SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Alcoolul produce schimbări uriase în corp şi creier: „Sunt afectate memoria, judecata, emoţia, şi viziunea”
Cu bună ştiinţă, oamenii îşi otrăvesc temporar corpul, provocând desensibilizarea simţurilor şi încetinirea funcţiilor cognitive superioare. Cercetătorii explică modul în care acţionează alcoolul şi ce schimbări provoacă la nivelul organismului.

În timp ce consumul exagerat de alcool a fost legat de probleme de sănătate, unele studii subliniază că o cantitate moderată poate aduce potenţiale beneficii. Cercetătorii spun că aceste plusuri nu sunt certe, dar este posibil ca un consum moderat să reducă riscul de boli de inima, diabet şi accident vascular cerebral ischemic. Indiferent de păreri, un lucru este cert: consumul excesiv de alcool duce la intoxicaţia corpului.

Oamenii care consumă alcool se simt şi acţionează în mod diferit:

ÎNCETINEŞTE SISTEMUL DE REACŢIE

Odata ce alcoolul este absorbit în fluxul sanguin, călătoreşte prin corp şi întrerupe funcţiile normale, provocând o serie de reacţii. Cand vine vorba de creier, alcoolul are capacitatea de a schimba gândirea, modul în care individul se comportă şi reacţionează. Unul dintre motivele principale ale apariţiei acestor modificări se datorează efectului de încetinire pe care alcoolul îl are asupra neurotransmiţătorilor din creier, scrie iflscience.com.

Lucrurile devin neclare

Când mesajele nu se deplasează cu aceeaşi viteză între neuroni, organismul nu procesează informaţia într-un ritm normal. Astfel, sunt afectate memoria, judecata, emoţia şi viziunea. De aceea, este ceva obişnuit uitatul anumitor lucruri, atunci când aţi consumat prea mult alcool, iar starea de spirit se schimbă atât de repede.

PIERDEREA ECHILIBRULUI

Situat în partea din spate a capului, cerebelul este responsabil pentru toate funcţiile motorii. Acesta este responsabil de reflexe, echilibru şi coordonare. Din acest moriv, oamenii tind să se poticnească şi îţi pierd echilibrul atunci când sunt în stare de ebrietate.

VEŢI AVEA POFTĂ DE MÂNCARE

Consumul de alcool creşte producţia de galanin, un tip de neurotransmitator răspunzător pentru pofta de alimente grase. Din moment ce alcoolul întrerupe funcţionarea corectă a creierului, este probabil să cedezi tentaţiei de a consuma alimente nesănătoase. Şi odată ce mănânci aceste alimente grase, se provoacă o reacţie în lanţ, prin producerea unei mai mari cantităţi de galanină. Acest lucru explică de ce un burger suculent pare întotdeauna o idee bună la sfârşitul nopţii şi de ce, a doua zi, un mic dejun gras este atât de tentant.

PIELEA ARE DE SUFERIT

Dacă observaţi că pielea nu arată prea bine dimineaţa, puteţi da vina pe alimentele grase sau pe alcool. Pielea devine extrem de uscată după consumul de alcool, deoarece interferează cu producerea unui hormon numit vasopresină. Potrivit Enciclopediei Britannica, acest hormon ajută la echilibrarea nivelului de lichid. Având în vedere că producţia de vasopresină încetineşte atunci când se consumă alcool, rinichii eliberează apă, motivul pentru care simţi mereu că trebuie sa te duci la baie. In cele din urmă, acest lucru duce la deshidratare şi piele obosită.

FICATUL FUNCŢIONEAZĂ ORE SUPLIMENTARE

Situat deasupra stomacului şi chiar sub diafragmă, ficatul este al doilea cel mai mare organ din corp, şi joaca un rol important în metabolism. Este de asemenea responsabil de rezolvarea problemelor cauzate de substanţele nocive consumate, şi eliminarea lor din corp. În timpul acestui proces, organismul creează un compus chimic numit acetaldehidă, pe care ficatul îl transformă într-un acid, ce poate intra în fluxul sanguin. Astfel se produce senzaţia de greaţă, vărsături sau arsuri la stomac.

Sursa: adevarul.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

18 tatici care au gasit cea mai inventiva solutie pentru a avea grija de copii lor 723Coronavirus: Vezi estimările americanilor în legătură cu rata de decese din cauza coronavirusului 474

Cine este, de fapt, Vulpița de la Acces Direct. Cum arăta prima dată când a apărut la Antena 1 42Mesajul unui poliţist, după ce a văzut fluturaşul de salariu al unui infirmier: „Mi-am cumpărat o găleată cu mop şi cred că pun trusa criminalistică în cui” 9244Acest tanar a mers la mai multe necunoscute pe strada si le-a cerut lenjeria intima! Reactia fetelor este uimitoare! 68013 rochii de mireasa fantastice pentru care orice femeie si-ar vinde sufletul 1362Un instructor personal s-a îngrășat 32 de kg, pentru a le da jos împreună cu clienta sa 882„Sunt femeia de serviciu la scoala unde invata fata mea. Copiii fac mereu glume rautacioase. Intr-o zi i-au aruncat penarul in cosul de gunoi si au zis ca oricum vine mama ta sa arunce mizeria din clasa. m-am dus a doua zi in clasa si nu m-am putut abtine.” Ce a facut femeia in acel moment: 32329 motive pentru care femeile se pot simți mai bine dacă încetează să poarte sutien 180"Tata, ma auzi?" Ai grija omule cand conduci, masina ta poate deveni un "sicriu cu patru roti"! 1640
SuperClipuri.com 2022