SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Reacţia unei americance când gustă din magiunul românesc. "Aş vrea să avem şi noi"
Magiunul de prune supranumit şi mierea prunelor este una dintre cele mai celebre dulceţuri.

În unele gospodarii de la ţară femeile ajutate de toată familia amesteca în ceaunul special, o zi şi o noapte, pentru câteva borcane din deliciosul preparat.

Făcut doar din prune, fără niciun alt ingredient, magiunul sau silvoiţa de la Vultureni – o comună situată la 25 de kilometri de Cluj-Napoca – a adus la un loc câteva sute de oameni curioşi de tradiţia veche de sute de ani.

Secretul magiunului este ceaunul său căldarea în care se prepară. În zonă, produsul nu lipseşte din nicio casă.

Eugen Mureşan, primar comună Vultureni: ”În anii în care e o producţie bună de fructe se fac cantităţi mai mari care îndestuleze familia pe o perioadă de un an sau doi până la următoarea recoltă.”
Cu mic cu mare, toţi cei care au gustat din magiunul de prune au fost încântaţi.

Suzanne a venit tocmai din America şi s-a îndrăgostit de preparat. “Minunat, totul este organic aş vrea să avem şi noi mai multe asemenea ferme, dar pentru mine care locuiesc în oraş este foarte greu să am acces la aşa ceva. Asta e minunat, iubesc România!”

La Festival au fost prezenţi aproape o mie de oameni, care au putut încerca şi alte preparate culinare.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

21 de oameni care au decis să trăiască după propriile lor reguli 59414 fotografii incitante care vă pot lăsa fara cuvinte 1142

Incredibil dar adevarat ! O batrana din Romania traieste intr-o casa de lut, veche de 200 de ani si nu se plange de viata - VIDEO 1049817 Utilizări ale foliei de aluminiu care ne fac să regretăm că nu le stiam mai de mult 90010 celebrități care nu sunt obișnuite să cheltuiască bani aiurea 89Un artist surprinde prin benzile sale desenate cele mai amuzante momente dintr-o relatie 39Antonia nu și-a putut stăpâni lacrimile 72Mireasa i-a dedicat un cantec Deosebit Mirelui, vezi ce Voce Frumoasa are. Mirele a ramas fara cuvinte.. VIDEO 2096722 de oameni care nu au primit doar o fotografie cu o celebritate, ci o adevărată poveste 85113 trucuri asiatice care merită adoptate de toata lumea 1233
SuperClipuri.com 2022