SuperClipuri.com Top articole Toate categoriile Ultimele cautari

Top 6 cele mai scumpe mâncăruri din lume
Pentru că le suntem alături gurmanzilor din întreaga lume (doar declarativ, pentru că nu ne permitem altfel preţurile de mai jos), vă prezentăm, în continuare, un top al celor mai scumpe feluri de mâncare şi ingrediente din lume, după un articol prezentat de publicaţia online World’s Top Most. Vă promitem că veţi sta cu gura larg deschisă, dar nu neapărat pentru mâncarea prezentată, ci pentru preţuri, care nu sunt legate, de cele mai multe ori, de gust:

1. Trufa italiană Alba (7.680 de dolari)

Trufa italiană Alba (albă, cum îi spune şi numele) este foarte dificil de cultivat şi, deci, foarte scumpă. Creşte în special în Italia şi este folosită pentru prepararea unor feluri de mâncare sau deserturi pentru oamenii cu dare de mână, însă din ea se face inclusiv unt sau făină. Cea mai mare culeasă vreodată s-a vândut cu 160.406 dolari (se vând în funcţie de greutate).

2. Caviar Almas (25.000 de dolari)

Caviarul este, în sine, scump, însă imaginaţi-vă cam cât ajunge să coste un soi mult mai rar. Caviarul Almas vine din Iran, şi este produs de sturioni albinoşi mai bătrâni de 100 de ani. Singurul loc în care se vinde acest caviar scump este Caviar House & Pruner din Londra. Cutia în care se vinde este din aur, iar preţul este între 25.000 şi 35.000 de dolari.

3. Șofranul, aurul roșu

Printre cele mai scumpe mâncăruri din lume se numără și cele care conțin cu condiment rar: șofranul. Supranumit „aurul roșu”, șofranul este folosit în mâncăruri celebre, precum paella spaniolă și specialitatea franceză bouillabaise.

Prețul șofranului este atât de mare deoarece pentru 1 kilogram de condiment este nevoie de 170.000 de flori. Fiecare floare produce doar 3 stamine, care sunt culese cu mâna și apoi uscate.

Mai mult, florile înfloresc doar o singură dată pe an. Un kilogram de șofran se vinde cu 8.000 de Euro, iar 90% din producția globală provine din Iran.

4. Friptura din antricot Wagyu (2.800 de dolari)

Vacile crescute pentru acest soi de carne sunt tratate cu cea mai mare grijă. Sunt hrănite cu iarbă de calitate superioară şi li se dă chiar bere. Vacile primesc masaj regulat, pentru ca proprietarul să se asigure că le rămâne o carne fragedă. Soiul de carne este foarte bogat în grăsimi şi costă până la 2.800 de dolari în New York.

5. Omleta cu homar Zillion Dollar (1.000 de dolari)

Aceasta este o altă creaţie-semnătură a unui restaurant. Hotelul Le Parker Meridian din New York face o omletă ieşită din comun în restaurantul cunoscut ca Normans. Omleta zace pe un pat din cleşti de homar, iar deasupra se răsfaţă un morman de caviar. De când a fost inventat, acest fel de mâncare a fost vândut doar de 12 ori. Costă 1.000 de dolari.

6. Pepene negru Densuke (6.000 de dolari)

Acesta este un tip rar de pepene care creşte doar în Japonia, pe insula Hokkaido. Este mai dulce decât pepenele obişnuit, şi este scump pentru că creşte doar în această parte de lume, şi chiar şi acolo recolta nu este foarte bogată. Peenele negru este deja scump, dar s-a vândut şi cu 6.100 de dolari.

sursa: http://www.economica.net

Ti-a placut acest Articol ? Lasa un like si distribuie pe facebook. Iti multumim !
Distribuie pe Facebook

Mai multe video de pe site

11 Fapte ciudate despre lume care te pot dezamăgi. Cine obișnuia să fure lenjeria reginei Victoria? 105228 de fotografii inedite care necesită atenţie sporită 9026

16 Fotografii isterice in care câinii testează răbdarea proprietarului lor până la maxim 21115 lucruri nebunești pe care nu le-am crede niciodată dacă nu ar fi capturate pe aparatul foto 152314 fotografii care funcționează mai bine decât orice antidepresiv 5514 Fapte psihologice care vă pot face viața mai ușoară 279025 de fotografii care au fost surprinse fix in momentul potrivit 3813Mesajul unei asistente de pe ambulanta iti va lasa de gandit. Ioana a zis pe fata ce avea de spus 607120 Situații amăgitoare când oamenii au avut ceva de facut și au eșuat 199215 persoane care au învățat ca nu este bine sa urmeze toate sfaturile de pe Internet 714
SuperClipuri.com 2021