SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

3 oraşe din România care sunt mai frumoase decât te-ai aştepta
Va propunem 3 oraşe condimentate bine cu istorie, cultură şi tradiţii.

1. Curtea de Arges
Prima alegere este un oraş cu importanţă istorică. Este vechea capitală a Valahiei şi ar trebui să vizitaţi Casa Domnească şi Mănăstirea înainte să căutaţi drumul spre barajul sau lacul Vidraru şi Cetatea Poenari. Pe lacul Vidraru există un restaurant-hotel plutitor unde vă veţi simţi ca într-o croazieră.

Cetatea Poenari, nu departe de lac, a fost construită la ordinul lui Vlad Ţepeş ca punct strategic de apărare, pe un vârf de munte abrupt şi împădurit unde momentan1480 trepte facilitează urcarea la cetate.

2. Târgovişte, cea de-a doua capitală a Valahiei, este un orăşel de provincie în care te opreşti să vizitezi vestigiile istorice, mânânci ceva şi apoi îţi vezi de drum.

Bifează: Turnul Chindiei, Cetatea Domnească şi parcul din apropiere. Încununează vizita în acest oraş cu o masă copioasă la terasa Valahia, de lângă gară. Au mici buni şi cartofi prăjiţi cu brânză rasă.

3. Ploieşti

Multă lume asociază oraşul Ploieşti cu extragerea petrolului şi puţini ştiu că oraşul era, în secole XVII şi XVIII, un important nod comercial pe ruta spre Braşov. Deşi distrus de bombardamente în timpul războiului, din pricina localizării strategice în apropierea zăcămintelor de petrol, oraşul păstrează astăzi câteva clădiri interbelice şi chiar din secolul XIX. Una dintre aceste clădiri este cea a Halelor Centrale, construită de celebrul arhitect Toma T. Socolescu între 1930-1935.

Clădirea şi-a păstrat funcţionalitatea de piaţă agroalimentară şi este locul de unde puteţi cumpăra legumele, zarzavaturile şi alimentele producătorilor din zonă. O găsiţi în centrul oraşului şi o recunoaşteţi după turnul cu ceas.

Că tot vorbim de ceas, Muzeul Ceasului trebuie neapărat vizitat. Motivele ar fi că este singurul de acest gen în reţeaua muzeelor din România, are în patrimoniu peste 1000 de exponate şi este găzduit de o clădire de epocă, care a aparţinut magistratului şi politicianului Luca Elefterescu (cca.1890).

Şi, dacă nu ştiaţi, Ploieştiul are hipodrom şi gradină zoologică.
Situată în Parcul Memorial Constantin Stere, grădina zoologică dispune de o suprafaţă de 16 ha şi adăposteşte peste 50 de specii. Intrarea este gratuită pentru copiii sub 7 ani, 2 lei pentru cei până în 14 ani şi 5 lei pentru adulţi. Programul în weekend este de la 09.00 la 17.00.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Mesajul lui Adi Despot, la Sibiu: “Viitorul poate exista şi poate fi frumos” 589 frumuseți celebre care au fost „ratustele urâte" in copilarie și au devenit idoli pentru milioane de fani 156

19 persoane care au ajuns "vedete" pe internet in urma unor selfie-uri 41Lista RUSINII! Secretele MILIONARILOR din Iasi! Ar fi facut ORICE pentru ca aceste documente sa nu fie facute PUBLICE! 128819 persoane cu părul excentric care nu pot trăi o zi fără atenție 42614 celebrități care se cunosc de la o vârstă fragedă și în sfârșit au reușit să se îndrăgostească 119Este conceptul "bărbatului potrivit" un vis? 60Tatal MIRESEI a EXPLODAT cand a vazut ce surpriza a pregatit FIICA sa si MIRELE in seara NUNTII... 2432815 fotografii care nu sunt pentru cei slabi de inimă 32310 fapte puțin cunoscute care îți pot salva viața într-o zi 176
SuperClipuri.com 2023