SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un fapt banal! Cum merge spre locul de munca presedintele Austriei
O imagine banala, intr-o zi obisnuita de decembrie. Din dinamica celor surprinsi de obiectivul camerei foto, iti dai seama ca e forfota unei dimineti in care oamenii se indreapta catre locul de munca, nimic special, nimic care sa atraga atentia.

Si totusi, barbatul marcat cu sageata in imagine, cel cu par grizonat, cu un rucsac in spate, cu un pachetel de mancare, purtat grijuliu sub brat, oricat de discret ar dori sa fie poate fi recunoscut.

La fel de modest ca si ceilalti trecatori se indreapta catre locul de munca – Presedintia Austriei. N-are nevoie antemergatori cu girofar, care sa-i usureze deplasarea prin trafic, nu sunt strazi inchise, iar garzile de corp sunt la fel de discrete ca si el.

Alexander Van der Bellen este presedintele Austriei, o tara cu un venit national brut de 403.768 de miliarde de dolari, cu un PIB de 47.188 de dolari pe cap de locuitor.

Priveste imaginea. E fireasca, e plina de normalitate. Nu-ti vine din nou sa strigi ca vrei o tara ca afara? Nu ti se plimba prin gura toate injuraturile pe care le cunosti, si altele pe care le-ai inventa pe loc, pentru mai-marii societatii romanesti? Niste boiernasi provinciali, care cred ca votul primit ai face speciali, ii ridica deasupra noastra, a prostimii in viziunea lor, nu remarci cat de ingusti sunt, cat de mici, raportati la umanitate?

Oare va fi oare vreodata posibil in Romania ca un fotograf sa imortalizeze, nu presedintele, ci un ministru, un deputat, mergand pe jos catre locul de munca? Nu va mintiti, oricat ne-am zbate, raspunsul, de-a lungul vietii noastre e inca NU. Pentru a ne insanatosi, mai avem nevoie de civilizatie, de educatie, si in doze din ce in ce mai mari!

Alexander Van der Bellen a candidat independent la functia de presedinte al Austriei la alegerile din decembrie 2016. Acesta s-a clasat pe primul loc in urma celui de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, cu 53,6% din voturi.

Pozitia de presedinte in Austria este simbolica, fara puteri executive, insa Hofer a indicat clar ca doreste sa fie un sef de stat activ, amenintand sa demita guverne in cazul introducerii de taxe si sa ceara organizarea de referendumuri pe o serie de teme, chiar daca convocarea de plebiscite nu intra in atributiile presedintelui.

sursa

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Cercetătorii sunt de părere că bărbații cu barbă au mai multe bacterii decât câinii 105Istoria impresionantă de viață a solistei brunete din legendara trupă ABBA 1620

Cristina Neagu, jucătoarea anului 2018 în Europa 5316 fotografii rare care ne dezvăluie modul în care actorii se transformă în personajele noastre preferate 53Tom Hanks, căsătorit timp de 31 de ani, dezvăluie 6 reguli ale unei căsnicii fericite 583Cum să renunți la persoana care a plecat fără să își ia „rămas bun” 241VIDEO : Contruiește case pentru CĂȚELUȘI 10Peştera de Smarald, locul unic prin care Vâlcea vorbeşte cu cerul şi pământul 30015 alimentele pe care trebuie să le consumați pentru a scăpa de durerea articulară 3326Vitamina B-12 nu trebuie sa ne lipseasca din dieta. Este atat de importanta incat metabolismul fiecarei celule depinde de ea 912
SuperClipuri.com 2022