SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

NASA planuieste sa construiasca un oras in norii planetei Venus! Arata genial si poate fi salvarea umanitatii intr-o buna zi!
NASA si-a propus sa construiasca un oras in norii planetei Venus.

Desi nu este prima oara cand agentia americana da informatii despre acest subiect, lucrurile par sa se fi conturat si mai bine acum. NASA vrea sa construiasca un oras chiar in norii planetei Venus.

Chit ca planeta Marte a primit in ultimii ani toata atentia in acest sens, savantii americani au luat in considerare si alte variante de a infiinta un avanpost al omenirii. Ideea s-ar putea transforma in realitate, in viitorul apropiat.

Planeta Marte este considerata cea mai buna varianta cand vine vorba de colonizarea altor planete din Sistemul Solar. Pe de alta parte, planeta Venus, care e mult mai apropiata de Terra, are diametrul dimilar, dar si densitatea sau compozitia chimica aproape identice.

Totusi, desi e mai aproape de Pamant, planeta Venus are conditii atmosferice nu tocmai potrivite. In trecut au fost trimise sonde pana pe solul planetei Venus, insa acestea au fost distruse in mai putin de doua ore! Presiunea atmosferica este de 92 de ori mai mare decat cea inregistrata pe Pamant.

De asemenea, temperaturile de pe Venus ajung pana la 462 de grade Celsius. Activitatea vulcanica este foarte ridicata, iar atmosfera e formata in mare parte din dioxid de carbon, azot si un strat noros din acid sulfuric. Cu toate acestia, expertii de la NASA cred ca au gasit o solutie perfecta si vor sa construiasca un oras deasupra norilor.

Desi suprafata planetei Venus ar putea distruge un om, la aproape 50 de kilometri deasupra solului, conditiile sunt mult mai primitoare. Presiunea atmosferica e una similara cu cea a Pamantului, iar gravitatia este doar putin mai scazuta. Radiatiile solare sunt reduse si compatibile cu cele intalnite in Canada.

Expertii de la NASA au lucrat in ultimii ani la o solutie prin care ar putea atinge atmosfera planetei Venus intr-un timp cat mai scurt. Conceptul se numeste „HAVOC” si o misiune de acest tip inca nu a fost anuntata de catre agentia americana.

Inainte sa se apuce de construirea orasului, cei de la NASA trebuie sa faca studii amanuntite. Urmeaza sa fie colectate date cu ajutorul unei sonde care sa pluteasca la acea altitudine. Daca totul merge cum trebuie, ar urma o misiune de un an si trimiterea a cate doi astronatuti.

(sursa: dailymail.co.uk)

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

10 curiozități interesante despre Marea Moartă 53218 Soți cu care orice fata ar fi norocoasa să se căsătorească 333

20 de persoane carora vremea le-a jucat feste! 453719 fotografii care arată luptele prin care trec zilnic persoanele scunde 636O intreaga familie a murit dupa ce o tanara a facut o greseala simpla in bucatarie! Tu sa nu faci asa 19921Un explorator britanic a petrecut 60 de zile pe străzi și a hotărât să prezinte lumii experienta sa 395Și-a așteptat timp de 15 ani soțul din deplasări, iar el trăia cu amanta pe o stradă din apropiere 2162416 figuri de ceara care nu seamana deloc cu vedetele pe care le intruchipeaza 47Marea Britanie Vrea Românii Să Fie Aduşi De Urgenţă Cu Avioane Pentru A Munci 187317 Fapte științifice extraordinare care par prea nebunești să fie adevărate 206
SuperClipuri.com 2022