SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ce ar trebui să știți când plătiți cu cardul dvs. de credit pentru a fi in siguranta
O mulțime de oameni devin victime ale persoanelor care îti scanează informațiile de pe card folosind dispozitive speciale. Astăzi, chiar și când îți folosești cardul în magazine sau restaurante, poți cădea într-o capcană. Trebuie sa fii atent insa la cateva detalii pentru a vedea daca terminalul la care platesti este unul sigut sau nu.

Ingenico, producător de terminale de carduri de credit, a emis recent un ghid despre cum să identifice un skimmer într-un terminal standard (Ingenico iSC250)

Un terminal de copiere este semnificativ mai mare decât în ​​mod normal

Un skimmer trebuie să fie mai lung și mai lat decât terminalul în sine pentru a corespunde dimensiunii sale. De aceea, un terminal de skimming este vizibil mai mare decât unul adevărat. Aceasta este caracteristica principală care ajută la recunoașterea dispozitivelor frauduloase.

Nu este evidențiat niciun buton

Un skimmer care a fost introdus prea repede poate bloca evidențierea butonului de pe terminal.

Lumina LED verde este blocată

De asemenea, un skimmer atașabil blochează lumina LED-ului verde care ar trebui să fie aprinsa atunci când terminalul scanează un card.

Frecvente erori de funcționare

Skimmerele se ridică uneori în calea benzii magnetice atunci când scanează date. Aceasta duce la mai multe erori de funcționare și încetinește semnificativ funcționarea normală a terminalului. Așadar, acordați atenție dacă un terminal funcționează mult mai lent decât ar trebui.

Un stilou nu este atașat

Toate terminalele de plată au atașat un stil pe care clienții îl folosesc pentru a-și înscrie semnătura după ce cardul lor a fost scanat. Un skimmer din interiorul unui iSC250 nu permite atașarea stiloului.

Cum să vă protejați banii

Cel mai eficient mod de a vă proteja este de a avea un card de debit separat care ar avea doar suma necesară pentru o achiziție la îndemână.
Conectați-vă la serviciul bancar prin SMS pentru a reacționa prompt la debitele neașteptate.
Stabiliți limite și limitați sumele de retragere a numerarului, pentru a nu putea nimeni să vă retragă toți banii dintr-o dată.
Dacă v-ați pierdut cardul și credeți că poate cineva a aflat detaliile sale, sună imediat banca și blochează-l.
De asemenea, este bine să aflați despre capacitățile și condițiile de asigurare a cardului cu banca dvs. Unele organizații de credit au programe speciale pentru protejarea clienților lor împotriva fraudei și rambursării daunelor.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 haine ciudate pe care nu ar trebui sa le iei nici gratis! Cine cumpără așa ceva? 512Psiholog: " Daca nu esti fericit unde esti acum, muta-te! Nu esti un copac" 783

Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul tău te va avertiza cu aceste 8 semnale 279219 hărți care oferă un răspuns la „Ce se întâmplă cu această lume?" 44120 de imagini cu accidente auto bizare 512Primarul din Alba Iulia vrea ca Biserica şi Armata să plătească impozit ca orice contribuabil: „De la Sfântu Petru în jos toată lumea plăteşte“ 10877O casa ieftina si izolata termic a fost inventata de un roman!! Aceasta este gata in doar 6 zile! 4865 zodii care înșală fără să fie prinse 218025 de fotografii care pot topi chiar și o inimă înghețată 2094Incredibil ! Rasturnare de situatie in cazul lui Cristian Pomohaci! "A fost doar o minciuna pentru ca am fost santajat " - VIDEO 16045
SuperClipuri.com 2022