SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Cu o lună înainte de un atac de cord, corpul tău te va avertiza cu aceste 8 semnale
Prevenirea este mai bună decât vindecarea. Această regulă simplă se aplică oricărei boli și este deosebit de valoroasă atunci când simptomele nu sunt recunoscute corespunzător. Noi am decis sa va prezentam simptomele cruciale care pot apărea cu o lună (sau chiar mai devreme) înainte de un atac de cord. Nu trebuie să deveniți un hipocondriac total, dar un pic de conștientizare a sănătății nu a rănit pe nimeni. Acordați o atenție deosebită în caz de risc.

Trebuie sa incepem sa ne intelegem corpul si sa stim ce vrea sa ne zica cu fiecare semnal pe care acesta il transmite. Va prezentam mai jos cateva simptome pe care de cele mai multe ori le ignoram.

Oboseala

Oboseala neobișnuită este una dintre principalele simptome care indică un atac de cord iminent. Femeile au mai multe șanse să raporteze acest tip de simptome decât bărbații.

Descriere: Activitatea fizică sau psihică nu este motivul oboselii și crește până la sfârșitul zilei. Acest simptom este destul de evident și nu va trece neobservat: uneori este obositor să îndeplinești sarcini simple, cum ar fi să faci ceva de mancare sau să faci un duș.

Dureri abdominale

Durerile abdominale , greața stomacul gol / complet, senzația de balonare sunt câteva dintre cele mai frecvente simptome. Sunt la fel de probabil să apară printre femei și bărbați.

Descriere: Durerile abdominale înaintea unui atac de cord au o natură episodică, ușurând și apoi revenind pentru perioade scurte de timp. Tensiunea fizică ar putea agrava durerile de stomac.

Insomnie

Insomnia este, de asemenea, asociată cu un risc crescut de atac de cord sau accident vascular cerebral , care este mai frecvent la femei. Caracteristicile de insomnie includ adesea un nivel ridicat de anxietate și absență.

Descriere: Simptomele includ dificultatea de a iniția somnul, dificultatea de a menține somnul și de a trezi dimineață.

Scurtarea respirației

Dispneea este o senzație puternică de a nu putea respira adânc. Adesea apare atât în ​​rândul bărbaților, cât și al femeilor cu până la 6 luni înainte de a face un atac de cord. De obicei este un semn de avertizare pentru o afecțiune medicală.

Descriere: Simțiți că nu puteți obține suficient aer, amețeli.

Căderea părului

Pierderea părului este considerată a fi doar un alt indicator vizibil al riscului de boli de inimă. Cel mai frecvent afectează bărbații peste 50 de ani, dar unele femei pot fi și ele în grupul de risc.

Descriere: Acordați atenție pierderii părului din crestetul capului.

Bătăi neregulate ale inimii

Bătăile saltate sau aritmiile sunt adesea însoțite de un atac de panică și anxietate, în special în rândul femeilor. Apare pe neașteptate și se dezvăluie în mod diferit: aritmie (bătăi cardiace neregulate) sau tahicardie (ritm cardiac crescut). Exercițiile fizice pot oferi un stimul suplimentar creșterii ritmului cardiac, în special în cazurile cu boală de ateroscleroză.

Descriere: Bătăile neregulate ale inimii durează 1-2 minute. Dacă nu se estompează, s-ar putea să simțiti amețeli și oboseală extremă. Sună imediat medicul.

Transpirație excesivă

Transpirația neobișnuită sau excesivă este un semn de avertizare timpurie a unui atac de cord. Poate apărea la orice oră a zilei sau a nopții. Acest simptom afectează mai des femeile și este de obicei confundat cu bufeurile sau transpirațiile de noapte tipice menopauzei.

Descriere : simptome asemănătoare gripei, apar indiferent de temperatura aerului sau de efortul fizic. Transpirația pare a fi mai excesivă noaptea; lenjeria de pat ar putea fi umedă până dimineața.

Durere în piept

Bărbații și femeile se confruntă cu dureri toracice în diferite intensități și forme. La bărbați, acest simptom se referă la un atac de cord iminent care nu trebuie ignorat. Pe de altă parte, afectează doar 30% dintre femei.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un fotograf a creat o reluare a anunțurilor din anii 1950 pentru a arăta modul în care lumea se schimba 140025 de persoane ale căror zile sunt doar o serie interminabila de dezastre 777

Examen de intrare in Politie 53924 de lucrări ale unui artist sârb care ne arată cât de mult poate schimba machiajul de nunta o mireasa 457Regula de aur a lui Valeriu Popa: ”Nu purtați niciodată haine Second Hand…” 7337Care este motivul pentru care mama este intodeauna mama 151Au RAS de ei pentru ca erau Romani, dar cand au inceput sa Danseze, juratii italieni au ramas cu GURA Cascata. Cel mai SENZUAL dans pe care l-ai vazut vreodata! 32510Reacţia unei americance când gustă din magiunul românesc. "Aş vrea să avem şi noi" 27810 fotografii care ne dovedesc ca fundalul valoreaza cat o mie de cuvinte 1988Acestea sunt cele mai bune trucuri pentru a vă păstra mașina curată și ordonată 302
SuperClipuri.com 2023