SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Testul suprem al izolării - 7 dintre cele mai frumoase manastiri inaccesibile din lume
Unii spun ca dragostea aduce durere in suflet. Ei bine, exista cazuri in care dragostea pentru Dumnezeu poate aduce si durere fizica. Asa se intampla in cazul manastirilor din lista de fata, care prin locatia lor pun mari probleme celor care vor sa ajunga la ele. “Inaccesibil” este un cuvant extrem de potrivit pentru a descrie cele mai frumoase manastiri izolate din lume.

1. Mănăstirile de la Meteora, Grecia

Metéora – care inseamna “mijlocul cerului” se afla pe un pilon de stanca din Campia Thessaly din centrul Greciei. Manastirea ortodoxa este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO si are la baza o legenda originala. Se spune ca fondatorul ei, Sf. Athanasius, nu a trebuit sa escaladeze stanca pentru a pune steagul religios in varful bisericii, ci a a fost purtat pana acolo de un vultur. Pentru cei dornici sa ajunga aici, treptele abrupte sunt insa singurul mijloc de transport.

Inainte de anii ’20, majoritatea oamenilor foloseau franghii si scripeti pentru a ajunge in varf, iar in secolul 14, cand ea a fost construita, au fost folosite scari si plase pentru a transporta materialele sus, la peste 550 metri inaltime. Manastirea este faimoasa si pentru aparitia sa in filmul din seria Bond, “For your eyes only”.

2. Mănăstirea Hanging, China

Templul Hanging este situat într-un canion, la picioarele Muntelui Heng, în provincia Shanxi din China. Templul este construit în faleza stâncoasă, la aproximativ 75 de metri deasupra pământului.

Clădirea este rezemată de bârne de lemn înfipte în munte. Peste 40 de săli, cabinete și pavilioane comunică între ele prin coridoare, poduri și podețe de lemn.

Templul a fost astfel construit pentru a fi ferit de inundații. Muntele îl protejează de ploaie, zăpadă și de căldura soarelui. Astăzi, templul este una dintre principalele atracții turistice și situri istorice din regiunea Datong.

3. Mănăstirea Sumela, Turcia

Sümela este o veche manastire ortodoxa, care dateaza de 1600 de ani, construita in stanca si la care se poate ajunge daca urci treptele din piatra ce strabat padurea din apropiere. Ea se afla la 1200 de metri inaltime, in valea Altindere din Turcia.

Oficial abandonata in anii 1920, manastirea este in prezent muzeu si o atractie turistica populara. In anul 2010 aici a fost organizata o slujba religioasa, pentru prima oara de la inchiderea sa. Sümela gazduieste cateva capele si are si bucatarie.

4. Mănăstirea Taktsang Palphug, Bhutan

Mănăstirea Taktsang este cunoscută și drept „Cuibul Tigrului”. Ea este situată pe o faleză stâncoasă abruptă, la aproximativ 900 de metri deasupra Văii Paro.

Există o cărare prin pădure, situată la nord-vest, și o potecă în sud, cea mai des folosită de credincioși. O altă cale de acces se află în nord. O cărare pentru asini care duce la mănăstire trece printr-o pădure de pini, decorată cu steaguri de rugăciune.

5. Mănăstirea Taung Kalat, Myanmar

Mănăstirea Taung Kalat este situată la altitudinea de 737 de metri, în vârful unui vulcan stins. La lăcașul de cult se poate ajunge urcând 777 de trepte. Dacă fac acest efort, cei care ajung sus sunt răsplătiți cu o priveliște spectaculoasă. La nord-vest pot fi admirate templele din Bagan, iar la est peisajul este dominat de piscul împădurit Taung Ma-gyi.

6. Sf. Gheorghe, Israel

Aflata in partea de vest a teritoriilor palestiniene, manastirea Sf. Gheorghe este o alta constructie in care, daca ai locui, n-ai vrea sa fii somnambul, intrucat se afla pe marginea unei prapastii. Sanctuarul crestin datand din secolul 16 este accesibil la capatul unui pod peste Wadi Qelt, despre care unii spun ca ar fi Valea Umbrelor, mentionata in Vechiul Testament, psalmul 23.

Manastirea este construita in apropierea unei pesteri despre care se crede ca este locul in care profetul Elijah a fost hranit de corbi. In orice caz, acest loc nu a fost intotdeauna unul linistit. La scurta vreme dupa construirea sa, armatele persane au trecut prin vale si au ucis 14 calugari care traiau aici. Oasele si craniile celor decedati pot fi vazute in peretii locatiei si in zilele noastre.

7. Manastirea budista Ki, India

Desprinsa parca din filmul “Stapanul Inelelor”, manastirea Ki se afla in asezarea cu acelasi nume din muntii Himalaya.

Manastirea calugarilor budisti din Tibet se afla in varful unui deal, la altitudinea de 4166 metri, de sus putand fi admirata valea Spiti. Aici functioneaza un centru de instruire pentru calugarii lui Dalai Lama si a fost adesea atacata de catre mongoli si alte armate

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

I-a pus VIAGRA in bautura prietenului lui ! Iata cum a reactionat cand si-a facut efectul ! VIDEO 4604315 fotografii care nu sunt pentru cei slabi de inimă 323

6 reguli japoneze pentru cei care doresc să devină mai puternici și mai sănătoși 883Mărturiile tulburătoare ale medicilor trimişi în Italia: "În România stăm OK faţă de ce e aici" 153810 lucruri ilegale pe care le facem în fiecare zi fara sa ne dam seama 2697 Persoane care ar putea fi caractere în cărțile de ficțiune – dar au existat în viața reală 5082Studenții Români Câștigă Campionatul Mondial 2020 Specialist Microsoft Office 7614 lucruri despre viata din Japonia care ar putea duce in eroare orice strain 3955Aceste obiceiuri iti distrug parul – Punctul numarul 7 este cel pe care il faci si tu, cu siguranta 4402Motive pentru care Universul ne conduce spre oameni noi 88
SuperClipuri.com 2022