SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Timp de 20 de ani un cuplu a plantat două milioane de copaci. Animalele s-au reîntors cand totul a revenit la normal
Povestea acestui cuplu a impresioant o lumea intreaga, si inca se vorbeste despre ce au facut acestia pentru mediul inconjurator. Acest cuplu din Brazilia a uimit și a insiprat milioane de oameni care au început să le urmeze gestul.

Sebastio Selgada este unul dintre cei mai cunoscuti fotojurnaliști brazilieni, acesta a călătorit cu soția sa timp de mai mulți ani în toată lumea pentru a suprinde momente și oameni unici, insa niciodata nu au uitat de tara lor si de locurile dragi.

Ajunși acasă, nu le-a venit  să vadă că zona era ca un deșert, fără copaci și sălbăticie. Totuși, Lélia credea ca nimci nu este pierdut si că  zona ar putea fi restaurată la vechea sa glorie. Așa au decis să arate ce poate face un mic grup de oameni, uniți de același scop.

„Numai aproximativ 0,5% din teren era acoperit de copaci. Soția mea a avut o idee fabuloasă de a replanta această pădure. Și când am început să facem asta, toate insectele, păsările și peștele s-au întors și atunci am renăscut și eu”, a declarat Sebastian pemtru presa locală.

Cei doi  au înființat „Instituto Terra”, o organizație care a plantat de atunci 4 milioane de si au reusit sa aduca zona asa cum era in urma cu cateva decenii. Astfel, în total, în acea zonă s-au reintors in jur de 172 specii de păsări, precum și 33 de specii de mamifere, 293 specii de plante, 15 specii de reptile și 15 specii de amfibieni – un întreg ecosistem reconstruit de la zero.

Toata lumea ar trebui sa le urmeze exemplul celor doi si astfel poate am reusi sa salvam lumea in care traim si sa nu o mai vindem pe bucati.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Motivul numărul #1 pentru care nu îți poți găsi adevărata dragoste 25910 oameni care au avut un curaj nebun și au făcut o schimbare majoră în propria viață 1647

16 lucruri ciudate care au surprins pe toată lumea 1190Acestea sunt cele mai nebunesti selfie-uri! 1206Dupa mai bine de 50 de ani Nationala Romaniei U21 participa la Jocurile Olimpice din 2020 44Om de știință băgat la închisoare după ce a descoperit că viruși cauzatori de moarte ajung în corpul uman prin intermediul vaccinurilor 10111820 de motive pentru care Australia este o tara unica in lume 1820Cum ar arata filmele fara efecte speciale? 1832Câini își iubesc stapanii si stiu sa arate acest lucru in diferite moduri 236Studenții din Constanța au câștigat concursul organizat de NASA!!! 134
SuperClipuri.com 2022