SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Aluat dospit, pregătit cu apă minerală, după o rețetă turcească
Doar copturile turcești sunt moi, aerate, aromate… Hm! Oare cine ar putea să le refuze? Eu — niciodată! De aceea, vă ofer această rețetă.

Ingrediente: 6 pahare de făină (900 g); 7 g de drojdie uscată; un pahar de lapte cald (250 ml); un pahar de ulei de floarea-soarelui (fără miros) (250 ml); un pahar de apă minerală carbogazoasă (250 ml); o lingură de sare; 2 linguri de zahăr.

Cum se prepară?

Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Dacă vreți să pregătiți chifle sau alte copturi dulci, pur și simplu adăugați mai mult zahăr în compoziția aluatului.

Adăugați drojdia uscată în făina cernută. Amestecați.

Turnați laptele, uleiul și apa minerală carbogazoasă într-un bol. Adăugați sarea și zahărul.

Adăugați făina și frământați aluatul.

Acoperiți aluatul cu un prosop umed sau cu folie alimentară, după care lăsați-l să crească timp de 1-1.5 ore într-un loc cald.

Frământați foarte bine aluatul dospit. Apoi acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de 60 minute. Puteți să transferați aluatul preparat într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider, unde el poate fi păstrat timp de 3-4 zile, fără să-și piardă prospețimea.

Sau puteți să-l folosiți imediat. Spre exemplu, eu am pregătit o ruladă și chifle cu mac. Divizați aluatul în 2 bucăți. Întindeți prima bucată de aluat într-o foaie dreptunghiulară, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Răspândiți umplutura de mac pe suprafața ei (am folosit un amestec deja preparat).

Rulați foaia de aluat sub formă de ruladă. Uniți marginile ruladei, astfel încât să obțineți un inel. Folosind un cuțit, divizați rulada în segmente, fără să le secționați până la capăt.

Răsuciți puțin fiecare segment.

Pregătiți încă o ruladă din cea de-a doua bucată de aluat. Apoi pur și simplu tăiați-o în bucățele și așezați chiflele obținute pe tava de copt. Încercând să experimentez, am așezat câteva chifle în centrul „florii” de aluat.

Lăsați preparatele respective să se odihnească timp de 30 minute, după care ungeți-le cu ou bătut.
Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180°C, până se vor rumeni frumos.

Sursa: retete-usoare.eu

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

O domnisoara își căuta un soț bogat. Un bancher bogat a si răspuns la doleanțele fetei 1199Felicitări! O tânără poliţista a făcut un gest de milioane pentru un bătrân care vrea să moară în propriul pat! Gestul ei a fost unul fabulos 33

13 lucruri care se pot întâmpla in corpul dvs. dacă începeți să mănâncati un castravete pe zi 2880Acest cantec MINUNAT este pentru toti romanii PLECATI in strainatate ! 40515Cum erau tratați pacienții cu boli psihice în urmă cu 100 de ani! Tratamentele barbare la care erau supuși! Cine scăpa VIU, nu mai era niciodată OM! 15020 de fotografii istorice care ne dovedesc ca desi timpul trece dragostea rămâne aceeași 76720 de Fotografii amuzante pe care o sa le privesti de doua ori pentru a le intelege 337426 de fotografii care prezintă noul nivel de absurditate 5143Cand pleci in strainatate.. Melodia e dedicata special pentru toti ROMANII plecati peste hotare - VIDEO 163637 semne involuntare pe care un bărbat le face atunci cand se simte atras de o femeie 2361
SuperClipuri.com 2022