SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Un poștaș văduv a petrecut 33 de ani din viață construind un CASTEL din PIETRICELE!
Visul unui om poate schimba o țară întreagă! Așa s-a întâmplat cu minunea arhitecturală construită de un poștaș simplu în Franța!

Ferdinand Cheval s-a născut într-o micuță comună franceză din departamentul Drome, într-o familie săracă de țărani. A renunțat la școală la vârsta de 13 ani și a devenit ucenicul unui brutar.

Începutul lui Ferdinand Cheval: s-a împiedicat de o piatră

Ferdinand Cheval a petrecut 33 de ani construind un castel din pietricelele adunate pe drumurile realizate zilnic ca poștaș. Lung de 24 de metri și înalt de 10, castelul reprezintă visul unei nopți ciudate.

În 1896, Cheval avea 60 de ani și era deja pensionat. A început un al doilea proiect, lângă palat, cu ajutorul unui zidar. A numit proiectul Alicius Villa și l-a dedicat fiicei sale.

„Am visat cum construiam un palat, un castel sau o peșteră, ceva de genul acesta. Nu am spus nimănui de frică să nu fiu ridiculizat. Mi-am zis – dacă natura poate face sculptura, eu o să mă apuc de arhitectură”.

De atunci, văduvul a construit palatul noapte după noapte, la sfârșitul zilei de muncă, la lumina unui felinar. În 1923 a fost gata scheletul dar și decorațiunile – sculpturi de animale exotice și mitice, inspirate de vederile pe care le ducea.

Cheval s-a bucurat de recunoaștere pentru palatul său din partea unor personalități eminente, cum ar fi scriitorul și fondatorul suprarealismului, Andre Breton, pictorul spaniol Pablo Picasso, artistul german Max Ernst (care a creat un colaj numit Cheval Poștașul, în 1932) și scriitoarea americană Anais Nin.

Un an mai tîrziu, Cheval a murit cu sufletul împăcat știind că a desăvârșit o lucrare minunată.

În 1969, Andre Malraux, Ministrul Culturii, a declarat Palatul monument național, conferind protecție oficială locului. Pe o bucată de piatră a rămas inscripția constructorului: „Visul unui singur om”. Palais Ideal a lui Ferdinand Cheval a fost declarat obiectiv cultural în 1969, de către Andre Malraux, ministrul culturii. Mormântul lui Cheval și Alicius Villa sunt, de asemenea, considerate monumente istorice.

 

 

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

15 fotografii la care trebuie să te uiți de două ori pentru a le intelege 387213 fotografii care desi par editate sunt 100% reale 650

Copiii născuți pe data de 1, 10, 19 sau 28 a oricărei luni nu sunt ca toți ceilalți. 1056310 Funcții neașteptate de smartphone pe care probabil nu le stiati 275CONFIRMAT. Ministrul care a spus că noul virus este o ”pedeapsă” pentru homosexualitate, testat POZITIV 10524 de persoane a căror logică ne lasa fara cuvinte 1071Baiatul de 15 ani a venit acasa cu cheile de la o masina foarte scumpa, a zis ca o vecina i-a vandut un Porsche pentru 50 de lei 238220 gadgeturi ciudate pe care numai asiaticii ar fi putut să le inventeze 1489Femeia asta a trăit un an după cuvântul Bibliei! Uite ce s-a întâmplat apoi cu ea: 62319 tatuaje 3D foarte realiste pe care doar cei mai curajoși oameni ar îndrăzni sa si le faca 71
SuperClipuri.com 2022