SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

20 de exemple care ilustreaza frumusetea urbana
Dezvoltarea ştiinţelor şi a tehnicii, extinderea şi diversificarea serviciilor, investiţiile masive în ramuri industriale, creşterea consumului au condus la modernizarea vieţii şi la urbanizarea comunităţilor. Astăzi se poate observa cu uşurinţă că, în aşezările urbane tot mai aglomerate, o ţesătură tot mai densă de bunuri, mecanisme sociale şi servicii împresoară spaţiul vieţii personale şi comunitare, provocând mutaţii profunde în raporturile pe care le are omul cu lumea înconjurătoare şi cu semenii.

O parte importantă din populaţia lumii trăieşte în comunităţi urbane. La nivelul anului 2000, statisticile arătau că 75% din populaţia ţărilor dezvoltate este situată în zone urbane cu populaţie densă1. Abordări sociologice importante au avut în atenţie fenomenul urbanizării, scoţând la iveală rădăcinile lui economice şi industriale, dar şi implicaţiile culturale sau sociale (cum ar fi schimbarea practicilor comunicării interumane prin folosirea mijloacelor de comunicare la distanţă sau diversificarea mediilor informative: presă, radio, televiziune, internet).

Fără îndoială, există numeroase avantaje sau beneficii pentru locuitorii zonelor urbane. În cuprinsul lor sunt, de regulă, servicii medicale mai bune, o ofertă educaţională mai variată, mai multe locuri de muncă, o reţea de pieţe, dar şi servicii de transport şi utilităţi. Există numeroase beneficii de pe urma convieţuirii în aşezări urbane, chiar dacă oraşele sunt aglomerate. De exemplu, unele rezultate care arată că folosirea pe scară largă a dispozitivelor electronice sau inteligente, a ecranelor informative, utilizarea telefoanelor mobile şi a internetului, precum şi accesul la celelalte servicii, reprezintă tot atâtea experienţe ce par să determine o dezvoltare mai rapidă a inteligenţei copiilor2. În mod cert, sunt multe alte situaţii, aspecte care ar putea fi adăugate aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Vă îndoiați de existența lui? 7 semne că îngerul vostru păzitor este undeva pe aproape 395O moldoveanca, fosta concurenta la NextStar, a ajuns in finala Vocea Rusiei Kids, vezi reactia rusilor la piesa romaneasca care a cantat-o.. VIDEO 1313

8 moduri naturale pentru a lupta contra varicelor 118920 de tendințe in modă care au mers prea departe 1228Mărturia unei asistente din SUA, în plină pandemie: „L-am pus într-un sac, lux acordat doar celor care reuşesc să iasă de la urgenţă. Jos, cadavrele se adună pe tărgi“ 131Cea mai ASCULTATA melodie GRECEASCA de dragoste din toate timpurile! Elli Kokkinou - Den Ginete! 6373611 ilustrații haioase care arată modul în care viața omului se schimbă după căsătorie 2269Principele Nicolae a recunoscut după 3 ani că are o fiică. Nepotul regelui a admis testul de parternitate 15921 de oameni care chiar nu ar trebui sa mai intre niciodata in bucatarie 173Guvernul italian interzice, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului 5096
SuperClipuri.com 2022