SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

10 țări care nu există, dar pe care le poți vizita




1. Groenlanda

Groenlanda, cea mai mare insulă din lume, este tărâmul special al Pământului care fascinează omenirea încă de la descoperirea ei. O rezervaţie are o întindere de patru ori mai mare ca România

În afară de faptul că este cea mai întinsă insulă de pe Terra, Groenlanda are şi cea mai mică densitate a populaţiei umane, având doar 57.000 de locuitori. Chiar dacă este o regiune izolată şi care la prima vedere pare plictisitoare, realitatea este cu totul alta: Groenlanda este una dintre cele mai spectaculoase regiuni cu care planeta noastră ne delectează (şi sunt multe astfel de zone).

Ar trebui, oare, să vizitezi acest loc? Cu siguranță! Poți ajunge pe insula înghețată cu avionul sau cu un vas de croazieră. Poți naviga pe coasta plină cu fiorduri, poți călători la Cercul Polar, poți căuta balene și poți afla lucruri noi despre cultura groenlandeză.

2. Barotseland

Barotseland este, prin tradiție, un regat mobil. În fiecare an, când râul Zambezi se revarsă peste pășuni, oamenii se mută pe un teren mai înalt, lăsând în urmă satele invadate de ape.

Istoria regatului începe acum cinci secole, însă în perioada colonialistă Barotseland a fost un protectorat britanic, guvernat alături de Rhodesia de Nord, însă cu mai mare autonomie.

3. Transnistria

Iată una dintre acele „țări care nu există” apropiate de granițele României (se pregătesc să intre în acest club infam și regiunile separatiste din estul Ucrainei). Acest loc te întoarce în timp, pe vremea vechii Uniuni Sovietice.

Secera și ciocanul continuă să fluture în colțul drapelului transnistrean, în vreme ce o statuie a lui Lenin continuă să vegheze în fața parlamentului din Tiraspol.

4. Moskitia

Ar trebui să vizitezi acest loc? Da, chiar dacă anumite porțiuni din Coasta Țânțarilor sunt de nepătruns. Aici se află păduri dese, navigabile numai în compania unui ghid. Mai accesibile sunt Insulele Corn, albe ca nisipul, care atrag scufundătorii ca un magnet.

5. Lakotah

In 1868, indigenii Lakotah Sioux au semnat un tratat cu guvernul SUA prin care zona Black Hills avea să fie a lor pentru totdeauna. Câțiva ani mai târziu, aici s-a descoperit aur și guvernul s-a răzgândit, denunțând înțelegerea.

Un secol mai târziu, un judecător din SUA a oferit compensație pentru pământ, la prețul din 1877, plus dobânda. Însă indigenii Lakotah Sioux nu au vrut să ia banii.

6. Tibet

Tibetul este un podiș în Asia, la nord-est de Himalaya. Acesta este patria tradițională a poporului tibetan și al altor câteva grupuri etnice, cum ar fi Monpas, Qiang și Lhobas, iar acum este, de asemenea, locuită de un număr considerabil de etnici Han și Hui. Tibetul este regiunea populată aflată la cea mai mare altitudine; 4 900 m. Înainte de 1950 era o entitate, având o cultură și religie budistă proprie, dorind să stea izolată de restul lumii. Este înconjurată de munții Kunlun și Himalaya.

La granița cu Nepalul se află Everestul.

7. Papua de Vest

Noua Guinee este o insulă situată în Oceanul Pacific, în apropiere de ecuator în nordul Australiei de care o separă Strâmtoarea Torres, Timor se află la 1100 de km vest de Noua Guinee. Partea de vest a insulei „Papua de vest” după războiul din 1963 aparține de Indonezia, iar partea de est a insulei în anul 1975 se declară independentă sub numele de „Papua-Noua Guinee”. Noua Guinee are teritorii întinse de păduri ecuatoriale, cu o faună și o floră foarte variate, peste 11 000 de specii de plante, între 500 – 600 specii de păsări, 400 de specii de amfibii, 455 specii de fluturi tropicali și 180 specii de mamifere ca și nenumărate reptile și insecte. Regiunea submarină din jurul insulei este bogată în corali.

8. Murrawarri

O țară poată să exercite autoritate asupra unui teritoriu în trei cazuri: câștigând un război, semnând un tratat sau ocupând pământuri care nu erau ocupate. Nimeni din Murrawarri, teritoriu care se întinde pe granița dintre Queensland și New South Wales, nu își aduce aminte să fi semnat vreun tratat sau să fi luptat într-un război.

Iar oamenii aceștia trăiau aici cu mult timp înainte de sosirea europenilor. Așa că, în 2013, locuitorii au emis o declarație de continuitate a istoriei națiunii lor, ridicându-se împotriva celor două secole de stăpânire colonială.

9. Isle of Man

Acest loc se află în insulele britanice, însă nu face parte din Regatul Unit sau Uniunea Europeană. Oamenii își fac de mult timp propriile lor reguli aici. Parlamentul, numit „Tynwald”, este cel mai vechi corp legislativ din lume, guvernând țara de când au sosit vikingii, în secolul VIII.

10. Somaliland

În 1960, fostul Somaliland britanic a devenit independent timp de cinci zile, după care s-a alăturat fostului Somaliland italian, creând Republica Somalia. Fiind persecutat de sudiști, Somaliland și-a declarat independența după un război civil, întorcându-se în 1991 la granițele trasate de britanici.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 fotografii care nu sunt pentru cei slabi de inimă 325



Olandezii încep să construiască drumuri „veșnice" din plastic! 1436





10 lucruri pe care trebuie să le știi ca să te PENSEZI corect 791



15 actori care au ajuns de nerecunoscut de-a lungul carierei (The Rock este greu de recunocut) 1460



10 exerciții ușoare care amelioreaza durerea de spate si ne tonifiaza abdomenul in acelasi timp 228



Regula de aur a lui Valeriu Popa: ”Nu purtați niciodată haine Second Hand…” 7337



Romania a castigat aurul la olimpiada mondiala de robotica! Robotul lor a fost construit in doar 3 luni! 387



15 vedete care au devenit actori la intamplare 811



Un artist surprinde prin benzile sale desenate cele mai amuzante momente dintr-o relatie 56



Iaşul are de astăzi cel mai performant robot în chirurgie spinală și neurochirurgie din lume 189




SuperClipuri.com 2024