SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 Mudre importante care pot aduce beneficii de sănătate uimitoare.
1. Gyan Mudra – mudra cunoasterii

Atingeţi varful degetului mare cu varful degetului index, ţinând celelalte trei degete întinsePentru că este o Mudra a cunoştinţelor, îmbunătăţeşte cunoştinţele. Vârful degetului mare este centrul glandelor pituitară şi endocrină. Când apăsăm cu indexul (degetul arătător) aceşti centri se activează cele două glande.Nu există o anumită perioadă pentru practicarea acestei mudra. O poţi practica şezând, staând în picioare sau lenevind în pat, oriunde şi oricum ai timp.Creşte puterea memoriei şi ascute creierul (gândirea) Sporeşte concentrarea şi previne insomnia. Dacă practicăm cu regularitate vom vindeca toate tulburările psihice cum ar fi cele mentale, isteria, furia şi depresia.

2. Prithvi mudra – mudra pamantului

Atingeţi cu vîrful degetul inelar vârful degetului mare, ţinând celelate trei degete întinse.Reduce toate deficienţele fizice.Nu există un timp anume pentru practicarea Mudrei. Această Mudra o poţi practica oricând vrei.Ajută la creşterea în greutate a oamenilor slabi.Îmbunătăţeşte aspectul tenului şi face ca pielea să strălucească.Face ca organismul să fie activ menţinându-l sănătos.

3. Varuna mudra – mudra apei

Atingeţi cu vîrful degetului mic degetul mare, ţinând celelalte trei degete întinseEchilibrează conţinutul de apă şi previne toate bolile care apar din cauza lipsei de apă.Nu este specificată o anume durată de timp pentru practică, fiecare acordă timp în funcţie de timpul său.Păstrează claritatea sângelui prin balansarea conţinutului de apă în organism.Previne durerile de gastro-enterită şi contracţiile musculare.

4. Vayu mudra – mudra aerului

Menţime indexul pe baza degetului mare şi apăsaţi cu degetul mare, ţinând celelalte trei degete dreptePrevine toate bolile care apar în urma dezechilibrului de aer.Practicarea acestei mudra timp de 45 de minute reduce severitatea bolii. Pentru rezultate mai bune se practică timp de două luni.Vindecă reumatismul, artrita, guta, Parkinson şi paralizia fără alte medicamente. Este folositoare în spondiloza cervicală, paralizia feţei şi prinderea nervului în gât (asta nu ştiu ce înseamnă, de aceea ţi-am scris subliniat). Corectează flatulenţa.

5. Shunya mudra – mudra golului

Ţineţi degetul mijlociu pe muntele lui Venus (din palmă)şi apăsaţi-l cu degetul mare.Reduce tristeţea, lâncezeala din corp.Poate fi practicată timp de 40-60 de minute, zilnic, până la vindecarea de boală.Eliberează durerea de urechi în decurs de 4-5 minute.Este utilă pentru surzi şi cei cu probleme mentale, dar nu şi pentru cei încă nenăscuţi.

6. Surya mudra – mudra soarelui

Îndoaie inelarul şi apasă-l cu degetul mare.Ascute centrul glandei tiroide.Parcticaţi zilnic, de două ori pe zi, 5 până la 15 minute.Reduce colesterolul din corp şi ajută la reducerea în greutate.Reduce anxietatea.Corectează problemele legate de indigestie.

7. Prana mudra – mudra vietii

Îndoaie degetele inelar şi cel mic şi atinge-le vârfurile cu degetul mare, ţinându-le pe celelalte două întinseAşa cum este şi denumită, mudra vieţii, îmbunătăţeşte puterea de viaţă. Oamenii slabi devin puternici. Reduce îngroşarea vaselor de sânge. Dacă practicaţi această mantra cu regularitate veţi deveni mai activ.Nu este specificat timpul. Poate fi practicată oricând.Îmbunătăţeşte imunitatea.Îmbunătăţeşte puterea ochilor şi reduce bolile legate de ochi.Elimină deficitul de vitamine şi oboseala.

8. Apana mudra – mudra digestiei

Atingeţi cu degetul mare degetele mijlociu şi inelar care sunt îndoite, ţinând celelalte două degete întinse.Joacă un rol important în sănătatea noastră reglementând sistemul excretor.Practicaţi zilnic pentru 45, dar practicând mai mult aduce beneficii mai mari.Rglementează diabetul.Vindecă constipaţia şi hemoroizii.Ajută ca procesul de excreţie a deşeurilor să se producă regulat.

9. Apana vayu mudra – mudra inimii

Degetul mijlociu şi degetul inelar ating degetul mare, în timp ce indexul atinge baza degetului mare iar degetul mic este drept.Aduce beneficii inimii. Lucrează precum o injecţie în reducerea atacurilor de cord. Este mai puternica decât o tabletă de sorbitat (nu ştiu ce pastilă e asta). Reduce gazele din organism.Practicaţi-o de câte ori puteţi. Pentru mai bune rezultate, pacienţii cardiaci şi cu tensiune arterială pot practica 15 minute zilnicÎntăreşte inima şi regularizează palpitaţiile.Reglementează sistemul excretor.Rezolvă problemele gastrice.

10. Linga mudra – mudra caldurii

Încleştează degetele de la ambele mâini ţinând degetul mare al mâinii stângi drept şi încercuiţi-l cu degetul arătător al mâinii drepte.Generează căldură în corpul nostru. În plus, fată de practicarea acestei Mudra, este indicat să se bea lapte, ghee, mai multă apă şi sucuri de fructe – pentru mai multe beneficii.Practicaţi de câte ori doriţi. Nu practicaţi atunci când aveţi căldură în corp. Puteţi transpira chiar şi iarna dacă practicaţi timp îndelungat.Opreşte producerea de flegmă şi dă putere plămânilor.Vindecă răceli grave şi infecţii bronhice.Revigorează tot corpul.

Sursa: extranews.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

28 de pariniti care au invatat cum sa faca lucrurile mult mai usor 15710 greșeli făcute la 30 de ani care îți pot strica viața după 40 de ani 73

13 lucruri care se pot întâmpla in corpul dvs. dacă începeți să mănâncati un castravete pe zi 2881Aceste fotografii esuate s-au dovedit a fi foarte amuzante 419620 de Imagini din spatele scenei care arată o nouă parte a Hollywood-ului 237118 oameni care ne arată că schimbarea începe cu tine însuți 210Aceste descoperiri arheologice pur accidentale au uimit lumea 57610 imagini care descriu viața înainte și după căsătorie 3016Ce spunea marele savant Tesla, în urmă cu 100 de ani despre lumină, energie, nemurire și înviere? Un interviu genial, prea puțin cunoscut publicul larg 470Nouă asistente dintr-o secție au rămas gravide în același timp. Explicația șefului 1717
SuperClipuri.com 2022