SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

11 servicii pe care stramosii nostri erau obligati sa le faca si care astazi nu mai exista




De cand au aparut si banii oamenii au fost nevoiti sa munceasca pentru a reusi sa se intretina si pentru a avea un trai cat mai bun si mai decent. Insa nu toate locurile de munca sunt foarte bine platite sau foarte placute. Unele dintre aceste lucuri de munca erau absolut nebunesti si nu oricine putea sa le faca si putine persoane isi doreau sa fie alese pentru aceste posturi. Insa se pare ca stramosii nostri nu au avut de ales si trebuiau sa mearga la treaba zilinc.

Odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei, oamenii de știință declară că aproximativ 47% din locurile de muncă vor deveni depășite în viitor. Deși sună înfricoșător, acesta este un flux logic de evenimente. În trecut, au existat multe locuri de muncă care nu mai există – unele au dispărut complet, iar altele au evoluat în altceva.

Înainte de inventarea radarului, personalul militar a trebuit să folosească alte instrumente pentru a detecta inamicul. Una dintre tehnici a fost numită locație acustică . Cornurile extinse au ajutat oamenii să detecteze vibrațiile și să localizeze sunetul chiar și peste dealuri . Acest echipament improvizat a fost folosit de la mijlocul primului război mondial până la primii ani ai celui de-al doilea război mondial.

Această slujbă a existat în Roma antică și, așa cum sugerează titlul, sarcina principală a acestui profesionist a fost de a  planifica festivități pentru bogați prin organizarea meniului, a muzicii și a femeilor . Cel mai faimos planificator de orgii din acea vreme a fost Gaius Petronius , faimosul autor al lui  Satyricon , un vechi roman comic.

În Roma antică, îndepărtarea părului a fost adesea văzută ca un  identificator al clasei . Deci, în bai publice romane , au existat mașini de indepartare a firelor de par , folosind pensete fierbinți de fier pentru a elimina firele de păr nedorite ale clienților lor.

Slujba unui  clovn funerar în Roma antică era să  imite pe cei decedați la înmormântare prin  imitarea vocii, manierelor și gesturilor lor și chiar îmbrăcarea ca el. Acest lucru a fost făcut pentru a mângâia spiritul celor decedati si pentru a reusi sa ii inveseleasca pe cei vii.

Această slujbă nu este una dintre cele mai plăcute. Mirele de scaun a fost titlul oficial al unui slujitor al unui rege englez care l -au ajutat in functiile corpului și de asemnea il  spăla . Această slujbă a fost creată în timpul domniei lui Henric al VIII-lea. Responsabilitățile acestor slujitori s-au schimbat în timpul vremurilor Tudorilor, pentru a purta doar monarhul . Titlul sa schimbat în mod corespunzător la Groom of the Stole și a existat până în 1901.

Pentru a satisface cererea de lipitori, care erau folosite pe scară largă pentru sânge, au fost numiți oameni care să  colecteze lipitori din mlaștini  . Acest loc de muncă era sezonier și nu era bine plătit, iar colectoriiau suferit adesea pierderi de sânge și infecții . După anii 1830,utilizarea lipitelor în medicină a început să scadă. În secolul XX, ocupația a devenit depășită.

Băieții bătăuși au fost crescuți împreună cu tinerii prinți și au primit pedepse pentru faptele lor. Cum îndrumătorii prințului nu l-au lovit pe prințul însuși, prietenul său a fost folosit pentru aceste scopuri didactice. Băieții aproape întotdeauna au devenit prieteni buni, și văzând prietenul său biciuit pentru ce el a făcut,  prințul a inceput se gândească la comportamentul său în viitor. Chiar dacă obiceiul este considerat a fi britanic, originea acestei instituții este greu de urmărit .

In orașele antice romane, magazinele de vânători au vopsit, spălat și uscat haine de diferite tipuri . Ceea ce face ca aceste magazine să fie diferite de spălătoriile moderne este că hainele au fost spălate în urină umană , care a fost colectată din toalete.

Această sarcină manuală plătită cu un nivel scăzut a solicitat unei persoane să  reinițializeze popicele de bowling la pozițiile lor corecte, să-i elibereze pini căzuți și să întoarcă bilele de bowling jucătorilor. Odată cu inventarea unui pinietor mecanic, acest loc de munca a disparut.

Un linotype este un sistem de tipărire a metalelor fierbinți utilizat pentru a produce ziare. Lucrătorilor calificați li sa cerut să opereze aceste mașini, deoarece nu numai că le-au turnat linii și le-au depus într-o bucătărie, dar și au oprit marginile oprite și au reglat lungimea și grosimea liniilor .

Nu, nu vrem să spunem că calculatoarele au dispărut deodată. Începând cu secolul al XVII-lea, termenul „calculator” înseamnă literalmente o persoană care calculează.Aceste locuri de munca au disparut odata cu aparita calculatoarelor mai moderne.

 

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ce se întâmplă cu adevarat în spatele scenei la prezentarile de moda Victoria’s Secret, putine persoane stiu acest lucru 437



13 Dovezi că un zâmbet frumos schimbă totul 1064





Poza de nuntă pe care fotograful n-ar fi trebuit să o facă. Ea a văzut după cununie. A cerut divorț 12066



Principala versiunea a incendiilor de lângă Cernobîl, anunțată de Ministerul ucrainean de Interne 8



Luna Plină din Scorpion de pe 18 iunie aduce noroc pentru ghinioniști 106



Localnicii refuză să ajute câinele paralizat, până când o turistă îl vede târându-se pe plajă 473



New York-ul este cel de-al doilea stat, după California, care interzice pungile din plastic 52



95% dintre români nu pot pronunţa fără greşeală textul ăsta! Testează-te! 682



20 de oameni care au reusit sa ne lase fara cuvinte cand am vazut de ce sunt in stare 40



Cântăreața Adele are mari probleme! Rămâne fără jumătate din avere 168




SuperClipuri.com 2023