SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

12 fapte care schimbă percepția noastră despre timp pentru totdeauna
Întotdeauna credem că timpul este un concept staționar. Multe lucruri par să fi existat pentru totdeauna, iar oamenii celebri sunt adesea asociați cu o anumită perioadă de timp. Dar, uneori, percepția noastră asupra timpului ne lasă în jos și ne surprinde. De multe ori credem ca multe lucruri s-au intamplat in urma cu sute de ani insa ele au fost practicate sau au existat mai devreme decat am fi crezut noi.
In acest articol o sa va prezentam o seire de fapte care o sa va schimbe perceptia despre timp pentru totdeauna.

Primul film Star Wars a fost lansat la 25 mai 1977. Ultima executare prin ghilotină a fost efectuată la Marsilia la 10 septembrie 1977. Aceasta a fost ultima pedeapsa capitala în Europa de Vest. Oficial, folosirea ghilotinei în Franța a fost abolită împreună cu pedeapsa cu capitala în 1981.

Celebrul predicator și vorbitor public Martin Luther King Jr. și curajosul Anne Frank par să provină din perioade diferite de timp. Dar, de fapt, s-au născut în același an – 1929. La fel ca celebrul actor de la Hollywood, Christopher Plummer.

Poate părea că Cleopatra și piramidele egiptene sunt simboluri ale aceleiași perioade de timp. De fapt, nu este adevărat. Cleopatra s-a născut în anul 69 î.Hr. În acest timp, Marea Piramida din Giza era deja construita de 2.471 de ani. Iar cel mai curios este că există mai puțin timp între nașterea lui Cleopatra și deschiderea primului restaurant McDonald’s – doar 2.024 de ani.

Herman Melville la scris pe Moby-Dick în 1851, iar balenele Groenlandei sunt considerate animale care trăiesc foarte mult timp. Oamenii de știință au estimat vârsta unei astfel de balene și au ajuns la concluzia că avea 211 de ani!

Un avion hawaian a decolat de la Auckland la 00:05 pe 1 ianuarie 2018. Pasagerii din avion au fost bucuroși să sărbătorească Anul Nou de două ori pentru că avionul a aterizat în Honolulu la ora 10:16 ora locală la data de 31 decembrie 2017.

John Tyler s-a nascut acum mai bine de 200 de ani, in 1790. Dar 2 nepoti, Lyon Gardiner Tyler Junior si Harisson Raffin Tyler, sunt inca in viata . Lucrul este că, la vârsta de 63 de ani, John Tyler avea un fiu – Lyon Gardiner Tyler. Și acesta din urmă a devenit tată (fiul său fiind Lyon Gardiner Tyler Junior) la vârsta de 71 de ani. Deci trecutul este mai aproape decât crezi.

În 1903, frații Warner (ai căror părinți erau inițial din Imperiul Rus) și- au deschis primul cinematograf, numit Cascade. Până când a început primul război mondial, ei produceau deja filme. Până în anul 1918, au deschis Studioul Warner Bros.

Imperiul otoman a existat până în 1923, când sa format Republica Turcă.

Elizabeth al II-lea sa născut în 1926, când Calvin Coolidge era președintele SUA. De atunci, au existat 15 succesori.

Charles Lewis Tiffany și John Young au deschis primul magazin pe Broadway în 1837, iar Italia modernă, Republica Italiană, a fost înființată în 1861.

Să ne imaginăm istoria Pământului ca un an. Apoi, numai pe 1 decembrie vor fi primele animale vertebrate. Dinozaurii ar fi dispărut numai pe 26 decembrie, iar primul om va apărea la 31 decembrie la 23:35

Când auzim „acum 10 ani”, ne gândim încă la anii ’90, nu la anii 2000. Apropo, au 19 ani de la anul 2000.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

”Și cel mai urât bărbat înșală!” Reacția Mirelei Vaida: ”Mă faceți să mă duc acum acasă..." 223722 de idei de design fabuloase care ne fac sa tresarim de entuziasm 153

20 de fotografii care ne arata de ce copii nu ar trebui să rămână singuri 1127(Video) Cosmin: „Este măcel in pădurile Brașovului... Au dispărut deja arborii de pe 2 vai (Valea Scurta si Piscu Vechi). Doua vai si o culme întreagă au fost chelite de arbori la ras (in România defrișatul la ras este interzis si ilegal). Toate aceste sub ochii autorităților locale care ce fac? Cu 295BANC: La doctor, cu o problema jenanta 884Cea mai bizara manichiura! Priviti cum unghiile devin.. degete. Transformarea e infricosatoare 17510 lucruri pe care nu le știai despre planeta noastră 270316 fotografii ciudate cu oameni care fac lucruri nebunești 9615 soldați de gen feminin, care se strecoară atât în ​​interiorul cât și în afara uniformelor 90815 Soluții simple de design care s-au dovedit a fi ingenioase 1109
SuperClipuri.com 2022