SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Românii care au uimit continentul. O pastă de dinți românească face senzație în Europa
Mentă, busuioc, levănțică, scorțișoară, coajă albă de ou, orez și spirulină, conține pasta de dinți românească 100% ecologică. A fost inventată de un grup de cercetători din Iași, iar la Salonul de Inventică de la Varșovia și la Salonul de la Sevastopol a fost una dintre cele mai mari atracții.

Pasta de dinţi ecologică a surclasat alte 400 de invenţii prezentate de celelalte 15 ţări participante, după ce câştigase, anterior, primul loc şi la Salonul de la Sevastopol, potrivit TVR.

Reţeta 100% naturală şi ecologică se bazează pe ingrediente simple precum mentă, busuioc, levanţică, scorţişoară şi coajă albă de ou, orez şi spirulină. Echipa României va prezenta pasta de dinţi şi în Croaţia, Republica Moldova şi Taiwan.

La salonul din Ucraina a câștigat locul 1, la Varșovia a primit două medalii de argint și bronz, iar delegația României a primit medalia Marie Curie pentru invenții în domeniul chimiei, potrivit Știrile TVR.

„Lucrăm la mai multe reţete în momentul de faţă. Se doreşte o optimizare. Apoi, în funcţie de rezultate, vrem să ieşim şi pe piaţă, pentru că sunt foarte căutate aceste produse bio. Testele de laborator arată rezultate foarte bune, comparând cu alte produse similare”, a declarat Andrei Victor Sandu, preşedintele Forumului Inventatorilor din România.

România a fost reprezentată la salonul din Varşovia de inventatori de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” şi Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi.

Pasta de dinți ecologică urmează să participe și la saloane de invenții din Croația, Republica Moldova și Taiwan în următoare perioadă, iar inventatori speră să dea lovitura pe piață. La salonul din Ucraina a câștigat locul 1, la Varșovia a primit două medalii de argint și bronz, iar delegația României a primit medalia Marie Curie pentru invenții în domeniul chimiei. La Salonul de Inventică de la Varșovia au fost prezentate peste 400 de produse, din 15 țări.

sursa: evz.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

26 de cupluri iconice ale anilor 90 de care putine persoane isi mai aduc aminte astazi 608 Capodopere ale caror imperfecțiuni ascunse au fost descoperite dupa sute de ani 976

Oamenii cu ochii căprui au puteri speciale. Învață să pui în practică aceste 4 puteri 13959 motive pentru care femeile se pot simți mai bine dacă încetează să poarte sutien 18013 Cele mai frumoase citate ale lui LIAM NEESON 10125 de persoane ale căror zile sunt doar o serie interminabila de dezastre 77325 de fotografii care pot topi chiar și o inimă înghețată 209116 Imagini incredibil de rare pe care probabil nu le-ați văzut niciodată 956Bombă! Klaus Iohannis, dat în judecată la Iași! Un avocat l-a chemat la bară pe Președintele României! 63Constantin Enceanu, mesaj emoționant pentru soția sa 819
SuperClipuri.com 2021