SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

8 Fapte care ne dovedesc că nu știm nimic despre alimentele noastre preferate
Produsele alimentare pe care le cumpărați la magazin conțin adesea ingrediente suplimentare.  De multe ori nu stim exact ce cumparam insa suntem atat de atrasi de unele produse incat ignoram din ce sunt acestea facute si ce substante contin.

Informațiile furnizate mai jos nu înseamnă că niciodată nu trebuie să mănânci niciunul dintre aceste produse, dar arată că trebuie să controlam cantitatea pe care o consumăm. Acest lucru este important în special în cazul copiilor. Citiți până la sfârșit pentru a obține cele mai bune sfaturi pentru alegerea produselor alimentare.

Concentratul aici este un piure care conține roșii și amidon de porumb. Cantitatea de roșii din concentrat depinde de calitatea ketchupului și variază între 6% și 10% . Când se face ketchup-ul, se adaugă adesea sirop de porumb , ceea ce ajută la conservarea și la vâscozitatea acestuia.

Carnea (surimi) utilizată în bastoanele de crab este produsă folosind tipuri de pești ieftini. Fileul este curățat, se depun eforturi pentru a elimina mirosul de pește și apoi se împarte în carne. Celelalte componente – sare, zahăr, proteine ​​din soia, ulei vegetal, coloranți alimentari și aditivi – sunt apoi amestecate.

Chipsurile de cartofi sunt mai des făcute din cartofi reconstituiți decât din cei proaspeți. Se adaugă mai întâi orez sau făină de porumb. Acrilamida, un agent cancerigen, se acumulează în timpul procesului de prelucrare termică a bucatilor de cartofi . S-a constatat că unele mărci conțin cantități de substanță chimică care depășesc nivelurile de siguranță (0,2 μg pe kg) cu 1,000% .

În afară de ingredientele menționate mai sus, unele mărci de cereale conțin ulei de palmier. În plus, în multe dintre acestea se găsește sirop de porumb . Acesta conține o cantitate mare de fructoză – fapt care nu este menționat pe cutie.

În afară de fructul în sine, al cărui conținut variază între 1% și 5%, umplutura de fructe conține și amidon de porumb, zahăr , aromatizanți, coloranți. Amidonul de porumb, gelatina, alginatul de sodiu și rășina de gumă sunt utilizate ca stabilizatori.

Uleiul botanic, cel mai adesea uleiul de palmier , este utilizat în producerea acestei dispersii de ciocolată . Alte ingrediente includ vanilie, emulsifianți, agenți de îngroșare și aromatizanți.

Ciocolata ar trebui să conțină numai unt de cacao, dar de multe ori veți găsi că este diluat cu ulei de palmier, ulei de nucă de cocos și unt de shea . Alte ingrediente includ emulgatori (cel mai adesea, lecitină), aromatizanți și aditivi.

Laptele condensat se face prin evaporarea unui lichid derivat din lapte (unul poate necesita aproximativ 1,5 litri). Acesta ar trebui să conțină doar grăsimi de lapte de origine animală. Producătorii reduc adesea cantitatea de lapte pe care o conțin și folosesc grăsimi vegetale și agenți de îngroșare pentru a atinge conținutul necesar de grăsimi și consistența.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

13 fotografii care dovedesc că există 2 tipuri de fete in lume 7967Aceste caracteristici ale corpului le au numai 5% din persoanele din lume 1318

Albert Einstein: 25 de idei geniale pentru o viaţă de succes 300Trei mituri despre bătrâneţe ce pot fi demontate cu uşurinţă! 1547 simptome care ne indica ca avem probleme de colon care nu ar trebui ignorate 177712 lucruri bizare pe care trebuie să le stiti despre China 343Valentina Pelinel, despre primul iubit, de 70 de ani, în SUA: 'I-a împiedicat pe cei din jur să mă trateze ca pe o femeie ieftină' 186514 celebrități care nu arată deloc ca in imaginea lor de pe scenă 136Sfaturile psihologului Gerald Rogers – 19 moduri de a vă salva căsnicia 10415 celebrități care dovedesc existența călătoriilor în timp, asemanarile sunt greu de crezut 372
SuperClipuri.com 2022