SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Ce se intampla daca stai întins 10 minute pe zi timp de 30 de zile, iată ce se schimba in organismul tau
Cu totii avem o multime de lucruri de facut in timpul zilei si uitam sa avem grija de corpul nostru iar acest lucru pare sa ne afecteze in timp destul de mult. Desi am crede ca putem sa trecem pe aceste probleme fara a face nimic, trebuie sa va spunem ca nu este deloc asa. Pentru a scapa de micile dureri de spate care apar dupa o zi petrecuta la munca trebuie sa incepem sa facem niste exercitii de intindere care sunt foarte utile pentru tot corpul.

Nu este nimic complicat trebuie sa  facem aceste exercitii timp de 10 minute in fiecare zi si astfel ele o sa intre in rutina noastra zilnica. Mai jos va prezentam ce exercitii putem face si care sunt efectele lor aspura organismului nostru.

Cap si picior : așezați-vă pe podea, cu piciorul drept lăsat în lateral, cu genunchiul stâng îndoit și cu talpa piciorului stâng lângă coapsa dreaptă interioară. Îndoiți-vă la partea dreaptă și prindeți-vă piciorul drept cu ambele mâini. Țineți apăsat timp de 60 de secunde, apoi comutați partea laterală

Cobra : Stai pe burta. Împingeți picioarele înapoi și puneți-vă mâinile pe podea sub umerii. Ridicați corpul de sus de pe podea îndreptându-vă coatele. Țineți poziția timp de 2 minute

Intoarcerea spinării în spate: așezați-vă pe podea și extindeți ambele picioare în fața dvs. Îndoiți genunchiul stâng și puneți cotul drept pe el. Puneți mâna stângă pe podea în spatele dvs. și priviți peste umărul stâng. Țineți apăsat timp de 60 de secunde, apoi treceți la laturi și repetați.

Durerile de spate nu au fost singura mea problemă înainte de experiment. De asemenea, am avut câteva probleme destul de enervante de dormit . Insomnie, somn tulburat, senzație de epuizare imediat după trezire – aceste cuvinte mi-au fost cunoscute. Dar nu m-am așteptat cu adevărat ca întinderea să mă ajute să mă odihnesc .

Se pare că întinderea înaintea somnului  poate ameliora tensiunea musculară și poate preveni crampele care imi tulburau odihna. Când nu e nimic care să te deranjeze noaptea, calitatea somnului tău este îmbunătățită și te simți mai înviorat dimineața.

Bineinteles, intinderea este modalitatea perfecta de a obtine un  corp minunat . Pentru mine, exercițiile de întindere au devenit o modalitate de a-mi aduce corpul înapoi .

Când stați toată ziua la biroul dvs., literalmente nu vă simțiți picioarele în drum spre casă de la serviciu. Așa a fost pentru mine. Dar când am început să mă întind, mi-am dat seama că corpul meu avea nevoie de atenția mea mai mult decât am crezut. 

Am avut probleme să rămân treaza în timpul zilei . Aproximativ jumătatea  de dimineață, m-am simțit atât de lenta  încât tot ce am putut face era să încerc să mă gândesc la un loc în care aș putea să iau un pui de somn în siguranță, în timp ce șeful meu era ocupat cu alte lucruri.

Durerea constantă din spate este ceea ce ma făcut să încep acest experiment. Întotdeauna am auzit că întinderea ajută la vindecarea și prevenirea durerii la nivelul spatelui prin  întărirea mușchilor și reducerea riscului de tulpină musculară . În mod surprinzător, era adevărat.

După o lună de exerciții de întindere, mă simt în cele din urmă ușurat – și nu mai există nici o durere. În plus, muschii mei au devenit mai puternici și nu mai sunt noduri în umeri.

Unele studii arata ca exercitiile de stretching ajuta , de asemenea scade nivelul de colesterol si mentine nivelurile de glucoza sub control. Așa că am decis să dovedesc și acest lucru.

Înainte de experiment, nu mi-a păsat de sănătatea mea. Lipsa exercițiilor regulate, obiceiurile alimentare slabe și stilul de viață sedentar – toate au contribuit la nivelul ridicat al colesterolului și al zahărului. Cu toate acestea, întinderea pe o bază de rutină ma ajutat foarte mult  – rezultatele testelor mele de sânge au revenit la normal.

” Întinderea poate preveni apăsarea musculară și poate readuce organismul in echilibru  „, asta am citit acum o lună. Ei bine, nu pot spune că am avut probleme de coordonare în trecut – dacă stați pe scaun pe parcursul unei zile, nu trebuie să aveți un sentiment perfect de echilibru, nu?

Când vă confruntați cu stres, există o șansă bună ca mușchii să fie tensionați . Aceasta se numește psihosomă . În teorie, acest lucru pare destul de sensibil, dar nu aș fi crezut niciodată că  funcționează într-adevăr mai bine decât orice sedativ.

Am menționat deja că productivitatea la locul de muncă sa îmbunătățit. Dar nu sa întâmplat doar din cauza stimulării energiei. De asemenea, întinderea ma ajuta să-mi liniștesc mintea și să-mi întorc sentimentul de bunăstare .

Probabil știți că miscarea crește alimentarea cu sânge a țesutului muscular . Cu toate acestea, nu am avut nici o idee că acest beneficiu nu se va referi numai la mușchii mei, ci la toate organele interne ale corpului meu.

Fără să  mișc prea mult, m-am simțit mereu rece , mai ales în mâini și picioare. Orice am făcut pentru a le încălzi nu a funcționat pe termen lung – palmele mele au fost înghețate din nou după câteva minute de exerciții.

O rutină de întindere mi-a permis să  îmbunătățesc transportul oxigenului și a sângelui bogat în nutrienți în tot corpul .

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Fasole păstăi la borcan pentru iarnă 5213 poze găsite în cărțile pentru copii care ridică o tonă de întrebări 942

Studiu nou: Femeile încep să se metamorfozeze în mamele lor, când au împlinit vârsta de 33 de ani 1259 lucruri normale în Coreea de Sud, dar uimitoare pentru restul lumii 2660„Dă cu mai mult săpun, nu cu parfum!" Odinioară un lux, azi o necesitate – Istoria săpunului 43Actorul care are o avere de 714 de milioane de dolari, dar trăiește cu 100 de dolari pe lună și este fericit 25039 întrebări despre lumea noastră, la care oamenii de știință încă nu au găsit răspunsuri 1044“Când voi fi bătrână…” Scrisoare către mine însămi 3247 fotografii despre ceea ce inseamna fericirea adevarata 388Radu e cel mai destept copil din Romania! Are 5 ani, un IQ de 149 si este cu adevarat un geniu! Lumea este uimita! 127
SuperClipuri.com 2022