SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

20 de fotografii cu casele celui mai bogat sat din Ucraina, sat locuit de români: la drept vorbind, am rămas cu gura căscată!
Dacă am da crezare unor surse, localitatea Apșa de Jos este „cel mai bogat sat din Ucraina”. Ce-i drept, bogăția unei localități este relativă și poate fi cuantificată în multiple modalități și ținând seama de o varietate de criterii. Pe de altă parte, dacă ținem seama de aspectul impozant al celor mai multe locuințe din Apșa de Jos (Ucraina), este evident pentru oricine că satul acesta este unul din cale afară de bogat.

Și nu doar pentru o țară precum Ucraina. Pentru că, după cum reiese din imagini, satul românesc din statul vecin ar putea concura, cel puțin din punct de vedere al numărului de case impozante, cu orice localitate rurală de dimensiuni asemănătoare din UE!

Chiar dacă veți fi tentați să presupuneți că ar fi case construite de țiganii vorbitori de română din Ucraina plecați în occident cu afaceri necurate, datorită dimensiunilor acestor case și a faptului că unele sunt neterminate, în realitate este vorba de românii rămași în Ucraina după raptul teritorial, așa după cum veți putea vedea mai jos în reportajul realizat de o televiziune din Ucraina .

Apșa de Jos este o localitate din Transcarpatia, aflată la o aruncătură de băț de granița cu România. Când privești multe dintre casele din acest sat și afli modul în care și-au procurat proprietarii lor fondurile necesare construirii lor, te gândești de îndată la Maramureș.

La fel ca și maramureșenii noștri, românii din Apșa de Jos muncesc din greu de ani de zile prin statele prospere ale Europei Occidentale (mai cu seamă în domeniul construcțiilor) iar o bună parte din agoniseală o cheltuiesc pentru ridicarea unor case care par mai degrabă hanuri sau, în unele cazuri, palate sau sedii ale unor instituții publice. Casele acelea sunt departe de ceea ce se înțelege de obicei prin „locuință familială”!

În Apșa de Jos casele formate numai din parter sunt rarități iar între sătenii de acolo se poartă, de ani de zile, o competiție acerbă, pentru obținerea calității neoficiale de proprietar al celei mai mari și mai frumoase case. Dacă ar fi să dăm crezare sursei amintite, cea mai mică locuință din satul românesc de peste graniță are „numai” 10-15 camere.

Nimeni nu construiește, acolo, case „obișnuite”, pentru că s-ar face de râsul vecinilor.

Primele case de mari dimensiuni au „răsărit” la Apșa de Jos după 1980. Astăzi, multe dintre case dețin saună, piscină și seră, în interior. Prin aspectul masiv, impozant, se remarcă incluziv construcțiile nerezidențiale din localitate, cum ar fi farmaciile sau magazinele generale. Remarcabil este că fiecare casă este construită după un proiect unic, că în sat predomină locuințele noi iar cele în curs de construire sunt prezente în mare număr.

 

Arhitectura clădirilor este impresionantă, încât pare că este un adevărat oraș european, nu un simplu sat.

Cu cât înaintezi spre centrul satului, cu atât casele sunt mai frumoase și mai bogate.

Cea mai mică locuință din sat are 10-15 odăi. Case mai mici de-atât nu-și construiește nimeni pentru a nu se face de rușine în sat.

Unii proprietari își oferă ”castelele” în chirie pentru turiști sau angajează paznici pentru ca aceștia să supravegheze teritoriul.

Fiecare casă are un ”ceva” al său. Și în tot satul nu veți găsi două curți care să se asemene măcar un pic.

E clar că în aceste case sunt investite sume mari de bani, deoarece pentru construcția lor sunt folosite materiale de cea mai înaltă calitate.

Surse: radiochisinau.md, ifter.com.ua, wikipedia.org,  www.hotnews.ro

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

20 de lucruri pe care numai oamenii născuți înainte de 2000 le vor înțelege cu adevărat 16720 de inventii extrem de utile care iti pot transforma total bucataria 149

15 poze care ne demonstrează că vântul are un simț al umorului extrem de dezvoltat 1850Un băieţel de 4 ani dezvăluie secretul tatălui său la grădiniţă – Imediat educatoarea pune mâna pe telefon şi cere explicaţii 384615 fotografii care demonstreaza ca sportul nu este pentru oricine 26415 fotografii care ne arată cum isi petrec bărbații timpul la cumparaturi alaturi de sotii 83120 de fotografii istorice rare care ne prezinta unele fapte mai putin cunoscute ale trecutului nostru 409Dacă aceste 20 de fotografii nu vă pot face ziua mai buna, atunci nimic nu poate 160510 trucuri geniale prin care să îți controlezi corpul în situații de criză: 166221 de imagini în care absurditatea a depasit cu mult orice limite 708
SuperClipuri.com 2022