SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

17 descoperiri bizare care au uimit intreaga lume
De-a lungul timpului oamenii au descoperit o multime de lucruri care ne-au uimit si de cele mai multe ori chiar ne-au lasat fara cuvinte. Fie ca a fost vorba de unele orase considerate disparute sau unele locuri despre care nimeni nu stia toate aceste descoperiri sunt de-a dreptul bizare dar si fascinante in acelasi timp. In acest articol va prezentam o lista cu cele mai bizare lucruri care au fost descoperite.

Oraș fantomă Sanzhi, Taiwan

Acest oraș a fost construit ca o stațiune luxoasă pe litoral pentru oamenii bogați din zonă, dar când a început construcția, au început și ciudățeniile. Zeci de muncitori au decedat, căzând de sus (chiar și cu cabluri de siguranță) sau zdrobiți de macaralele sparte. Localnicii au crezut că orașul este locuit de spirite rele. Erau niște povesti terifiante despre taberele japoneze care fuseseră situate de-a lungul ei cu mult timp în urmă. Firește, până la sfârșitul anilor 1980, construcția s-a oprit. Apartamentele au fost lăsate goale, dar guvernul local păstrează încă orașul, deoarece oamenii cred că demolarea va lăsa duhurile rele să iasă .

Beelitz a abandonat spitalul militar, Germania

Orașul în care se află acest spital este la 40 de kilometri distanță de capitala Germaniei. În perioada Primului Război Mondial și al doilea război mondial, spitalul a fost folosit în mod activ de către armată. În 1916, Adolf Hitler însuși a fost admis acolo. Cetățenii au părăsit orașul în 1995 și s-a deteriorat încă de atunci.

Etajul 8 al fabricii „Dagdiesel”, Makhachkala, Dagestan

Această unitate de testare a fost pusă în funcțiune în 1939, este situată la aproximativ 2,5 km de coastă și a fost abandonată de mult timp. Construcția sa a fost lungă și dificilă datorită condițiilor ddificile. Din păcate, podeaua a servit pentru o perioadă scurtă de timp: în aprilie 1966, după ce cerințele pentru lucrarea făcută acolo s-au schimbat, clădirea mare a fost dezafectată din uzină. Astăzi, acest hulk este pustiu în Marea Caspică.

Lier azil mental, Norvegia

Spitalul psihiatric norvegian dintr-un oraș mic din Lier, situat la o jumătate de oră de mers cu mașina de la Oslo, are o istorie întunecată. Pacienții au suferit metode experimentale de tratament, iar în 1985, patru clădiri au rămas goale fără nici un motiv evident. Toate echipamentele, paturile, chiar și jurnalele spitaliceștilor și lucrurile personale ale deținuților au rămas în instalațiile abandonate. Este interesant, totuși, că celelalte opt clădiri continuă să funcționeze ca de obicei.

Insula Gunkanjima, Japonia

Numele real al acestei insule este Hashima, dar a fost poreclit „Gunkanjima”, care înseamnă „insula de luptă”. A fost inițial stabilit în 1810, când s-a găsit cărbune acolo. În următorii cincizeci de ani, a devenit cea mai dens populată insulă din lume. 5300 de oameni locuiau acolo, dar raza insulei în sine era de numai aproximativ o jumătate de milă. Cu toate acestea, în 1974, cărbunele și alte surse fosile au fost epuizate, iar oamenii au părăsit treptat Gunkanjima. Accesul la insula astăzi este restricționat, dar localnicii au câteva povestiri despre acest loc.

Orașul Kowloon Walled, Hong Kong, China

Acest oraș era situat în Hong Kong, dar guvernul chinez nu avea nici o putere reală, așa ca era condus de mulțime. În cele din urmă a creat propriul guvern.Toate lucrurile interzise de lege au avansat acolo. În plus, orașul-în-oraș nu a fost lipsit de industrie – a produs, la nivel semi-primitiv, taitei și alte obiecte mici. Producția unor astfel de întreprinderi costa o tonă de bani, deoarece nu existau impozite și legi privind ocuparea forței de muncă erau sfidate în mod flagrant. Districtul avea, de asemenea, propriul centru de îngrijire medicală, grădiniță și cartier școlar. Densitatea populației la începutul anilor ’90 a fost de aproximativ 2 milioane de persoane pe mile pătrat.

Hotel del Salto, Columbia

În 1924, în orașul San Antonio del Tequendama a fost înființat un hotel de lux numit Refugio El Salto, dar în curând a fost închis din cauza sinuciderilor mult prea frecvente ale oaspeților. Acest loc este învăluit într-o aură de mister și se zvonește că este bântuit.

