SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

„Daca oamenii ar sti ce efect tamaduitor are URZICA, n-ar mai cultiva decat urzici!” Maria Treben
Toate părțile acestei plante sunt comestibile și utile în medicina naturiste: rădăcina, tulpinile, frunzele, florile și semințele.

Terapeuta austriacă Maria Treben spune într-una din cărțile ei că de când a descoperit puterea tămăduitoare a urzicilor, a început să o consume zilnic.

„De când am aflat ce efect curativ au urzicile, mi-am creat un obicei din a face o cură de patru săptămâni cu ceai de urzici”.

Urzicile apar de două ori pe an – primăvara și toamna (după otavă). Se pot bea câte 2-3 căni pe zi: una dimineața, cu 30 de minute înainte de micul-dejun, și 1-2 căni pe parcursul zilei. Terapeuta spune că dacă ceaiul se bea cu înghițituri mici, efectul curativ este mai mare.

„După o astfel de cură cu urzici mă simt extraordinar de bine, și am de fiecare dată senzația că pot realiza de trei ori mai multe lucruri ca până atunci. Mă simt plină de mobilitate și tinerețe”.
Asta elimină varicele picioarelor 98,8% după 1 folosire
Beți o dată și paraziți vor ieși în 30 de minute

Acest fruct vindeca diabetul in doar o saptamana
Dincolo de efectul tonic și energizant pe care-l dau urzicile, acestea ajută la prevenirea multor boli:

„Familia mea și cu mine n-avem nevoie ani de zile de medicamente”.

Cura cu urzici trebuie să dureze mai multe săptămâni dacă există boli grave, precum:

• afecțiuni ale ficatului, bilei și splinei
• tumori la splină
• secreții abundente ale aparatului respirator sau ale stomacului
• crampe stomacale

• ulcere gastro-intestinale
• boli de piept
• boli ale sângelui
• leucemie

În scop preventiv, se va bea doar 1 cană de ceai pe zi, pe tot parcursul anului. Ajută la prevenirea răcelilor, virozelor și a infecțiilor bacteriene și înlătură alergiile (inclusiv rinita alergică).

Curăță sângele și implicit pielea. Ajută la eliminarea eczemelor și a durerilor de cap. Totodată, urzica previne sau ameliorează durerile articulare și reumatice.

Ceaiul de urzică mărește nivelul hemoglobinei datorită conținutului mare de fier și înlătură oboseala, lipsa de putere și epuizarea.

Maria Treben spune că urzica trebuie doar opărită, 30 de secunde, și nicidecum fiartă. Astfel se păstrează substanțele active din plantă.

Unele persoane nu pot bea ceai de urzici deoarece nu le place gustul. Această problemă poate fi remediată prin adăugarea în ceai a unor plante aromatice, precum mentă. De asemenea, pentru îmbunătățirea gustului, se poate adăuga mușețel, zeamă de lămâie și miere/melasă (bogată în fier și minerale).

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Desi este cel mai noi pamant romanesc si este mai mare decat Bucurestiul accesul pe el este strict interzis! 6816 Femei celebre și frumoase care au fost odată bărbați 3026

11 celebrități care sunt întotdeauna însoțite de bodyguarzi si nu avem curaj nici să le cerem un autograf 34326 de designeri care ar trebui sa isi caute cu totul alta meserie 11356 poziții care vă vor ajuta să adormiți imediat 2796TOP 5 Cele mai frumoase handbaliste de la Campionatul European 2018. Două sunt românce ! 277Semne că nu faci ceea ţi-ai dorit, dar nu poţi recunoaşte 17716 lucruri uimitoare din Japonia care ar trebui să fie peste tot pe Pământ 2562Mereu pregătesc două tăvi, este super delicioasă – Prăjitură cu cremă de brânză și ciocolată 37610 copii care au devenit faimosi in intreaga lume datorită frumuseții lor 54
SuperClipuri.com 2022