SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Doi pictori din Olanda au transformat un zid plictisitor din cărămidă într-o operă de artă!
În timp ce unii lasă pe străzi imagini și inscripții de tip ofensiv, alții transformă pereții plictisitori în adevărate proiecte de artă. Astfel, în orașul olandez Utrecht a apărut un desen neobișnuit, care nu doar a înfrumusețat întregul cartier, dar și a unit oamenii care locuiesc acolo. Toate acestea s-au întâmplat datorită duetului dintre pictorii Jan Is De Man și Deef Feed, care au colaborat nu doar între ei dar și cu toți locuitorii casei. Rezultatul creației lor a devenit un desen cu adevărat impresionant!

Pictorii Jan Is De Man și Deef Feed au transformat un perete plictisitor într-o întreagă bibliotecă.

După cum a relatat Jan pentru site-ul Bored Panda, locuitorii acestei case demult își doreau ca el să deseneze ceva pe peretele lor. Înafară de asta, aceștia le-au încredințat pictorilor alegerea imaginii – important, să fie ceva pozitiv. Nimic mai pozitiv decât un emoticon imens care zâmbește pictorii nu au reușit să inventeze, dar mai apoi au decis că este prea simplă această decizie.

Pentru creația lor, pictorii au ales o tehnică capabilă să înșele chiar și cei mai binevăzători ochi.

După ce Jan și Deef Feed au făcut o plimbare prin cartier, le-a venit ideea de a desena un raft uriaș cu cărți pe perete. Și nu unul simplu, ci utilizând metoda Trompe l’oeil – tehnică artistică utilizată în scopul iluziei de tridimensionalitate.

La crearea graffiti-ului au contribuit nu doar pictorii, ci și locuitorii casei.

Nu, aceștia nu au folosit pensulele și vopseaua, doar au fost întrebați, care sunt cărțile lor preferate. Totuși, au fost și unele restricții: „Unica regulă pe care am stabilit-o a fost lipsa cărților religioase și politice.” În cele din urmă, pe raft au ajuns reprezentante ale 8 limbi și culturi, care locuiesc în acest cartier.

Munca asupra acestui proiect a durat o săptămână. Jan a mărturisit, că cea mai dificilă parte a fost cea de a crea conceptul, care s-ar potivi și peretelui și cartierului. De îndată ce pictorii au făcut alegerea, totul a mers mai cu spor.

Pe perete s-a găsit loc și pentru numele pictorilor, și pentru emoticonul zâmbitor, care le-a venit inițial în cap. Și desigur, pentru cărți! Dintre toate, lui Jan i-a plăcut cel mai mult „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” de Mark Haddon. Pictorul consideră ca lucrarea lor are un rol important nu doar pentru decorul casei, aceasta îi unește pe oamenii care locuiesc acolo.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Emotionant pana la lacrimi: Tatal lor a murit de Craciun, iar cand s-au strans toti fratii s-a produs o minune - vezi VIDEO 133215 animale care nu trebuie decât să scoată limba pentru a produce o explozie de drăgălăşenie 836

Vă vom ghici vârsta reală și psihologică într-un minut! 7422 de persoane care si-au publicat pozele și au regretat ​​imediat acest lucru 4297Acesti oameni au avut doar un singur lucru de facut și au eșuat în mod epic 19713 ilustratii care ne arata realitatea cruda a lumii moderne in care traim 326Andreea Marin, prima apariţie oficială cu iubitul consul 88410 Lucruri neobișnuite despre zodia Berbec: Ei pur și simplu sunt cei buni! 56819 situații amuzante când oamenii au avut un singur lucru de facut și au eșuat 5545„Ochii“ din cer: 25 de imagini din satelit care îți vor schimba felul în care vezi lumea 677
SuperClipuri.com 2021