SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Isărescu: Plata impozitelor dă dreptul românilor să ceară statului spitale și autostrăzi
Plata impozitelor este o corvoadă pentru mulţi români, dar plata acestoră dă dreptul contribuabililor să ceară statului să ”îşi îndeplinească menirea”, iar fără o bună colectare a taxelor nu putem avea autostrăzi şi spitale, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.

Isărescu a spus că, pentru mulţi români, plata impozitelor este o corvoadă, dar este un act necesar, a spus el în cadrul conferinţei ”TAXEDU – Educaţia fiscală a tinerilor europeni prin mijloace digitale”. Portalul TAXEDU, creat cu sprijinul Comisiei Europene (CE) îşi propune să informeze şi să educe tinerii în legătură cu rolul impozitelor.

”Observăm că pentru mulţi, plata impozitelor este o corvoadă şi poate chiar a fost, date fiind unele experienţe din trecut. Sistemele însă se modernizează, astăzi plătim impozite online, lucrurile se simplifică. Mai este însă un pas la acest nivel al mentalităţii. Conştientizarea faptului că plata impozitului este unul din actele cetăţeneşti care ne dă dreptul să cerem statului să îşi îndeplinească menirea”, a spus Isărescu, în cadrul conferinţei.

Guvernatorul a subliniat că, fără o bună colectare a taxelor, nu putem avea autostrăzi.

”Spunea cineva ”Nu îmi place să plătesc taxe, dar îmi place să dorm liniştit noaptea”. E deja un pas. Dar mai mult decât atât, trebuie să înţelegem că fără o bună colectare a taxelor nu putem avea autostrăzi, şcoli şi spitale civilizate, aşa cum toţi ne dorim”, a spus Isărescu.

Guvernatorul a precizat, în discursul său, că nu doreşte să intre în zona fiscalităţii, în contextul în care ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, va spune ”mai multe despre acest domeniu”.

”Nu doresc să intru pe teritoriul fiscalităţii, cu siguranţă că domnul ministru Teodorovici ne va spune mai multe despre acest domeniu. Bancă centrală nu se ocupă cu politica fiscală, însă mix-ul de politici, de exemplu fiscal-monetare, ne interesează în cel mai înalt grad”, a spus Isărescu.

Guvernatorul a mai spus că BNR va avea, în curând, un soft prin care va face educaţie tinerilor, potrivit News.ro.

”Nu în ultimul rând, doresc să menţionez rolul tehnologiei. Aţi remarcat cred, ecranele de la intrarea în sală şi sunt convins că v-au captat interesul. Nu putem să facem educaţie eficientă astăzi fără aportul tehnologiei. Copiii şi tinerii sunt atât de conectaţi la fenomenul IT, la internet, încât hârtia începe să devină pentru ei anacronică şi plictisitoare. Trebuie să ţinem pasul cu aceste evoluţii şi să găsim modalităţile şi canalele cele mai eficiente pentru a comunica. În curând şi noi, Banca Naţională, vom avea un asemenea soft, prin care să explicăm tinerilor cum se formează dobânda, cursul valutar, cum acţionează banca centrală şi cum circulă banii”, a spus guvernatorul.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Actorul care are o avere de 714 de milioane de dolari, dar trăiește cu 100 de dolari pe lună și este fericit 2504Să nu crezi tot ce auzi, să nu faci tot ce poţi, să nu spui tot ce ştii, să nu dai tot ce ai 759

IMAGINI APOCALIPTICE ! Uragan devastator la Moscova. Cu Dumnezeu nu te pui - VIDEO 91680VIDEO. A intors trei scaune la „Vocea Romaniei", dar a ramas fara cuvinte dupa surpriza pregatita de organizatori 85125 de fotografii care ne arată ce este ascuns în spatele lucrurilor obișnuite 288615 cele mai nebunești lucruri care s-au întâmplat vreodată în timpul unui zbor 1409Fiecare copil vine pe lume la timpul potrivit 2059 trucuri pe care Zara le folosește pentru a vă oferi o dorință puternica de a cumpăra haine 26154 romani se intorc in tara ca sa gestioneze un fond de investitii de 45 milioane de euro! 67Baiatul s-a dat Tare si s-a apropiat de apa.. ce a urmat este Groaznic.. toti au ramas Socati - VIDEO 47852
SuperClipuri.com 2022