SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Jeremy Clarkson: Duster, construit de puținii oameni care mai locuiesc în România, folosind piese de care Renault nu mai are nevoie
Jeremy Clarkson, devenit cunoscut în toată lumea prin intermediul emisiunii Top Gear, acum al Grand Tour – cea la care a migrat cu restul colegilor săi – Richard Hammond și James May – face în Sunday Times un top al celor mai proaste automobile pe care le-a testat în 2018.

Deloc surprinzator pentru morga și spiritul critic britanic pe care le manifestă, noul Duster nu e deloc pe gustul lui Clarkson, care spune că ar prefera să cumpere un SUV second hand in locul unui Duster nou.

Duster, cel mai bine vandut model produs de uzina Dacia, se regăsește în topul lui Clarkson într-un cerc select, alături de Fiat 500 Abarth 695 Rivale, Audi Q8, Mini 1499 GT si Volvo V60.

„Dacia Duster este construită de puținii oameni care încă mai locuiesc în România, folosind piese de care Renault nu mai are nevoie. Cu alte cuvinte, noul Duster este practic un Clio vechi. Dar asta nu este ceva greșit. Vechiul Clio era o mașină interesantă. Sigură, în primul rând.

Motorul? De aici lucrurile încep să fie un pic greșite, deoarece mașina pe care am testat-o a avut un motor de 1.6 litri în patru cilindri, care vine de pe vremurile de dinaintea motoarelor turbo. Motorul are genera 113 cai putere, ceea ce nu sună rău, ci acceptabil. dar, în realitate, nu este deloc așa.

În treapta a șasea, pe autostrada, această mașină nu va accelera deloc. Poate doar dacă mergi la vale, și o va face din cauza gravității. Acțiunea piciorului tău drept va fi complet irelevantă. Va trebui să cobori în treapta a patra, care îți va oferi ceva control, dar zgomotul va fi infernal.

În oraș, această mașină are o problemă și mai mare. Mașina pe care am testat-o a avut tracțiune integrală, dar în loc ca Dacia să fi folosit o cutie de viteze care să i se potrivească, a folosit una foarte scurta, iar asta înseamnă că trebuie sa rulezi în a treia treaptă de viteze atunci când ai atins la 7 km/h. Nu știam ce sa fac, dar chiar nu știam ce să fac!

Din viteza a patra, lucrurile au revenit la normal. Dar apoi trebuie să treci direct la a șasea, pentru că viteza a cincea este inutilă. Nimeni nu va conduce liniștit vreodată un Duster. Cu o demnitate intactă. Dacia Duster are personalitatea unui bec stradal sau a unei mașini de spălat. Aș putea spune că nimeni nu-i va da Duster-ului său o poreclă drăguță.

Mi-ar plăcea să vă pot spune că, daca vă concentrați din greu, această mașină va accelera destul de frumos, dar nu o va face. Să ajungeți la 100 de km/ora veți avea nevoie de 12,9 secunde, interval care, în timp uman, înseamna cam un an.

Viteza maximă atinsă este de 168 de km/h, ceea ce, după cum arată fanii Daciei, mai vârstnici, este mai mult decât suficient. Nu pot contrazice asta – are un preț din anul 1956, deci presupun că n-ar trebui să fiu dezamagit că atinge o viteza maximă caracteristică aceluiași an.

Cei care s-au urcat într-o astfel de mașină au remarcat vopseaua oribilă, au râs cât de dezagreabile pot fi butoanele de comandă, dar, tuturor le-am închis gura spunându-le că e o mașină off-road ce costă mai puțin de 10 mii de lire sterline.

Din păcate, în momentul în care m-am apucat să scriu acest articol, mi-am pus ochelarii și am realizat că versiunea Comfort costă 15.195 de lire sterline.

În plus, dealer-ul se așteaptă să plătiți 495 de lire sterline pentru acea vopsea hidoasă, aurie, apoi încă 90 de lire pentru hărțile rutiere ale vestului Europei. Ceea ce înseamnă că dacă nu îi dați Daciei 90 de lire sterline, Duster nu poate să-și găsească drumul decât în Letonia?

Sunt mașini de la Nissan, Seat, Suzuki și Kia pe care le puteți cumpăra cu aceeași bani, și toate sunt mai sigure și mai bune, din orice punct de vedere.

Sigur, vă puteți menține la nivelul Duster și vă puteți lăuda prietenilor ca ați cumpărat o mașină nouă pentru doar 9.995 de lire sterline, dar îmi pare rău, eu aș prefera să cumpăr un Range Rover Evoque, un BMW X3 sau un Audi Q5 la mâna a doua”, a scris Clarkson în articolul său din Sunday Times.

sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

19 imagini la care daca te uiti mai atent o sa te faca sa tresari instant 1120"Te voi iubi liniștit, dintr-un loc în care cuvintele nu sunt necesare" 58

Ne îndrăgostim de 3 oameni în viața asta și fiecare dintre ei își are rostul său 2095„Imi este greu sa respir” - Pentru prima data un pacient din Italia vorbeste despre COVID 19 (VIDEO) 1494Cinci eleve din Iaşi au avut o idee genială. Rețeta veche de aproape două veacuri a unei personalități istorice le-a adus un premiu internaţional 517Ce s-a întâmplat după explozia de la centrala nucleară de la Cernobâl (seria nu a arătat totul) 695Tiganul la poarta Raiului.. click pentru a vedea tot Bancul 1947Alcoolul produce schimbări uriase în corp şi creier: „Sunt afectate memoria, judecata, emoţia, şi viziunea” 4715În sfârşit, după 42 de ani, la Iaşi vor circula primele tramvaie noi. Care este preţul unui astfel de vehicul 16618 anunțuri ale căror creatori știu exact cum să atragă atenția 186
SuperClipuri.com 2021