Biserica San Juan Parangaricutiro, Mexic

Biserica, situată într-un sat cu același nume, a fost îngropată în lavă în 1944 împreună cu întregul sat când a izbucnit vulcanul Paricutin. Cu toate acestea, altarul și turnul clopotului au rămas intacte în mod miraculos între ruinele bisericii în sine; conurile proeminente ale lavei întărite arată de parca sunt de pe altă planetă.

Shi Cheng oraș subacvatic, China

Acest oraș incredibil este vechi de 1341 de ani. Shi Cheng, sau orașul Leu, a fost inundat în timpul construirii unei centrale hidroelectrice. Orașul a fost complet scufundat și este în prezent înconjurat de una dintre cele mai pitorești lacuri antropice din insulele 1078.

Oraș fantomă Kolmanskop, Namibia

Orașul-fantomă Kolmanskop a fost fondat într-un loc în care au fost găsite odată micile diamante. Au fost construite case mari și frumoase, o școală, un spital și un stadion; așezarea rurală s-a transformat curând într-un oraș exemplar german. Toată lumea avea speranțe mari de prosperitate și longevitate, dar, din păcate, „stocul de diamante” a fost în curând epuizat, iar locuitorii au părăsit orașul, având probleme cu apă și furtuni de nisip. Cele mai multe dintre casele care au fost construite sunt îngropate în nisip, ceea ce creează o atmosferă întunecată.

Pripyat, Ucraina

Acesta este un oraș abandonat situat la două mile de la centrala nucleară de la Cernobîl. După catastrofa din 1986, orașul a devenit o parte a zonei de excludere și, în consecință, o imagine a puterii furioase a energiei nucleare. În ziua de astăzi sunt organizate tururi, iar stalkerii străbate străzile.

Parcul tematic Nara Dreamland, Japonia

Parcul a fost înființat în 1961, însă a fost închis la sfârșitul anilor ’90 din cauza subfinanțării. Avea toate atributele unui parc de distracții tipic: un roller coaster, carusel, castel, tobogane de apă, mașini de arcadă și multe altele. Acum este curat și liniștit, nu există aproape nici un graffiti, iar toate clădirile încă mai au echipamentul și facilitățile.

Gara Centrală din Michigan, Statele Unite ale Americii

Stația a fost construită în 1913 și de ceva timp a fost un parc feroviar mare. Dar, pe 5 ianuarie 1988, ultimul tren a părăsit șinele. A doua zi, stația a fost închisă, iar clădirea se prăbușește.

Partidul Comuniștilor, Bulgaria

Locul unde s-au ținut întâlnirile Partidului Comunist Bulgar pare strălucitor atât în interior, cât și în exterior. Această clădire, asemănătoare unui OZN, a fost abandonată după căderea regimului comunist. Astăzi site-ul arată destul de sinistru.

Yacht scufundat, Antarctica

Această nava fantomă înfiorătoare este de fapt un iaht brazilian care a fost distrus în Cove Ardley. Brazilienii au încercat să filmeze un documentar despre navă, dar vânturile puternice și marea furtunoasă i-au făcut să părăsească locul.

Planorul scufundat, Turcia

Acest avion a fost folosit ca un transportator de către un regiment turistic de parașutism în cel de-al doilea război mondial. Acesta a fost în mod deliberat scufundat în apele din Cas, Turcia, în iulie 2009 pentru a crea un loc de joacă subacvatic pentru freedivers. Acum este locul perfect pentru creveți, pești tropicali și scafandri fără teamă la baza Mediteranei.

Comoara din rau

După scurgerea râurilor din Paris și Londra, s-au găsit următoarele comori:

20 seifuri pline de bani
Portofele, bijuterii și aparate de fotografiat
Mai multe biciclete și motociclete
Lucrurui din al război mondial 2

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Desi are doar 14 ani acest copil din Romania a inventat aplicatii medicale care sa monitorizeaza pacientii spitalizati! 313520 fotografii minunate cu animale care ne-au amuzat teribil 745

Performanta istorica, Simona Halep joaca finala la Wimbledon 19915 locuri care nu par a fi de pe planeta noastră 1478Românca de 26 de ani care conduce o navă de 30.000 de Cai Putere! Merita sa distribuim si lucruri pozitive, nu? 12166La 2 zile după ce și-a îngropat soțul a intrat pe laptopul lui. Atunci a înțeles totul. S-a prăbușit 4311Cum iti afeacteaza modul in care dormi sanatatea 30019 imagini la care daca te uiti mai atent o sa te faca sa tresari instant 1123Cât de repede puteți găsi cifra care lipseșete? Puțini reușesc în mai puțin de 10 secunde! 238615 fapte despre Roma antică despre care profesorii nu ne-au spus niciodată nimic 2427
SuperClipuri.com 2022