SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Acesta e cel mai sigur oraș din România! Are centură cu patru benzi și populația e în continuă creștere
Surpriză mare: cel mai sigur oraș din România nu e nici București, nici Cluj sau Timișoara. E un alt oraș din Transilvania.

Oradea a fost declarat orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță într-un top realizat de Storia. Cele mai sigure zone ale orașului sunt Calea Aradului, Nufărul și Centrul Civic.

În realizarea topului au fost luate în calcul o serie de criterii, printre care costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Un alt mare plus este centura cu patru benzi și faptul că nu se prea produc ambuteiaje în trafic.

Calitatea orașului a fost demonstrată și de numărul de locuitori în creștere. Numărul a crescut semnificativ, acum ajungând la 221,861 de persoane.

Conform cercetării, la care au participat 93.532 români din toată țara, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță. Clasamentul continuă cu Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara. Capitala României se clasează abia pe poziția a noua, iar Ilfov pe a zecea. La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana și București și Ilfov. La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară.

În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraș și siguranța resimțită de cetățeni. Astfel, orașele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orașele cu grad ridicat al siguranței au și un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomanului scăzută, de sub 4%.

Cel mai sigur cartier din Oradea este Calea Aradului, fiind urmat de: Nufărul, Centru Civic, Cantemir și Rogerius.

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

9 lucruri ciudate pe care le fac toți oamenii, dar le e RUȘINE să recunoască 4603Elevii romani au obtinut aurul la olimpiada de fizica din Rusia 9018

Iulică, spaima scenei! Melodia „Tu-mi dai cucul, eu îţi dau…" a surprins pe toată lumea 448Povestea celui mai bogat om de pe planetă care a refuzat să plătească o răscumpărare pentru propriul său nepot 3434(VIDEO)O căţeluşă lăsată să moară, a născut legată şi şi-a îngrijit puii zile în şir, până a fost găsită 2030 de Fotografii rare care arată o nouă fată a acestei lumi 1085Top 20 mame nebune cărora le-ar trebui retrasă autoritatea părintească 3612Cele mai emoționante sculpturi din lume dedicate mamelor! 200Drumul european E85 este extrem de periculos ! O şosea de mare viteză ar salva multe vieţi: explicaţiile specialiştilor 140Cum să obțineți recoltă de ceapă care să vă ajungă pe un an întreg – din experiența unui grădinar 5985
SuperClipuri.com 2022