SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Esti destul de curajoasa sa incerci provocarea PLANK? Dureaza numai 28 de zile si e valabila si la barbati
Crezi ca poti sa iti modifici corpul in doar 4 minute? Da, ai auzit bine! In doar 4 minute. Stim ca suna prea bine ca sa fie adevarat, dar functioneaza datorita acestei provocari de placa de 28 de zile care a aparut in Women Daily Magazine. Vei vedea rezultate prin instruirea lenta a corpului pentru rezistenta si forta.

Este intra-adevar o progresie lenta dar cu rezultate uimitoare. Hai sa vedem ce poti face pentru corpul tau in mai putin de o luna.

Provocarea:

Trebuie sa finalizati aceasta provocare in patru saptamani. Trebuie doar sa stati in pozitia de placa timp de 20 de secunde. Usor, nu? Iti construiesti rezistenta treptat, iar in ultima zi trebuie sa ajungi sa stai 4 minute. Iata planul exact care trebuie sa il urmezi:

Ziua 1: 20secunde
Ziua 2: 20secunde
Ziua 3: 30secunde

Ziua 4: 30secunde
Ziua 5: 40secunde
Ziua 6: Pauza

Ziua 7: 45secunde
Ziua 8: 45secunde
Ziua 9: 60secunde

Ziua 10: 60secunde
Ziua 11: 60secunde
Ziua 12: 90secunde

Ziua 13: Pauza
Ziua 14: 90secunde
Ziua 15: 90secunde

Ziua 16: 120secunde
Ziua 17: 120secunde
Ziua 18: 150secunde

Ziua 19: Pauza
Ziua 20: 150secunde
Ziua 21: 150secunde

Ziua 22: 180secunde
Ziua 23: 180secunde
Ziua 24: 210secunde

Ziua 25: Pauza
Ziua 26: 210secunde
Ziua 27: 240secunde
Ziua 28: Pana la epuizare

Îmbunătăţeşte postura. “Dacă ne petrecem mult timp pe scaun – la birou, acasă, la restaurant etc. -, există un risc crescut de apariţii ale durerilor de spate. Vestea bună este că plank-ul are efect benefic asupra posturii noastre, deoarece ne lucrează eficient muşchii din regiunea mediană, în special muşchii abdominali şi vom putea observa o îmbunătăţire sau o corecţie a posturii. Acest lucru se întâmplă deoarece muşchii regiunii mediene au funcţia de a stabiliza coloana”, explică expertul yoga.

Nu ai nevoie de timp şi loc specific. “În primul rând, dacă dorim să facem plank-uri, nu avem nevoie de un studio sau de o cameră liberă. Putem practica oriunde, oricând şi este nu ne costă nimic. Doar trebuie să aşezăm o saltea de yoga şi să încercăm să ne ţinem poziţia corectă timp de minim 60 de secunde”, menţionează Dana Ţupa.

Plank-urile, mai eficiente decât abdomenele. “Spre deosebire de abdomene, plank-urile sunt mult mai uşoare. Dacă sunt făcute în mod corespunzător, fiecare parte a corpului nostru este ţinută strânsă şi tensionată, antrenând toate grupele de muşchi din regiunea abdominală ca nici un alt exerciţiu: muşchiul transvers abdominal implicat în ridicarea greutăţilor; muşchiul rectus abdominis care conferă aspectul de six pack abdomenului; muşchiul oblic extern implicat în mişcări de răsucire şi întoarcere la nivelul taliei”, afirmă profesoara de yoga Dana Ţupa.

Stimulează metabolismul. Atunci când executăm plank-uri în fiecare zi, vom arde mai multe calorii decât oricare alt exerciţiu. Mai mult decât atât, vom arde mai multe calorii chiar şi atunci când nu întreprindem niciun fel de activitate fizică. Numai un minut de planking pe zi ne va creşte rata metabolică, şi o va menţine ridicată pe întreg parcursul zilei.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cum arată Silvia Dumitrescu la aproape 60 de ani. A slăbit 25 de kilograme 458Top 10 Oameni cu cele mai rare MUTAŢII GENETICE 6864

Artistul arată trecutul, prezentul și viitorul a șapte orașe urbane într-o singură imagine și rezultatele sunt uimitoare 90Româncă din Germania, despre lucrătorii sezonieri care fac probleme: „Condiţiile sunt mult mai bune. Nu i-a obligat nimeni să vină“ 2310 lucruri care se vor schimba cu siguranță după ce vă veți muta cu partenerul 36317 persoane surprinse in cea mai fericita zi a lor de pana acum 674Keanu Reeves: Eu nu pot trăi într-o lume în care bărbații își îmbracă soțiile ca pe niște femei usoare! 120410 trucuri vechi de peste 100 de ani care încă funcționează cu SUCCES si astăzi. Numărul 6 este GENIAL 127820 de lucruri foarte ciudate pe care oamenii le-au găsit în păduri și le-au împărtășit cu noi 136Prajitura felii de lamaie.. Reteta completa 687
SuperClipuri.com 2022