SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Peștii beau apă? Li se face peștilor vreodată sete?
Când spui „pește” gândul te poartă automat la „apă”. Pește fără apă nu se poate. Ei bine, dacă își petrec întreaga viața în apă, oare peștilor li se face vreodată sete? Simt peștii nevoia să bea apă?

Dacă ești înconjurat de apă, cel mai probabil nu vei simți nevoia de sete. Se aplică acest lucru și peștilor? Peștii teleosteeni (peștii caracterizați prin schelet complet osificat, care reprezintă peste 96% dintre speciile actuale de pești) nu au capacitatea de a simți setea. La aceștia, dorința de a bea vine din partea anterioară a creierului, pe când la animalele terestre această dorință vine din creier, ca un reflex natural.

Astfel, răspunsul scurt la întrebarea „Peștilor li se face vreodată sete?” este „Nu”. Sau cel puțin „Nu, la nivel conștient”. Cu toate acestea, multe specii de pești au nevoie să consume apă, însă prea multă apă îi poate ucide. O adevărată problemă, mai ales că peștii sunt în permanență înconjurați de apă.

La fel ca orice alt animal, peștii trebuie să mențină un echilibru strict între apă și sare (printre alte minerale), pentru a rămâne în viață. Problema peștilor nu se referă la obținerea apei în corpul lor, ci la reglarea concentrației anumitor minerale.

Peștii de apă dulce nu beau apă, cei de apă sărată, da
Peştii de apă dulce nu beau apă deoarece ar putea muri datorită lichidelor în exces, ar putea chiar să „explodeze”. Acest lucru se datorează concentraţiei de săruri din sânge, care este cu mult mai mare decât cea a mediul înconjurător în care trăiesc.

Pe de cealaltă parte, peştii care trăiesc în mare beau apa mării. Întrucât apa mării și a oceanelor are o concentraţie mare de săruri, peştii se pot „deshidrata”. Cu alte cuvinte, pierd multă apă din corp tocmai datorită salinităţii mării al mediului în care trăiesc. Apa din mare are o concentrație mai mare decât lichidul din interiorul corpului lor, şi, prin urmare, sunt obligaţi să filtreze o cantitate mult mai mare de sare decât peştii de apă dulce.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

22 de fotografii care ne demonstrează timpul nu poate șterge dragostea adevărată 275Americanul care s-a îndrăgostit de țara noastră. „Nu mă așteptam să trăiesc aici. Legumele au gust de legume!” 554

6 Secrete despre cardul bancar pe care oricine ar trebui sa le stie 143714 perechi de celebrități care desi au aproape aceeasi varsta arata total diferit 91Electricianul român care câștigă mai mult decât un doctor sau un parlamentar britanic! Și încă mai vrea.. 442014 motive pentru care Australia face această lume un loc special 1385Constantin Enceanu, mesaj emoționant pentru soția sa 821Ignorantele zodiacului. Femeile cărora nu le pasă de nimeni și nimic 36418 persoane care se vor gandi de doua ori inainte sa mai merga la o petrecere 22220 de actori care s-au reîntâlnit cu colegii lor de scenă mulți ani după terminarea filmarilor 259
SuperClipuri.com 2023