SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un abuz fără precedent al CEDO - comentariu de Ioan Buduca
CEDO are dreptul de a judeca doar cazuri deja judecate în ţările europene, şi anume le judecă numai sub aspectul respectării drepturilor omului în cursul proceselor judiciare.

 
Postari si Stiri uimitoare pentru tine!
Grup Public · 200 de membri
Înscrie-te în grup
 

Laura Codruţa Kövesi nu a trecut printr-un proces de acest fel, prin urmare nu avea de ce să apeleze la CEDO, iar CEDO nu avea niciun temei să-i admită apelul. Încă de la admiterea cererii sale, era clar că CEDO pregăteşte ceva. Ceva grav. Gravissim. Iată, acum ştim ce pregătea. O lovitură împotriva Curţii Constituţionale din România. Lovitura a fost dată. Preşedintele nostru o aştepta pentru a da şi el cu copita în CCR.

Lovitura dată de CEDO împotriva unei decizii a CCR este fără precedent în practica Curţii Europene a Drepturilor Omului. Ce a judecat CEDO? Un proces judiciar din România? Nu. A judecat o sentinţă a CCR? Nu. A judecat Constituţia României.

Este ceva inadmisibil. Ce ţară europeană ar accepta o instanţă care şi-ar aroga dreptul să-i judece Constituţia?

Iată una: România. Avem în faţă o ghilotină inventată ad-hoc pentru a tăia rădăcina democraţiei: constituţionalismul. Da, drepturile omului sunt supraordonatoare în raport cu Constituţiile, dar nu există nicăieri în lume un tribunal îndreptăţit să judece o Constituţie ori alta. CEDO nu are în legea sa de funcţionare acest drept. Şi l-a arogat printr-un abuz extraordinar de periculos. CEDO s-a transformat cu de la sine putere într-o instanţă de tip stalinist. Superstalinist.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de fotografii care vă pot pune la îndoială tot ce stiti despre legile fizicii 18815 fotografii ciudate surprinse de cei de la Google cand au realizat hartile 3184

14 fotografii care ne arata cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le-au intalnit in avion 94Campionul Uniunii Europene la șah este un român 384Uite ce face Cea mai Puternica Femeie din lume...VIDEO 13135 lucruri pe care să nu le cauți pe Google 175213 lucruri care se pot întâmpla in corpul dvs. dacă începeți să mănâncati un castravete pe zi 288224 de obiecte supradimensionate, care vă vor face să vă simțiți mici 114Vezi ce cadou a primit Mirele de la Mireasa.. La asa ceva nu s-a asteptat nimeni.. VIDEO 1938Bucătăreasa este chemată de urgenţă la muncă, doar pentru a afla că şeful i-a jucat o farsă 2498
SuperClipuri.com 2023