SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Consiliul Naţional al Elevilor cere suspendarea cursurilor
Consiliul Naţional al Elevilor solicită ministrului Educaţiei şi Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Iată comunicatul de presă:

”Având în vedere faptul că elevii își petrec până la 7 ore zilnic la școală, se impuse suspendarea cursurilor timp de două săptămâni pentru a preveni răspândirea Coronavirus. Această măsură preventivă trebuie asumată ținând cont de faptul că școlile din România nu dispun de resursele igienico-sanitare și nici de o cultură a siguranței pentru ca acest virus să nu fie răspândit.

În ultimele două săptămâni, ne-am confruntat cu cazuri de Coronavirus în unitățile de învățământ preuniversitar din România, iar dacă s-ar decide asupra suspendării cursurilor doar după confirmarea virusului, această măsură ar denota iresponsabilitate din partea decidenților din domeniul educației. Autoritățile publice locale trebuie să respecte legea privind dotarea școlilor cu materiale igienico-sanitare nu doar în situații de criză, ci permanent, în vederea protejării tuturor elevilor din România.

Mai mult decât atât, este regretabil faptul că această măsură se regăsește pe agenda decidenților atât de târziu, având în vedere faptul că epidemia de Coronavirus este un subiect discutat pe agenda globală încă din luna ianuarie a acestui an. Siguranța elevilor trebuie prioritizată, iar Consiliul Național al Elevilor susține digitalizarea procesului educațional prin metode de tipul cursurilor desfășurate virtual, în absența oricărui pericol. În comunitățile școlare din întreaga țară se resimte nesiguranță și lipsă de încredere, fapt care ne determină să credem că această criză națională nu este propice unui mediu sigur de învățare și dezvoltare, care ar trebui centrat pe nevoile elevilor din România.

Reprezentanții elevilor din România nu sunt specialiști în problematici ce țin de securitatea națională, însă, având în vedere răspândirea Coronavirus pe teritoriul României, solicităm ministrului Educației și Cercetării suspendarea cursurilor timp de două săptămâni ca o măsură preventivă absolut necesară în situația de față. Trebuie să recunoaștem: școlile din România, în care nu avem hârtie și săpun în grupurile sanitare, nu sunt pregătite pentru a face față acestei situații tensionate. Este necesară o gestionare eficientă a situației de către Guvernul României, care să aibă ca obiectiv protejarea cetățenilor, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor”.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Priviti cum acest sofer de TIR a evitat un adevarat macel printr-o manevra la care nimeni nu se astepta. Fara Cuvinte! Sofer erou! 30973 cure de slăbire sănătoase și fără riscuri — Doza de Sănătate 11

20 de imagini cu accidente auto bizare 5136 imagini care iti pot face creierul să fierbă în timp ce căutați diferențele 2449A fost jignită întreaga viaţă pentru felul cum arăta: dar priviţi-o acum când i-a redus pe toţi la tăcere 346520 de oameni care fac greșeli stupide, fără a realiza acest lucru 3174Acest Cantec e Special pentru ROMANII plecati in Strainatate - VIDEO 100884Craciunul la romani! Atenţie, după Crăciun să nu mai fie lăsaţi copiii să mai colinde, că "fac bube" 24020 de fotografii istorice care ne dovedesc ca desi timpul trece dragostea rămâne aceeași 767O melodie foarte frumoasa ! Au readus la viata o melodie veche de 4 decenii. Versiunea lor ? Pur si simplu superba ! - VIDEO 66457
SuperClipuri.com 2022