SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Femeia asta a trăit un an după cuvântul Bibliei! Uite ce s-a întâmplat apoi cu ea:
Povestea de mai jos o are drept protagonistă pe Rachel Held Evans, o scriitoate americană de 33 de ani din Dayton, Tennessee, care și-a propus ca un an întreg să trăiască după cuvântul Bibliei.

Evanghelista și-a început proiectul în 1 octombrie 2010 și a respectat timp de 364 de zile toate învățăturile din Biblie, din Vechiul și Noul Testament. S-a supus soţului ei, şi-a lăsat părul să crească, şi-a croit singură hainele, a învăţat să gătească, şi-a acoperit capul când se ruga, i s-a adresat soţului ei cu „stăpâne”, a încercat să fie blândă şi tăcută și nu a bârfit, după cum povestește chiar ea pe blogul personal.

De altfel, fiecare lună a dedicat-o ueni virtuți lăudate în Biblie: ataşamentul faţă de familie şi pentru treburile casnice, obedienţă, modestie, frumuseţe, puritate, fertilitate, respect, tăcere, caritate şi credinţă. Pe parcursul anului, s-a ghidat după cele zece porunci biblice pentru femei.

Totodată, ea a intervievat mai multe femei care practică poligamia, evreice, amish şi evangheliste, totul pentru a înţelege perspectivele lor asupra feminităţii. A citit Biblia şi a examinat versetele care se refereau la mame, fiice, soţii, văduve, regine şi preotese.

Printre altele, în Biblie se spune că o femeie trebuie să-şi preamărească soţul la poarta oraşului, așa că Rachel a scris o pancartă cu „Dan is awesome” (Dan este grozav, n.r) şi și-a aşteptat soțul la intrarea în oraş.

Dificultățile nu au întârziat să apară în viața lui Rachel, dar americanca nu s-a dat bătută. Ea a conștientizat că, dacă ai voință le poți depăși. Cel mai greu, după cum mărturisește, i-a fost să se supună soţului ei. „A fost o provocare, pentru că eu şi soţul meu avem o relaţie bazată pe egalitate. A fost cam ciudat să încercăm să impunem o ierarhie în relaţia noastră”, a declarat Rachel.

„Scopul meu nu a fost să iau în râs Biblia şi nici să glorific elementele patriarhale. Am urmărit să iniţiez o conversaţie despre felul în care interpretăm şi aplicăm preceptele biblice în viaţa noastră de zi cu zi. Sper că aventurile mele le vor inspira pe femei să fie mai permisive cu ele însele şi cu celelalte, pentru că adevărul este că toate alegem când vine vorba de feminitatea biblică”, îşi explică scriitoarea demersul.
Tu ce părere ai despre inițiativa ei? Ar fi dificil pentru tine să faci ceea ce a urmat Rachel?

sursa: www.antena3.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

17 defecte de proiectare care au avut o intenție bună, dar au mers foarte rău 21310 semnale din corpurile noastre care trebuie luate serios 1392

Pavel Bartoș, declarație emoționantă despre soția lui: ”Întotdeauna găsește rezolvarea pentru orice problemă” 141Cat de mult s-au schimbat aceste17 celebritati de la primul lor eveniment pe covorul roșu pana in prezent 3110 semne precoce care ne spun că organismul nostru rămâne fără vitamina C 221Bătrânei de 83 de ani i se ridicase rochia din cauza vântului, un bărbat curios îi vedea părțile intime și a întrebat-o cum de, la vârsta ei, nu-i e rușine. Răspunsul ei e aur curat: ,,Domnule, orice puteți vedea acolo jos are…” 6339Care este greutatea ideala in functie de varsta? Iata cate kilograme ar trebui sa ai in functie de varsta 8470Horoscopul weekend-ului pentru toate zodiile Vești noi pentru 3 zile speciale cu Luna în Leu! 3336VIDEO. Nu ai să crezi ce BENEFICII au CITRICELE pentru SĂNĂTATE 10810 haine ciudate pe care nu ar trebui sa le iei nici gratis! Cine cumpără așa ceva? 512
SuperClipuri.com 2022