SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Vesna Vulovic, femeia care a căzut de la 10.000 de metri înălţime fără paraşută şi a supravieţuit
Vesna Vulovic a fost singura singura persoană din lume care a supravieţuit unei căderi de la o altitudine de 10.000 de metri după ce s-a aruncat dintr-un avion.

În ianuarie 1972, Vesna Vulovic era însoţitoare de zbor în cadrul liniilor aeriene iugoslave, informează The Guardian. Atunci când avionul se afla în coliziune directă cu lanţul muntos din fosta Cehoslovacie, femeia s-a decis să sară pentru a-şi salva viaţa. Cei 27 de pasageri şi întregul echipaj au decedat în urma exploziei.

Fiind blocată în partea din spate a avionului şi neputând să înainteze, femeia a decis să sară fără paraşută din avion, în timpul căderii aceasta s-a lovit de crengile brazilor, iar stratul de zăpadă i-a atenuat căderea.

Vulovic a fost salvată de către un pădurar care i-a auzit ţipetele. Femeia a fost transportată, de urgenţă, la spital unde a stat în comă timp de 10 zile. Craniul său era fracturat, două coaste îi erau rupte la fel şi pelvisul. Anchetatorii din acea perioadă au susţinut că a fost amplasată o bombă în avion, în timpul escalei din Copenhaga. Însă nicio persoană nu a fost arestată în urma incidentului.

În 2009, doi detectivi din Praga au afirmat că avionul ar fi fost confundat cu o navă inamică şi ar fi fost atacat de către forţele aeriene cehoslovace. Conform unui document din arhiva autorităţii aviatice civile din Cehia, Peter Hornung şi Pavel Theiner au declarat că nava a fost atacată de către naţionalişti din Croaţia.

Iniţial, femeia a fost paralizată de la brâu în jos, însă în urma recuperării acesta a reuşit să muncească din nou în cadrul liniilor aeriene în cadrul unui post de birou. Vulovic a declarat că nu şi-a putut reaminti niciodată momentul accidentului sau cel în care a fost salvată. Femeia afirma în 2008 că îşi aminteşte doar momentul în care a salutat pasagerii înainte de decolarea din Danemarca, apoi s-a trezit în spital.

S-a vindecat în mod miraculos
Și totuși, cum a reușit tânăra să supraviețuiască unui asemenea accident? Investigatorii cred că totul se datorează poziției sale în avion la momentul exploziei. Când fuzelajul s-a dezintegrat, Vesna Vulovic se afla în spatele avionului, cu căruciorul cu mâncare.

În timp ce alți pasageri au fost „supți” afară din avion după explozie, ea a rămas țintuită în bucata de aeronavă de căruciorul cu mâncare. Acea bucată de avion a căzut pe o porțiune de deal împădurită.

De asemenea, medicii spun că ceea ce a salvat-o pe Vesna Vulovic a fost exact afecțiunea care era să o împiedice să devină însoțitoare de zbor. Doctorii cred că tensiunea arterială scăzută i-a împiedicat inima să cedeze în timpul căderii.

Datorită faptului ca nu și-a amintit nimic din timpul tragediei, tânăra a rămas pasionată de zbor. Deși a dorit să-și reia activitatea de însoțitoare de zbor, compania JAT i-a oferit doar un post administrativ.

În 1985, femeia a intrat în Cartea Recordurilor după ce a reuşit să supravieţuiască căderii de la o înălţime incredibilă fără paraşută. În 2016, Vulovic a murit la vârsta de 66 de ani în apartamentul său din Belgrad, Serbia.

sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Hackerii sunt gata să publice "adevărul despre atacurile din 11 septembrie" 63Avem mai mulți generali în timp de pace decât Hitler și Stalin în timpul războiului! 12345

14 imagini amuzante care ne arata cat de mari sunt diferentele intre femei si barbati 513Femeia i-a dat cersetorului o PAINE OTRA‚VITA‚, iar fara stie batranul a grait ,,Cine da lui isi da, cine face lui ii face. PRIVESTE ce s-a intamplat putin mai tarziu. Merita urmarita de toata lumea! 23283Acest truc simplu de matematică va ghici varsta ta. Chiar functioneaza ! 3414Scrisoare deschisă către medici: Daca astăzi v-ar lua foc casa cum v-ati simti daca pompierul ar astepta “Plicul” stand cu cisterna plina langa flăcările care va mistuie 25075Primul Cod Penal din România: Corupții își pierdeau funcția și pensia, erau închiși, iar furtul mergea la spitale și case de binefacere. Merită distribuit! 214Rusia. Cine nu respecta izolarea la domiciliu doua saptamani risca 5 ani de inchisoare 13018 tatuaje care au reusit sa transforme cicatricile în opere de artă 1397"Te voi iubi liniștit, dintr-un loc în care cuvintele nu sunt necesare" 62
SuperClipuri.com 2022