SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-un, principala figură a succesiunii în cazul morții dictatorului nord-coreean
 Zvonurile privind starea de sănătate a lui Kim Jong-un au alimentat discuțiile despre posibilul succesor la vârful țării. Reuters crede că Kim Yo Jong, sora mai mică a lui Kim Jong-Un, ar fi principala sursă a puterii. De Flavius Toader, Duminică, 26 aprilie 2020, 00:08 Informațiile privind problemele de sănătate ale lui Kim Jong-un, care ar fi în stare vegetativă sau chiar ar fi decedat după un accident cardiac și o operație nereușită a medicilor nord-coreeni, nu au fost confirmate oficial până acum.

 
Postari si Stiri uimitoare pentru tine!
Grup Public · 97 de membri
Înscrie-te în grup
 

Ele au fost suficiente însă pentru a relansa discuțiile și semnele de întrebare ale comentatorilor occidentali despre eventualul succesor al dictatorului. Kim Yo Jong, sora mai mică a lui Kim Jong Un, a fost cea mai vizibilă prezenţă în apropierea liderului în ultimii doi ani. Oficial, de luna aceasta, este membră supleantă a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc de la Phenian; neoficial, este şefa de cabinet a fratelui său şi controlează poziţiile cheie din partidul unic nord-coreean, scrie Reuters, citată de Agerpres. Se presupune că sora mai mică a liderului are 31 de ani. Kim Yo Jong ar putea fi principala sursă a puterii în spatele unei conduceri colective, din care să facă parte mai mulţi veterani ai partidului.

 

Choe Ryong Jae este formal şeful de stat al Coreei de Nord, adică preşedinte al prezidiului Adunării Supreme a Poporului. Anterior a fost şeful politic al armatei nord-coreene; are la activ decenii de serviciu în regimul familiei Kim. RECOMANDĂRI Serviciul secret al Ministerului de Interne, fostul „Doi ș’un sfert”, a fost aruncat în lupta cu noul coronavirus   Pak Pong Ju, un alt membru al biroului politic al Partidului Muncitoresc, a fost prim-ministru într-o perioadă în care s-au extins unele activităţi de piaţă liberă pentru stimularea economiei naţionale. Kim Jong Chol, vicepreşedinte al partidului şi fost înalt reprezentant pentru problemele nucleare, şi ministrul de externe Ri Son Gwon s-ar putea ocupa de problemele diplomatice, inclusiv deblocarea tratativelor pentru denuclearizare; ambii au avut roluri importante în organizarea întâlnirilor lui Kim Jong Un cu preşedintele american Donald Trump.

Se cunosc şi rude ale lui Kim Jong Un care nu au relaţii apropiate cu acesta. Fratele său Kim Jong Chol nu a făcut până acum parte din conducerea ţării şi duce o viaţă liniştită, ca muzician, fără a fi interesat de viaţa publică, potrivit diplomatului Thae Yong Ho, fost adjunct al ambasadorului nord-coreean la Londra, refugiat în Coreea de Sud. Cu toate acestea, Reuters arată că unii analişti îl consideră capabil să iasă în prim-plan în caz de necesitate. RECOMANDĂRI Asistentă română, voluntară într-un spital COVID-19 din Italia: “E un furnicar în care lucrează toți pentru unul. Pacientul este în mijlocul atenției”   Kim Kyong Hui, sora lui Kim Jong Il, a fost o figură importantă a regimului, înainte de venirea la putere a nepotului său. Ea nu a mai apărut în public după ce soţul său, Jang Song Thaek, a fost executat în 2013 din ordinul lui Kim Jong Un.

 

După ce a fost bolnavă mult timp, a asistat anul acesta la o reprezentaţie de gală alături de actualul lider. În fine, Reuters aduce în discuţie o posibilă nouă generaţie – a patra – din dinastia Kim. Se presupune că Kim Jong Un are trei copii cu Ri Sol Ju; cel mai mare are 10 ani, iar cel mai mic s-a născut în 2017, conform serviciului de spionaj sud-coreean. Fiind prea mici, oricare din ei ar avea însă nevoie de o tutelă familială sau politică. Kim Jong Il a fost pregătit timp de 20 de ani să preia puterea de la tatăl său, iar când a decedat subit după un accident vascular, Kim Jong Un a avut la dispoziţie doar puţin mai mult de un an pentru a se impune la conducere.
 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de poze haioase cu oameni prinşi în timp ce făceau chestii dubioase 10419(VIDEO)Incidentul care a avut loc în fața unui supermarket din cauza că li se lua temperatura unor persoane ar fi fost regizat 170

Dacă trebuie să ceri iubire, atunci nu este iubire... 14310 alimente sănătoase care vă pot dăuna dacă sunt consumate incorect 9712 Lucruri moderne care au existat cu mult timp înaintea noastră 2191Să nu crezi tot ce auzi, să nu faci tot ce poţi, să nu spui tot ce ştii, să nu dai tot ce ai 7594 salate ușoare fără maioneză – pentru masa festivă de Anul Nou sau pentru meniul zilnic! 1103518 persoane a căror logică sparge toate limitele 3319 oameni care și-au perfecționat abilitățile de leneși 97118 Soți cu care orice fata ar fi norocoasa să se căsătorească 333
SuperClipuri.com 2022