SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Seceta de anul acesta este la fel de cruntă ca cea din 1947. Prima lovitură o va primi prețul pâinii
Pâinea ar putea fi mai scumpă la toamnă, pentru că efectele crizei economice generate de pandemia de coronavirus sunt amplificate și de secetă. Mare parte din culturile de cereale ar putea fi compromise, iar agricultorii estimează pierderi de peste 50%. Ministrul Agriculturii spune că cei afectați vor fi despăgubiți. 

Adrian Oros, ministrul Agriculturii: "Peste această criza determinată de pandemie se suprapune și o secetă cumplită, extremă, cum nu a mai fost în ultimii mulți ani.

Deficitul este foarte mare în zona Moldovei și Dobrogei. Este un pericol ca culturile de toamnă să fie compromise într-un procent destul de mare.
Am asigurat toți fermierii că o să-i despăgubim pe toți cei care vor avea pagube cauzate de fenomenele extrem de secetă. Comitetele pentru situații de urgență locale evaluează care e dimensiunea pagubelor, ca să putem să despăgubim fără să producem inechități.

Culturile care sunt acum afectate sunt culturi de cereale în principal.

Estimăm o pierdere a producției de până la 50% ceea ce ar acoperi necesarul de consum pentru aceste produse. Vor fi consecințe în lanț asupra prețurilor. Depinde și cât va dura această criză.

Avem stocuri foarte mari de produse de bază la producători – lapte, carne legume. Căutăm soluții pentru a încuraja procesatorii să stocheze privat și în toamnă când vom avea nevoie să le putem folosi."

Imaginea dezastrului din principalul furnizor de legume pentru București

Legume aruncate, bani pierduți și multă disperare. Fermierii reușesc cu greu să-și vândă o mică parte din producție, iar restul aruncă! În bazinul agricol Vidra - Crețești - Sintești, principalul furnizor de legume pentru Capitală, zeci de solarii au fost abandonate și năpădite de buruieni, cu tot cu produse.

În bazinul legumicol Vidra - Crețești - Sintești sunt peste 7.000 de fermieri care trăiesc exclusiv din ce produc în solarii. Toți au pierderi, iar administrația locală cere guvernului să-i ajute să-și vândă produsele ori să le poată stoca sau procesa.

Tudor Marian - primar Vidra: „Așteptăm, acum, de la ministerul Agriculturii o discuție, cum să găsim soluția ca noi să facem contracte direct cu marile magazine, să distribuim produsele din localitatea noastră. Pe raza localității mai avem încă o hală foarte bună pe care ar putea să o pună la dispoziție ministerul Agriculturii pentru procesarea de legume. Legumele merg la gunoi. De ce ar trebui să meargă la gunoi, când ar putea să meargă la procesare!”

Conform primăriei Vidra, din cauza pandemiei de coronavirus, fiecare fermier din localitate va pierde, anul acesta, între 15 și 20.000 de lei, cel puțin.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

O tânără s-a reîndrăgostit de același bărbat, de care era îndrăgostită înainte să își piardă memoria 11469 lucruri ciudate pe care le fac toți oamenii, dar le e RUȘINE să recunoască 4595

Cum prind manipulatorii victimele, în capcana lor narcisistă 14526 Persoane care au facut o schimbare majora si au reusit sa isi salveze viata 865Cele mai eficiente 6 exerciții pentru a scapa de gușă 458Acestea sunt cele mai frumoase sate din Romania. Frumusetea lor pare desprinsa din povesti 10420 de fotografii emotionante care ne dovedesc ca banii nu pot cumpăra fericirea 60Acest instructor auto habar nu avea ca eleva lui este pilot de raliu. Priviti ce a urmat! VIDEO 39041Aceste fotografii din lumea sportului, luate exact la momentul POTRIVIT te vor face sa razi cu lacrimi :)))) Nu rata acest VIDEO 1779Înşelăciune cu măşti medicinale la o farmacie din judeţul Maramureș 26
SuperClipuri.com 2021