SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

La 8 ani danseaza mai bine chiar si decat Michael Jackson!
Neurochirurgii au descris în detaliu cum a realizat Michael Jackson mişcările de dans imposibile din punct de vedere biomecanic. Iluzia, pe care mulţi au încercat să o copieze, a fost posibilă datorită designului special al pantofilor şi de robusteţea artistului. Experţii în coloană vertebrală i-au avertizat pe alţii care încercau această mişcare că se pot răni.

Manjul Tripathi şi colegi de la Postgraduate Institute of Medical Education and Research din Chandigarh, India, spune în Journal of Neurosurgery:

„Cei mai antrenaţi dansatori ajung să se aplece la cel mult 25-30 de grade în faţă. Michael Jackson a reuşit o mişcare de 45 de grade care sfidează gravitaţia şi pare că nu este de pe această Planetă”.

Dacă o persoană încearcă să se aplece în stilul acesta va observa că presiunea cade mai degrabă pe tendonul lui Ahile decât pe muşchii coloanei vertebrale.

Acest lucru permite o aplecare limitată chiar şi pentru cineva cu abilităţi ca ale lui Michael Jackson, explică profesorul Tripathi. Starul şi-a reuşit mişcarea graţie pantofilor special concepuţi.

Aceştia aveau o bază în forma literei V în zona călcâiului, pe talpă, ca un dispozitiv mecanic cu ajutorul căruia Michael se putea prinde temporar de podeaua scenei.

Înainte de aceşti pantofi, Michael se folosea de cabluri sau hamuri prinse în jurul taliei pentru a crea iluzia.

Se crede că muzicianul şi doi colegi de la Hollywood s-au inspirat din încălţămintea astronauţilor americani, cu care se fixau atunci când lucrau în condiţii de gravitaţie zero.

Jackson se apleca din glezne la un unghi de 45 de grade, ţinându-şi corpul drept.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

14 Metode inedite de transport din întreaga lume 581Când şi cum se va termina pandemia de coronavirus? 209

Un caine politist face o RESUSCITARE CARDIO-PULMONARA ca la carte! Asa ceva mai rar vezi 21112 lucruri amuzante despre sarcina pe care multi nu le stiu 233620 de celebrități care arată mai bine la 40 de ani decât la 20 12622 de Persoane ale căror auto-ironie a cucerit Internetul dintr-odata! 2140Program special pentru magazine, înainte de Paștele Catolic și cel Ortodox 1820 de poze haioase cu oameni prinşi în timp ce făceau chestii dubioase 10423Cele mai importante 17 evenimente care se vor întâmpla până în anul 2050 30622 de forografii istorice înfricoșătoare care aduc trecutul la viață 10547
SuperClipuri.com 2022