SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 fapte inegalabile despre Japonia, văzute prin ochii oamenilor care s-au mutat acolo din vest
1. Femeile japoneze isi bărbieresc fețele și brațele în mod regulat .

În Japonia, femeile se bărbieresc . Părul de pe brațe este considerat a fi ceva complet nepotrivit, iar cei care se mută în Japonia trebuie să se obișnuiască cu acest obicei. Pe lângă asta, multe femei se rad pe fata, inclusiv pe obraji și frunte. Unele dintre ele o fac o dată pe lună, iar altele o fac singure în fiecare zi acasă. Cumpără aparate de ras speciale care sunt vândute în magazinele locale.

2. Persoanele fără adăpost isi construiesc case și cabine îngrijite.

Deoarece prețurile apartamentelor sunt foarte mari, nu toți japonezii își pot permite să închirieze unul. Acesta este motivul pentru care există multe persoane fără adăpost în țară. Multe dintre ele construiesc case folosind cutii de carton. Unele dintre ele au atât de mult succes, încât pot construi ceva ca în imaginea de mai sus.

3. În Japonia, există servicii speciale care vă pot ajuta să vă deplasați dintr-un loc în altul.

Există servicii speciale care colectează toate lucrurile și le mută. În primul rând, compania va contacta vecinii, își va cere scuze pentru neplăcerile viitoare, zgomotul, camionul imens și așa mai departe. Ca scuză, acestea pot oferi o cutie de bomboane de ciocolată sau șervețele.

Înainte ca lucratorii să ajungă, un evaluator va veni la locul tău pentru a documenta toate piesele mari de mobilier, dispozitive, aparate și orice lucru fragil. Dacă este necesar, compania va scăpa de toate dispozitivele vechi de care nu ai nevoie și vor instala noile electrocasnice în ziua când te vei muta. Înainte de a muta mobilierul, pereții vor fi acoperiți cu covorașe de protecție speciale.

4. De obicei, încep să lucreze cu 1 an înainte de absolvire.

Studenții petrec cel puțin câteva luni pentru a-și face proiectele de licenta (precum cel din fotografia de mai sus). Însă studenții au la dispoziție aproximativ 6 luni pentru a le finaliza, deoarece majoritatea au deja contracte cu un angajator și nu trebuie să își aloce timp pentru a trimite CV-uri și a merge la interviuri de muncă.

Aceștia sunt angajați în martie și aprilie , cu 1 an înainte de absolvire în timpul așa-numitei „perioade de vânătoare de locuri de muncă”. Studenții încep să trimită CV-uri către companii în timpul celui de-al doilea an de școală.

5. Există o lege în țară care îi face pe oameni să se odihnească.

Mulți japonezi se odihnesc doar duminica, iar salariile lor pot include de multe ori ore suplimentare. Dacă o anumită companie nu plătește ore suplimentare, se consideră normal să meargă acasă la ora convenită conform graficului. Angajații au aproximativ 10 zile de concediu (inclusiv zilele de concediu medical). Cu cât experiența de lucru este mai lungă, cu atât vacanța este mai lungă, dar numărul de zile poate crește doar cu 1-2 zile.

6. Există o mulțime de reguli mici în Japonia care trebuie respectate.

De exemplu, este mai bine să iei pungi mari pentru cumparaturi chiar dacă sunt aproape goale, în caz contrar, oamenii vor crede că nu ești suficient de serios (acest lucru se aplică mai ales bărbaților). Este complet interzis să purtați încălțăminte acasă, chiar dacă sunt complet noi sau le încercați pur și simplu.

7. Există dezavantaje ale sistemului medical

Programul de lucru pentru spitale este adesea același cu cel al întreprinderilor care lucrează, astfel încât oamenii trebuie să își ia concediu medical pentru a participa la programări.

Spitalele sunt închise în weekend și de sărbători.

De obicei, medicii prescriu multe medicamente, de obicei 5-6 pentru toate simptomele. Asta înseamnă că toată lumea are un caiet cu toate medicamentele pe care le-au luat vreodată.

Există multe cazuri de discriminare în unitățile medicale, iar unii medici vor refuza chiar să vadă pacienți străini. Singura explicație pe care o dau pentru acest lucru este că japonezii sunt singurii care pot fi tratați aici (chiar dacă nu este adevărat). Astfel de situații se întâmplă adesea atunci când o persoană nu vorbește foarte bine japoneza.

8. Pe străzi nu sunt containere de gunoi , dar sunt încă curate.

9. Măștile de față nu sunt numai pentru protecție împotriva frigului.

Astăzi, aceste măști servesc un scop mai mare decât protecția împotriva frigului. Au devenit o declarație culturală, motiv pentru care puteți cumpăra masti în formă de pisică și altele. Uneori, fetele vor folosi măștile pentru a-și ascunde fețele în diminețile in care nu au avut timp sa se machieze. Unii oameni poartă măști aproape tot timpul, încercând să se ascundă de lumea exterioară: le spun altora că nu vor să vorbească cu adevărat. În Japonia, oamenii își apreciază anonimatul atât de mult, încât Starbucks chiar a trebuit să renunțe la tradiția de a scrie numele clienților.

10. Există parcare supraetajata din cauza lipsei de spațiu liber.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

27 de fotografii care ne demonstreaza ca nimic nu este intamplator 136720 de animale care sunt cu mult mai mari decat te-ai fi asteptat 1360

15 lucruri drăguțe pe care toate cuplurile le fac, dar pe care nu le-ar spune nimănui 71918 Produse care ar fi trebuit să fie inventate deja 159Acestea sunt cele mai bune trucuri pentru a vă păstra mașina curată și ordonată 301Acest copil a fost abandonat la nastere. Asistentele nu s-ar fi asteptat niciodata sa gaseasca asa ceva sub paturica lui - VIDEO 713Ce dragut e acest Bebelus.. Cum reactioneaza cand o aude pe MAMA lui Cantand - vezi VIDEO 1543311 Fapte care ne pot schimba cunoștințele despre lumea in care traim 134620 de oameni care ar fi trebuit să stea inchisi in casa pentru a evita problemele 65620 de situatii hilare in care oamenii au avut un singur lucru de facut insa au dat gres 89
SuperClipuri.com 2022