SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un poștaș văduv a petrecut 33 de ani din viață construind un CASTEL din PIETRICELE!
Visul unui om poate schimba o țară întreagă! Așa s-a întâmplat cu minunea arhitecturală construită de un poștaș simplu în Franța!

Ferdinand Cheval s-a născut într-o micuță comună franceză din departamentul Drome, într-o familie săracă de țărani. A renunțat la școală la vârsta de 13 ani și a devenit ucenicul unui brutar.

Începutul lui Ferdinand Cheval: s-a împiedicat de o piatră

Ferdinand Cheval a petrecut 33 de ani construind un castel din pietricelele adunate pe drumurile realizate zilnic ca poștaș. Lung de 24 de metri și înalt de 10, castelul reprezintă visul unei nopți ciudate.

În 1896, Cheval avea 60 de ani și era deja pensionat. A început un al doilea proiect, lângă palat, cu ajutorul unui zidar. A numit proiectul Alicius Villa și l-a dedicat fiicei sale.

„Am visat cum construiam un palat, un castel sau o peșteră, ceva de genul acesta. Nu am spus nimănui de frică să nu fiu ridiculizat. Mi-am zis – dacă natura poate face sculptura, eu o să mă apuc de arhitectură”.

De atunci, văduvul a construit palatul noapte după noapte, la sfârșitul zilei de muncă, la lumina unui felinar. În 1923 a fost gata scheletul dar și decorațiunile – sculpturi de animale exotice și mitice, inspirate de vederile pe care le ducea.

Cheval s-a bucurat de recunoaștere pentru palatul său din partea unor personalități eminente, cum ar fi scriitorul și fondatorul suprarealismului, Andre Breton, pictorul spaniol Pablo Picasso, artistul german Max Ernst (care a creat un colaj numit Cheval Poștașul, în 1932) și scriitoarea americană Anais Nin.

Un an mai tîrziu, Cheval a murit cu sufletul împăcat știind că a desăvârșit o lucrare minunată.

În 1969, Andre Malraux, Ministrul Culturii, a declarat Palatul monument național, conferind protecție oficială locului. Pe o bucată de piatră a rămas inscripția constructorului: „Visul unui singur om”. Palais Ideal a lui Ferdinand Cheval a fost declarat obiectiv cultural în 1969, de către Andre Malraux, ministrul culturii. Mormântul lui Cheval și Alicius Villa sunt, de asemenea, considerate monumente istorice.

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Ce spirit de animal ai, în funcție de semnul zodiacal 526Îți faci semnul sfintei cruci înainte de masă? Iată ce se va întâmpla 890

7 modalități prin care sa opriti iubirea pe care o consumati pe cineva care nu va iubeste 114622 de oameni care sunt impotriva normalitatii si traiesc dupa propriile lor reguli 92820+ designeri care au cheia magică pentru crearea hit-urilor 1028 moduri naturale pentru a lupta contra varicelor 118326 de cupluri iconice ale anilor 90 de care putine persoane isi mai aduc aminte astazi 60Se prelungește starea de urgență în România! Klaus Iohannis este așteptat să emită decretul! 97Bărbații cu chelie sunt mai inteligenți, mai de succes și mai masculini, spune un studiu 9119 persoane care au ajuns "vedete" pe internet in urma unor selfie-uri 39
SuperClipuri.com 2021