SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Coronavirus: Vezi estimările americanilor în legătură cu rata de decese din cauza coronavirusului
Estimările americanilor: sunt sumbre, atât la nivel global cât și țintit spre România. Se pare că 30% dintre români vor fi infectați cu coronavirus din care rezultă 175.000 de decese, conform unui grafic matematic prezentat la o conferință pe tema epidemiei globale cu coronavirus.

Dr. James Lawler, profesor la Centrul Medical al Universităţii din Nebraska, a prezentat estimările extinderii epidemiei. Pe teritoriul Statelor Unite se preconizează:

 96 de milioane de infecţii cu virus Wuhan
– 4,8 milioane spitalizări
– 480.000 de decese

Se pare că persoanele în vârstă de 80 de ani şi peste au o risc de deces de 14,8% dacă vor contracta infecţia, fiind cea mai expusă categorie de vârstă.

Dacă, așa cum spun americanii, la populația rezidentă a României de 16 milioane s-ar îmbolnăvi 30%, conform unui calcul matematic după cifrele emise de Organizația Mondială a Sănătății, am avea aproximativ 5 milioane de îmbolnăviri, cu un număr de 250 de mii de spitalizări (5%).

Dacă rata a mortalităţii ar fi de 0.5%, într-un scenariu optimist, numărul deceselor s-ar situa undeva la 25 de mii. Însă rata mortalităţii este de 3,4% – anunţată de OMS – numărul total de decese în urma epidemiei, în România, s-ar situa undeva în jurul valorii de 175 de mii de persoane. În Italia rata mortalității este îngrijorător de mare, mai ales în ultimele zile.

Din păcate, prognoza unor epidemiologi de talie internațională este foarte sumbră. După părerea lor populația planetei va fi infectată într-un procent de aflat între 40% și 80% dar dintre ei doar 15-20% ar avea nevoie de spitalizare.

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Top 10 cele mai mici țări din lume despre care nu știați ca exista 2714Intre anii 1897-1910 ministrul educatiei din Romania era SPIRU HARET!! Un om cu studii la UNIVERSITATEA SORBONA si licentiat in matematica si fizicia! 83

13 cupluri celebre cunosc secretele unei căsnicii fericite. Aflati-le si voi! 451Acesta este cel mai tare DANS pe cea mai ascultata MELODIE ARABEASCA! Nu ai cum sa REZISTI sa stai pe scaun! 94375Principala versiunea a incendiilor de lângă Cernobîl, anunțată de Ministerul ucrainean de Interne 710 citate hilare care dovedesc ca familia regală are un mare simț al umorului 71Polițiștii batjocoresc bătrânii în numele legii! O bătrână luată în râs de un poliţist pentru că nu avea declaraţie pentru a merge să-şi cumpere pâine... 353Un parlamentar român cere c@strarea chimică a viol@torilor. „Să-i doară tare din toate punctele de vedere“ 152418 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2020 5830 de fotografii care vă vor aduce un zâmbet chiar dacă aveți o zi proastă 719
SuperClipuri.com 2020