SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un abuz fără precedent al CEDO - comentariu de Ioan Buduca
CEDO are dreptul de a judeca doar cazuri deja judecate în ţările europene, şi anume le judecă numai sub aspectul respectării drepturilor omului în cursul proceselor judiciare.

 
Postari si Stiri uimitoare pentru tine!
Grup Public · 200 de membri
Înscrie-te în grup
 

Laura Codruţa Kövesi nu a trecut printr-un proces de acest fel, prin urmare nu avea de ce să apeleze la CEDO, iar CEDO nu avea niciun temei să-i admită apelul. Încă de la admiterea cererii sale, era clar că CEDO pregăteşte ceva. Ceva grav. Gravissim. Iată, acum ştim ce pregătea. O lovitură împotriva Curţii Constituţionale din România. Lovitura a fost dată. Preşedintele nostru o aştepta pentru a da şi el cu copita în CCR.

Lovitura dată de CEDO împotriva unei decizii a CCR este fără precedent în practica Curţii Europene a Drepturilor Omului. Ce a judecat CEDO? Un proces judiciar din România? Nu. A judecat o sentinţă a CCR? Nu. A judecat Constituţia României.

Este ceva inadmisibil. Ce ţară europeană ar accepta o instanţă care şi-ar aroga dreptul să-i judece Constituţia?

Iată una: România. Avem în faţă o ghilotină inventată ad-hoc pentru a tăia rădăcina democraţiei: constituţionalismul. Da, drepturile omului sunt supraordonatoare în raport cu Constituţiile, dar nu există nicăieri în lume un tribunal îndreptăţit să judece o Constituţie ori alta. CEDO nu are în legea sa de funcţionare acest drept. Şi l-a arogat printr-un abuz extraordinar de periculos. CEDO s-a transformat cu de la sine putere într-o instanţă de tip stalinist. Superstalinist.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

5 metode prin care să scapi de „dispoziția proastă” în doar 5 minute 398Profesorul ATEU umilit de elev. Demonstrația școlarului a rămas în ISTORIE 1177

Priviti cat de mult s-au schimbat 18 actori celebri in ultimii 20 de ani 1413De ţinut minte! Neurochirurgul Ciurea ne învaţă cele zece “porunci” care ne ţin sănătoşi 1944Renunță la amărăciune și începe-ți ziua, iertând 55Cum ar arăta astăzi 12 persoane celebre dacă ar fi încă in viata 60Cuptoarele cu microunde sunt periculoase! Uitati ce afecțiuni pot produce în corpul uman. 394619 oameni care au incercat să-și facă un selfie cool insa au ajuns de rasul internetului 437Salvie - beneficii, proprietati si contraindicatii – Natura Vindecătoare 2318 fotografii care ne arată cat de imprevizibila si schimbatoare poate sa fie viata 191
SuperClipuri.com 2022