SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Acestea sunt cele mai fascinante locuri din Romania in care este interzis sa intri!!!




Romania este o tara extrem de frumoasa care ne ofera unele peisaje care ne taie rasuflarea dar si unele capcane naturale din care cu greu mai putem iesi.

In acest articol o sa va prezentam cele mai spectaculoase locuri din Romania in care este interzis sa intri. Priviti care sunt acestea si de ce este interzisa intrarea acolo.

 Peștera cu corali

Peștera cu Corali se află pe Valea Scorotei. Din dreptul confluenței Jiului de Vest cu râul Scorota se urcă pe versantul drept al Jiului, printr-o zonă de tufișuri dese și copaci izolați ce acoperă versantul culmii Cioaca. Diferența de nivel este de 110 m. Altitudinea absolută este de 1000 m.

Peștera este una liniară, fosilă și descendentă cu o lungime de 83 m. Intrarea oferă acces într-o galerie înaltă de 2–4 m, cu lățimi de 5–8 m. Aceasta se îngustează la 1 m într-un punct numit Altarul. Planșeul este acoperit cu blocuri desprinse din tavanul peșterii.

După ce se parcurg 50 m se coboară o săritoare de 5 m. La baza acesteia începe Sala cu Coralite cu o înălțime de 5–7 m și o lungime de 30 m. Condițiile prezente în peșteră au fost ideale pentru dezvoltarea coralitelor și clusteritelor. Acestea au forme și culori diferite, ce variază de la alb translucid la roșu-maron.

Deși a fost distrusă în mare parte de vizitatori, rezervația prezintă multe urme ale numeroaselor concrețiuni (clusterite, stalactite, draperii și cruste).

Peștera este închisă cu o poartă metalică, accesul fiind interzis datorită statutului de rezervație naturală.

Rezervația „Grindul Lupilor”

Mai exact, Grindul Lupilor este o fâșie de pământ alungită, mai ridicată, formată de-a lungul țărmului Mării Negre. Este un grind maritim deoarece a fost format de curenții circulari ai Mării Negre.

La nivelul lui a fost constituită o arie strict protejată de interes național, ce reprezintă o rezervație științifică mixtă din cadrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării”. Accesul turiștilor este interzis, fapt care este anunțat de un panou mare amplasat în locul în care începe rezervația protejată.

 Insula Sacalin

Insula Sacalin este o insulă nou formată, în Marea Neagră, la mică distanță de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării. Inițial Insula Sacalin era formată din două insule mai mici: Sacalinu Mare și Sacalinu Mic, însă cu timpul cele două s-au unit prin înnisipare și au format o singură insulă. Complexul Scalin-Zătoane (21.410 ha) este arie de protecție specială în cadrul Rezervației Biosferei Delta Dunării și este important ca loc de cuibărit pentru 14 specii de păsări: lebede, păsări limicole (adăpostește cea mai mare colonie de chire de mare din cadrul rezervației) și este loc de premigrație și migrație pentru circa 100 specii.

Prima menționare a insulei Sacalin, cu un singur nucleu, a fost într-o hartă rusească întocmită în anul 1771 în timpul confruntărilor cu Imperiul Otoman pentru impunerea supremației la gurile de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Sub egida Comisiunii Europene a Dunării, în anul 1856 căpitanul Thomas Spratt a realizat a nouă hartă, în care insula Sacalin apărea cu două nuclee submerse. În anul 1924, cercetătorii români au efectuat noi măsurători și au constatat că lungimea insulei a ajuns la 10 kilometri, pentru ca în 2015, lungimea să fie de 19 kilometri.

 Rezervația „Gemenele” din Parcul Național Retezat

Rezervația Științifică Gemenele este o arie protejată de interes național situată în zona centrală a Parcului Național Retezat.

Înființată în anul 1955, Rezervația „Gemenele” are o suprafață de 16 de km² și este o rezervație științifică. Acest fapt înseamnă că în interiorul ei se asigură un regim strict de protecție, prin care habitatele sunt păstrate în starea lor naturală, fiind permise doar activitățile științifice, cu acordul Academiei Române.

Insulele Prundu cu Păsări

nsulele Prundu cu păsări sunt două insule apropiate situate în partea de sud-vest a lacului Sinoe, aproape de mal. Cu o suprafață aproximaivă de 1,4 ha și o lungime de 5.468m, insulele au forma unor atoluri. Ca încadrare teritorial-administrativă aparțin de comuna Mihai Viteazu, județul Constanța

Mănăstirea Frăsinei

Manastirea Frasinei este singura manastire ortodoxa din Romania unde femeile nu au voie sa intre. Manastirea se afla in comuna Muereasca, judetul Valcea. Din localitatea Ramnicu-Valcea se merge pe drumul national 7 (drumul european 61), inspre Sibiu, cale de vreo 10 kilometri, pana in dreptul localitatii Gura Vaii, unde se face stanga, pana in localitatea Muereasca.

In aceasta sfanta manastire, regulamentul Sfantului Calinic, unic in felul lui, de a nu se manca niciodata carne in manastire, de a nu intra niciodata femei si de a se face slujba la miezul noptii pana dimineata, este pastrat cu strictete.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 imagini care ne arată exact cum este viata atunci cand ai un frate 20



Top 10 cele mai mici țări din lume despre care nu știați ca exista 2720





Zodii care te dezamăgesc de fiecare dată. Renunță a mai fi în preajma lor 2014



Mesajul unei mame: „Mi-am invatat copilul cu tableta..Ca toti părinții neștiutori din zilele noastre”. 473



6 moduri naturale de a tine tantarii departe de corpul tau 4723



Mihaela Maciuc, tanara romanca care este cea mai buna eleva din Italia! A fost premiata chiar de presedintele tarii! 1654



Bătălia de la Baia sau cum i-a învățat Ștefan cel Mare pe maghiari să nu-i mai calce țara 826



”Și cel mai urât bărbat înșală!” Reacția Mirelei Vaida: ”Mă faceți să mă duc acum acasă..." 2239



8 parfumuri care anihileaza țânțarii pe loc! 297



Horoscop iunie 2020 – Nativi Gemeni, mare atenție la sănătate! Mențineți-vă moralul puternic 374




SuperClipuri.com 2024