SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

15 fapte despre Roma antică despre care profesorii nu ne-au spus niciodată nimic




Se pare că Roma Antică nu se referă doar la filosofi, gladiatori  si la oamenii care au condus in anumite perioade de timp. Aceasta era plina de traditiisi si mistere despre care profesorii de istorie nu ne-au vorbit nici macar odata.Ei bine trebuie sa aflam ca in Roma antica se ascund o multime de lucruri foarte interesante pe care este pacat sa le uitam si despre care sa nu citim.

In acest articol va prezentam 15 fapte despre Roma antica si despre modul in care oamenii de acolo traiu si cum isi petreceau timpul. Daca nu ne stim istoria nu ne putem bucura de viitor, asa ca trebuie sa invatam cat mai multe despre stramosii nostri si despre viata lor.

Romanii antici au băut sângele gladiatorilor uciși.Mai mulți autori romani au descris modul în care sângele gladiatorilor care pierdeau o lupta a fost colectat și vândut ca medicament. Romanii au considerat că este un remediu pentru epilepsie.

Deși speranța medie de viață oficială din Roma antică era de 25 de ani, mulți romani trăiau până la vârsta înaintată. Poate că decesele frecvente ale femeilor în timpul nașterii și creșterea mortalității infantile au creat măsura statistică de 25 de ani. În medie, romanii au avut o speranță de viață similară ca și oamenii de astăzi.

Ora  romană putea dura 75 de minute în timpul verii și 44 de minute în timpul iernii, deoarece majoritatea romani s-au bazat pe soare. 12 ore de zi au început în zori, iar alte 12 nopți au început după apus. Deoarece durata zilei a fost diferită în timpul verii și iarna, durata fiecărei ore a continuat să se schimbe. Prin urmare, romanii erau toleranți la întârzieri și nu erau punctuali.

Romanii au judecat  întotdeauna o carte dupa coperta ei – mai precis, prin culoarea ei. Au existat două opțiuni. Toate nuanțele de maro-galben și gri-negru erau culori naturale ale lânii de oaie; prin urmare, acestea au fost percepute ca un semn al sărăciei. Nuantele de rosu, violet și verde au fost create artificial cu vopsele scumpe aduse din afară. De aceea au fost un semn de bogăție și aristocrație. Hainele purpurii erau deosebit de chic.

Doamnele romane au folosit o mulțime de trucuri diferite pentru a-și face sprancenele mai groase. De exemplu, au aplicat sprâncene artificiale făcute din păr de capră utilizând gudron de lemn

Oamenii  îsi  îngrijeau dinții, așa că  stomatologii erau foarte populari. Arheologii au găsit chiar o maxilară feminină cu proteze. Oamenii de știință cred că articolele dentare antice (cum ar fi dinții falși și bretelele) au fost folosite mai mult ca o demonstrație a bogăției decât pentru motive medicale. Numai cei mai bogați își pot permite un set complet de dinți.

Astfel de filozofi remarcabili precum Seneca și Marcus Aurelius s-au născut în Imperiul Roman. Cu toate acestea, mulți romani erau ostili filosofiei. Acestia au crezut că filosofia și studiul lumii interioare umane sunt lipsite de valoare. Galen , medicul curții imperiale, a spus că romanii consideră filozofia la fel de practică ca și semințele de foraj.

Lucrarea ilustrează deseori conducatori care se luptă pe front lângă soldații lor. Cu toate acestea, de obicei nu au luptat. Ei au supravegheat armata din „punțile lor de căpitan” pentru a avea o viziune mai bună pentru a naviga în luptă. Dacă lupta era aproape pierdută, generalul trebuia să se sinucidă.

La sfârșitul secolului I d.Hr., împărații au introdus o tradiție de a consuma zilnic câte o cantitate mică de otrăvuri cunoscute pentru a obține imunitate. Amestecul de otrăviri a fost numit Mithridatism în onoarea lui Mitridates cel Mare, rege al lui Pontus, care a încercat prima dată această metodă.

Oamenii credeau că au motive bune pentru a persecuta creștinii. Ei au susținut că Imperiul Roman se bazează pe politeism, dar creștinii considerau zei păgâni demoni răi si le-au negat existența. Prin urmare, romanii au interzis răspândirea credințelor creștine pentru a nu-și mânia zei. Cu toate acestea, persecutorii au dat creștinilor șansa de a accepta zeii tradiționali pentru a evita martiriul. Dar creștinii nu au fost de acord cu asta.

Potrivit lui Seneca, acestia mancau si beau atat de mult la sarbatori pana cand li se facea rau. Apoi, isi provocau vărsături pentru a ameliora stomacul și apoi au continuat să mănânce.

Părul pictat a fost considerat inițial un semn al unei prostituate, dar Messalina, a treia soție a împăratului Claudius, a introdus modelul de peruci colorate. Puțin mai târziu, nobilimea a început să-și vopsească părul.

Incitatus era calul preferat al împăratului Caligula. Potrivit lui Suetonius, o statuie de marmură și fildeș a fost ridicată în onoarea lui Incitatus. Calul purta și o cârpă purpurie și un ham din pietre prețioase. Dio Cassius a spus că calul a mâncat ovăz amestecat cu fulgi de aur. Suetonius a susținut că Caligula intenționase să îi atribuie lui Incitatus rolul de consul. Poate că împăratul a vrut doar să se distreze pe baza Senatuli, arătând că și un cal ar putea face o slujbă a unui senator.

Acestia au facut baie în fiecare zi, dar nu au folosit săpun. Ei se vor spala cu uleiuri diferite și apoi vor folosi raclete speciale pentru a îndepărta murdăria.

Au folosit urină umană pentru a  -și spăla hainele . Angajații de spălătorie au pus hainele într-o cadă și au umplut-o cu urină. Apoi, un bărbat sa urcat în cada și a călcat pe haine pentru a spăla petele și murdăria.

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Planul lui Streinu-Cercel: Izolarea în casă, pentru 3 luni, a persoanelor peste 40 de ani 302



(VIDEO)Scandalos! Fermier amendat pentru că își irigă culturile! 47





Cum mananci, asa traiesti – Cele 12 reguli de aur ale alimentatiei 8909



Polițiștii din Ploiești i-au pus cătușe unei vânzătoare de zarzavaturi, pentru că a refuzat să plece. 4439



Vezi top 10 fotografii amuzante, surprinse la momentul potrivit 815



32 de imagini care ne demonstreaza ca Japonia este cu mult in fata altor tari 344



Vocea milioanelor de români se face auzită! Numărul parlamentarilor se va reduce cu 60%, se desfiinţeaz pensiile speciale, mandatele sunt limitate la două, iar mandatul Preşedintelui României revine la patru ani 2954



Ce parere aveti? Noul STATUT al ELEVULUI: Cu uniformă și fără telefon mobil la școală. Vezi alte noutăți 15032



Ea este romanca care a reusit sa obtina cel mai important premiu pentru chimie oferit de Marea Britanie! 61



Cateva trucuri pentru cei care de multe ori sunt pe fuga sau stau mai mult plecati!! 110




SuperClipuri.com 2024