SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Lumea privită PRIN SMARTPHONE. Cum UITĂM să mai trăim în viaţa reală




„Trăieşti” un eveniment doar dacă l-ai surprins pe telefonul mobil. Zi de zi, te raportezi tot mai mult la ce poză ai surprins, nu la ce ai simţit. Efectele „lumii privite prin mobil” sunt devastatoare, avertizează specialiştii, şi merg până la schimbarea percepţiei şi a relaţiilor dintre oameni.Sâmbătă seara, ora 20:00. Mii de oameni s-au strâns în Piaţa Unirii pentru a vedea „Simfonia Apei”. Din 10 oameni, cel puţin şapte au telefonul mobil în mână, încercând să facă cel mai bun video sau cea mai bună poză. Spectacolul apei, care se ridică la câţiva metri de la pământ, e urmărit doar prin ecran.

Iar scena aceasta poate fi văzută la toate evenimentele publice, la o simplă ieşire la terasă şi chiar la întâlniri de familie. „Trăieşti” momentul doar dacă e pe cameră. Psihologii avertizează că asta ne depărtează tot mai mult de realitate.

„Oamenii au început să folosească mai mult telefonul şi lumea virtuală şi uită să trăiască viaţa reală. Asta fie ca o evadare, pentru că nu se simt bine acolo unde se află, însă prezenţa lor este necesară, pentru că dă bine, şi atunci evadează prin telefon. Din păcate, am învăţat să nu mai trăim aici şi acum, ci să trăim într-o lume virtuală şi pentru ceilalţi, să arătăm celorlalţi ce facem”, explică psihologul Keren Rosner, pentru Mediafax.

Specialiştii atrag atenţia că percepţia omuluitinde să amorţească. El se raportează la ce a reuşit să salveze în telefon, ignorând realitatea.

„Dacă ar fi să-i dăm o denumire, acest sindrom se poate numi ”Evadarea din ancorarea în prezent”, pentru că vorbim de o fugă de realitate. Nu ştim să interacţionăm cu ceilalţi sau vom şti, dar într-un mod diferit. Cert este că va fi o altă relaţionare inter-umană, ceea ce se poate observa şi în prezent”, apreciază Keren Rosner. Oamenii nu mai ştiu să comunice, nu se mai întâlnesc atât de frecvent, nu mai împărtăşesc idei. „Împărtăşesc imagini şi totul este la nivel superficial. Şi, nu în ultimul rând, vom asista la un alt mod de gândire şi de evaluare a realităţii. Şi comportamentul este diferit, a devenit compulsiv, pentru că obsesia în această situaţie este imaginea de sine. Nu se mai valorizează prin realizările profesionale, prin implicare, ci se valorizează prin situaţiile ”unde sunt acum şi ce fac eu”, a mai spus psihologul.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Vesna Vulovic, femeia care a căzut de la 10.000 de metri înălţime fără paraşută şi a supravieţuit 3027



11 lucruri ciudate care sunt considerate sexy în diferite țări 2224





Cel mai tare şef şi-a dus toţi angajaţii într-o vacanţă în Maldive doar ca să le mulţumească pentru munca depusă anul acesta. 2221



Oamenii de știință ne arată 11 creaturi înfricoșătoare care trăiesc în Australia 4025



22 de fotografii care pot înnebuni pe oricine in doar cateva secunde 56



34 de citate care arată perfect ce înseamnă să fii îndrăgostit 398



4 Adevaruri murdare pe care producatorii de sticle de Apă nu vor să le stii 1786



Gigantul Amazon angajează încă 75.000 de persoane, pentru a face faţă cererii crescute de livrări la domiciliu în perioada pandemiei 29



10 locuri care ii pot încânta chiar și pe cei care au văzut totul 377



Aceste fotografii din lumea sportului, luate exact la momentul POTRIVIT te vor face sa razi cu lacrimi :)))) Nu rata acest VIDEO 1798




SuperClipuri.com 2024