SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cum să obțineți recoltă de ceapă care să vă ajungă pe un an întreg – din experiența unui grădinar
Ceapa nu iubește solul argilos, dacă pământul din grădina dumneavoastră este de acest tip, atunci trebuie să adăugați nisip și turbă și să amestecați.

De asemenea, solul trebuie să fie slab alcalin, dacă este acid, obligatoriu introduceți toamna (primăvara deja va fi târziu) dolomită măcinată pentru dezoxidare.La plantarea răsadurilor, acestea trebuie înmuiate pentru 10-20 de minute în soluție de permanganat de potasiu pentru dezinfectarea materialului săditor.

Apoi trebuie să tăiați vârful, pentru ca ceapa să crească mai rapid.În rânduri adăugați puțină sare, care vă va ajuta în lupta contra muștei cepei.Alături de ceapă plantați morcov, care la fel va speria musca cepei. La rândul său, ceapa sperie musca morcovului. Un fel de ajutor reciproc.

Efectuați 3 fertilizări:

– prima: în faza primelor 2 frunze cu soluție de gunoi de grajd (1l de gunoi la 1 găleată de apă) sau cu gunoi de pasăre (1 pahar la 1 găleată de apă) + 30-40 gr de superfosfat, dizolvat preventiv în apă caldă, + 1 pahar de cenușă.

– a doua: după 2 săptămâni cu 30 gr de superfosfat + 10 gr de uree + 5 gr de potasiu la 1 găleată de apă.

– a treia:la sfârșitul lunii iunie cu 30 gr de superfosfat + 10 gr de uree + 5 gr de potasiu. Dacă veți adăuga îngrășămintele la începutul lunii iulie, atunci excludeți azotul (ureea).

Și nici într-un caz nu exagerați cu îngrășămintele de azot, cozile de ceapă vor fi foarte dezvoltate, în schimb va avea de suferit însăși bulbul legumei.

Din fertilizanții cu potasiu cel mai potrivit este sulfatul de potasiu, pentru că ceapa are nevoie de sulf, iar de potasiu depinde cum se va păstra leguma. Cenușa la fel conține potasiu.

Nici într-un caz nu folosiți gunoi proaspăt de grajd și clorură de potasiu (chiar dacă îl adăugați, atunci doar toamna), acestea scad randamentul producției. Nu neglijați fosforul, el răspunde de mărimea bulbilor.

Un lucru foarte important, pentru că cu toții ne dorim ca ceapa să se păstreze o perioadă cât mai îndelungată. Deci, pentru aceasta, trebuie să strângeți roada la timpul potrivit, și anume până la primele ploi din luna august.

Perioada recomandată este sfârșitul lunii iulie. Dacă întârziați, deja nu mai puteți face nimic pentru ca leguma să se păstreze mult timp.Desigur este nevoie să uscați ceapa.

Apoi să înlăturați toată murdăria uscată și să tăiați tulpinile uscate, lăsând doar 8-10 cm. Vă mai recomandăm să alegeți periodic ceapa. Dacă se strică una, de la ea încep să se strice toți bulbii.

Spor la grădinărit!

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Acesta este motivul pentru care pierderea unui animal te rănește aproape la fel de tare ca în cazul pierderii unei persoane dragi 24720 de oameni înalți care te vor face să te simti minuscul pe langa ei 123

25 de oameni care ar face orice numai sa uite aceasta zi extrem de grea din viata lor 37MEGA-SCANDAL la ''Chefi la cuțite''. Silviu Nedelea a răbufnit: ''Cătălin Scărlătescu, m-ai RUGAT SĂ TE IERT 20 de minute încontinuu după finală! Mi-ai spus că ...'' 389Atenție: ora deplasării trebuie completată pe declarație pe proprie răspundere pentru a evita amenzile 5143Cifrele sunt umflate, ne vor în casă pe toți pentru a provoca o criza mondială și noi reguli ca să ne conducă ca pe oi - 13815 fotografii care au transformat viata într-o dramă reală 177515 poze cu pisici realizate la momentul potrivit 81(VIDEO)Cine ar pute primi masti gratuite de la stat 818 fotografii care ne arată de ce este atât de greu de înțeles Japonia 379
SuperClipuri.com 2022