SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

EROII DIN LINIA 1:Asistent român în Germania: “Dacă ieșim pozitivi la coronavirus, dar putem să ne ducem la muncă, ne ducem”
Germania are peste 58.000 de pacienți cu Covid-19, iar duminică dimineață bilanțul arăta 455 de decese. Oamenilor li s-a recomandat să stea în case, sunt interzise ieșirile în grupuri, dar “străzile nu sunt împânzite de poliție, nici de militari cu mâinile pe arme. Lumea e destul de relaxată aici”, ne spune un asistent român care muncește într-un spital din Bavaria. În schimb, mobilizarea sistemului medical e mare. Practic, în Germania funcționează regulile care la noi vor funcționa de mâine, luni. În Scenariul 4, medicii pozitivi cu COVID-19 vor lucra dacă starea sănătății le permite.


Abordarea aceasta “relaxată” a Germaniei în lupta cu noul coronavirus e complet diferită de cea a României, care se pregătește să treacă la scenariul 4 când numărul de infecții va ajunge la 2.000. Acum sunt 1.760. Românul care lucrează ca asistent în Bavaria a ales să nu-și ofere numele din cauza restricțiilor din sistemul nemțesc de sănătate. “Aici, oamenii nu sunt panicați” Ionuț are 30 de ani și muncește în secția de Medicină Internă într-unul din spitalele din landul german. Vineri, acolo erau 2 sau 3 cazuri de infecție cu Covid-19, dar “nu am văzut niciun coleg să fie panicat. Aici, oamenii nu sunt panicați”. Pacienții cu Covid-19 au fost izolați. Ionuț și colegii lui de la Medicină Internă nu vin în contact cu ei, pentru că au în grijă bolnavi de cancer care vin la spital pentru chimioterapie.

Bolnavii de cancer au un sistem imunitar slăbit și sunt în grupa de risc maxim. Însă distanțarea de salonul dedicat bolnavilor de coronavirus nu e o garanție că Ionuț și colegii lui de echipă nu vor lua virusul. Pericolul vine din mai multe direcții. Una dintre doctorițe a fost în februarie în Lombardia, regiunea cea mai afectată de coronavirus din Italia.


La întoarcerea în Bavaria, medicul a ieșit negativ la testarea pentru Covid-19, dar soțul ei a ieșit pozitiv.
Între timp, au apărut și primele cazuri de Covid-19 la personalul medical: 2 sau 3 din corpul de asistenți. Nu sunt cazuri grave. “Din ce știu eu, au fost trimiși acasă. A fost testat și un băiat din echipa noastră care tușea, dar a ieșit negativ”, spune Ionuț.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

24 de oameni care nu incalca orice regula intr-un mod absolut hilar 472Problema simpla care da batai de cap adultilor. Unde SE INCURCA cei care gresesc raspunsul? 886

17 rochii de la concursurile Miss Univers care au uimit intreaga lume 272 întrebări la care pot răspunde numai un nebun sau un geniu 1925O AFIRMAȚIE INTERESANTĂ… ”DACĂ ALBINELE VOR DISPĂREA, OMENIREA VA MAI SUPRAVIEȚUI 4 ANI, CEL MULT” 7817 comparații impresionante care ne arată lumea dintr-o perspectivă neobișnuită 3528 de pariniti care au invatat cum sa faca lucrurile mult mai usor 15720 de oameni care si-au pierdut răbdarea 48ASTA NU DISTRIBUIE NIMENI: MISIUNEA MEDICILOR ROMÂNI ÎN ITALIA S-A ÎNCHEIAT CU SUCCES. FELICITARI! 12Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong-un, principala figură a succesiunii în cazul morții dictatorului nord-coreean 314
SuperClipuri.com 2022