SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Peștii beau apă? Li se face peștilor vreodată sete?
Când spui „pește” gândul te poartă automat la „apă”. Pește fără apă nu se poate. Ei bine, dacă își petrec întreaga viața în apă, oare peștilor li se face vreodată sete? Simt peștii nevoia să bea apă?

Dacă ești înconjurat de apă, cel mai probabil nu vei simți nevoia de sete. Se aplică acest lucru și peștilor? Peștii teleosteeni (peștii caracterizați prin schelet complet osificat, care reprezintă peste 96% dintre speciile actuale de pești) nu au capacitatea de a simți setea. La aceștia, dorința de a bea vine din partea anterioară a creierului, pe când la animalele terestre această dorință vine din creier, ca un reflex natural.

Astfel, răspunsul scurt la întrebarea „Peștilor li se face vreodată sete?” este „Nu”. Sau cel puțin „Nu, la nivel conștient”. Cu toate acestea, multe specii de pești au nevoie să consume apă, însă prea multă apă îi poate ucide. O adevărată problemă, mai ales că peștii sunt în permanență înconjurați de apă.

La fel ca orice alt animal, peștii trebuie să mențină un echilibru strict între apă și sare (printre alte minerale), pentru a rămâne în viață. Problema peștilor nu se referă la obținerea apei în corpul lor, ci la reglarea concentrației anumitor minerale.

Peștii de apă dulce nu beau apă, cei de apă sărată, da
Peştii de apă dulce nu beau apă deoarece ar putea muri datorită lichidelor în exces, ar putea chiar să „explodeze”. Acest lucru se datorează concentraţiei de săruri din sânge, care este cu mult mai mare decât cea a mediul înconjurător în care trăiesc.

Pe de cealaltă parte, peştii care trăiesc în mare beau apa mării. Întrucât apa mării și a oceanelor are o concentraţie mare de săruri, peştii se pot „deshidrata”. Cu alte cuvinte, pierd multă apă din corp tocmai datorită salinităţii mării al mediului în care trăiesc. Apa din mare are o concentrație mai mare decât lichidul din interiorul corpului lor, şi, prin urmare, sunt obligaţi să filtreze o cantitate mult mai mare de sare decât peştii de apă dulce.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

Un fotograf american ne prezinta cum se desfasoara lucrurile în spatele scenelor , pentru a ne dovedi că toți dintre noi putem realiza o capodoperă 174Cum iti afeacteaza modul in care dormi sanatatea 300

15 fotografii care pot face pe oricine să spună: „Omule, asta nu poate fi real!” 117414 fotografii care ne arata cele mai ciudate lucruri pe care oamenii le-au intalnit in avion 94Rusia a anunțat că a creat un test rapid pentru COVID-19. Precizia testului: peste 94% 9Aruncati o privire la 28 de celebritati in pozele lor absolvire ! Pe multi dintre ei nu o sa ii recunoasteti 451Cristina Neagu, jucătoarea anului 2018 în Europa 53Împușcat mortal după ce a atacat un polițist cu o foarfecă 20Bunătatea reală este un limbaj universal 37Dacia Logan LUX, masina CARE AR PUTEA RESCRIE ISTORIA DACIA! Vezi cat de bine arata... VIDEO 32972
SuperClipuri.com 2022