SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Europa se pregătește să iasă din izolare. Cât de mare este riscul?




Deși în toată Europa continua să moară oameni, multe țări ale Uniunii Europene au început să renunțe la restricții. Care sunt riscurile și cum încearcă guvernele să le micșoreze pe ct posibil aflăm din La Libreu Belgique. 

“În sfârșit, se vede luminiţa de la capătul tunelului? Mai multe țări, dintre care unele vecine Belgiei, încep o reducere  foarte progresivă a izolării populației lor, deoarece semnele unei scăderi a Covid-19 se manifestă în unele părţi ale lumii.

Potrivit experților de la Our World in Data, o organizație non-guvernamentală care colectează statistici legate de Covid 19, Italia şi-ar dubla numărul de decese cam în 16 zile, Spania în 13 zile, Olanda în 11 zile, Franța și Austria în 10 zile, Germania în 8 zile, iar Regatul Unit și Belgia – în 7 zile.

Acești cercetători consideră că rata de creștere a deceselor este un element de analiză mai pertinent decât numărul de decese și, prin urmare, urmăresc cu atenție decelerația care se produce, cel puțin în țările care au fost afectate puternic de pandemie. În urmă cu câteva zile, rata de dublare a deceselor era  de 3 zile în Belgia.

Totuşi, riscurile de relaxare a măsurilor de prevenire și, prin urmare, de recontaminare încurajează țările să iasă foarte prudent din izolare. În Belgia, Consiliul de Securitate Națională se va reuni miercuri seară pentru a face bilanțul. Care este situaţia în acest moment în Europa?

  1. În Franța, președintele Macron intenționează să înceapă ieşirea din izolare pe 11 mai Școlile primare și secundare ar trebui să se redeschidă la această dată, dar nu şi barurile, restaurantele, cinematografele sau universitățile. Purtarea măştii „ar putea deveni sistematică” în „anumite situații”, cum ar fi transportul în comun, a precizat Macron. De asemenea, Parisul intenționează să continue interzicerea evenimentelor majore, precum Festivalul de la Avignon sau Turul Franței, până la jumătatea lunii iulie. Pare să fie şi un mod de a sugera că după 14 iulie, acestea ar putea fi autorizate.

 

  1. Începând de marţi, Austria a autorizat redeschiderea micilor companii comerciale, în condiții stricte. Întreprinderile vizate includ librării, florării, magazine de bricolaj. Clienții sunt rugați să poarte o mască și pot intra în magazine unul după altul. Aproape 4.500 de magazine vieneze ar trebui să beneficieze în cele din urmă de această măsură, care face parte din planul de a pune capăt crizei inițiat de Austria. Conform acestui plan, centrele comerciale și saloanele de coafură trebuie să se redeschidă pe 1 mai. Austria are mai puțin de 400 de morți de Covid-19 pentru o populație de 9 milioane de locuitori.
  2. Spania a autorizat de luni reîntoarcerea la muncă a mii de lucrători în principal în sectorul construcțiilor și în industria prelucrătoare. Sunt cei care nu pot lucra de acasă. Poliția și voluntarii au început să distribuie zece milioane de măști la intrările de la metrou și în gări. În prezent, Spania are peste 18.000 de morți dintr-un total de 120.000 de victime din întreaga lume. Acesta intenționează să mențină o izolare foarte strictă, în orice caz până pe 25 aprilie. În această țară, locuitorii au voie să iasă doar să cumpere mâncare, medicamente sau să scoată câinele. Copiii trebuie să stea acasă.
  3. În Germania, cancelarul Angela Merkel trebuie să decidă miercuri. Merkel trebuie să ia decizii împreună cu liderii celor șaisprezece landuri, în urma izolării impuse până pe 19 aprilie. Se fac auzite voci pentru o ieşire din izolare în etape, respectând scrupulos măsurile de siguranță, cum ar fi purtarea măștilor în transportul public. Academia Națională de Științe a Germaniei recomandă deschiderea anumitor școli primare și gimnaziale „cât mai curând posibil”. Germania a înregistrat până în prezent aproape 3.000 de decese.
  4. În Danemarca, copiii cu vârsta sub 11 ani vor reveni la creșă sau școală începând din această miercuri. Spre deosebire de vecinul său suedez, care a impus puține restricții populației, Danemarca a introdus măsuri încă din 11 martie. Dar astăzi, afirmă premierul său, Mette Frederiksen, „este important ca Danemarca să se deschidă mai mult decât este necesar”. Social-democratul insistă însă asupra respectării măsurilor pentru a evita o recidivă a pandemiei.
  5. Începând de marţi, Italia a permis deschiderea librăriilor și a magazinelor de îmbrăcăminte pentru copii în majoritatea regiunilor sale.  Regiunea piemonteză menține cel mai strict regim, în timp ce Lombardia, epicentrul pandemiei din peninsulă, autorizează doar vânzarea de îmbrăcăminte pentru copii. În întreaga țară, izolarea a fost extinsă până pe 3 mai, dar anumite activități au fost reluate, în special în industria lemnului și în producția de calculatoare. Italia este țara europeană cu cele mai multe decese, peste 20.500.
  1. Grecia scapă de furtună și rezistă. Spre deosebire de Italia, Grecia a scăpat în mare parte de pandemie, cu doar o sută de victime. Țara a anticipat pericolul foarte devreme, în special prin anularea carnavalurilor la sfârșitul lunii februarie, când nu era identificată nicio victimă a Covid-19. Din 10 martie, școlile, barurile, restaurantele, siturile arheologice, cinematografele … au fost închise. Măsurile de retenție sunt menținute până pe 27 aprilie. „Rămânând acasă în aprilie, în luna mai vom putea beneficia de primele rezultate ale comportamentului nostru responsabil”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului.
  2. În Marea Britanie, unde cifrele nu sunt bune, nu se poate vorbi despre o ieşire din izolare, Principiul precauției nu a fost respectat imediat. Numărul de decese în spitale a trecut de 12.000 și alte sute de decese din căminele de bătrâni nu au fost încă luate în calcul în statistici. În Londra, deocamdată nici nu se pune problema ieşirii din izolare. Guvernul așteaptă să se atingă apogeul pandemiei
Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cum arată şantierul drumului expres inaugurat de Liviu Dragnea cu 5 zile înainte să fie arestat. „Nici borduri nu-s capabili să pună!" 273



20 de Atracții ciudate pe care nimeni nu era pregătit să le vadă 464





NASA planuieste sa construiasca un oras in norii planetei Venus! Arata genial si poate fi salvarea umanitatii intr-o buna zi! 105



Cele Sapte Lucruri pe care trebuie să le țineți în taină și să nu le povestiți nici măcar rudelor 2262



15 actori care au ajuns de nerecunoscut de-a lungul carierei (The Rock este greu de recunocut) 1460



Pentru insultă şi calomnie s-ar face loc în puşcărie, în timp ce tâlharii sunt eliberaţi mai devreme prin efectul recursului compensatoriu 92



16 tatuaje care au primit o a doua viață, iar rezultatele sunt izbitoare 194



22 de fotografii care sunt mult mai hilare dacă le privim cu zoom 203



CNPP: Unii beneficiari ai pensiilor speciale nu au contribuit deloc la sistemul de pensii publice 440



Uite cum ar fi arătat personajele din „Game Of Thrones”, dacă ar fi fost desenate de Disney 141




SuperClipuri.com 2024