILIEI dar stai sa il vezi pe mezinul familiei. Pur si simplu te TOPESTI cand il vezi ! 84317
SuperClipuri.com 2023